kosafwc  Dołączył: 24 Lut 2007
2 mi sie podoba. To na kocu było robione?

zorzyk  Dołączył: 21 Kwi 2006
Na zielonym tle to była druga część sesji. "3." to było ostatnie zdjecie.

[ Dodano: 2007-12-29, 23:33 ]
Hm.... z zimowego spaceru:

sebostek  Dołączył: 19 Kwi 2006
ciekawe zdjęcie, sam bym z chęcią pospacerował ;)

magdku  Dołączyła: 20 Kwi 2006
zorzyk napisał/a:

Hm.... z zimowego spaceru:

Miodzio:)Troszke gory bym uciela, ale generalnie mam niedosyt zimy wiec sobie jeszcze popatrze;)

Przemas  Dołączył: 11 Gru 2006
Gratulacje :) świetne fotki :) a i spacer zimowy też piękny.

dtox  Dołączył: 20 Maj 2007
zorzyk napisał/a:
z zimowego spaceru

swiatlo BOMBA!!!

cotti  Dołączyła: 20 Kwi 2006
Jak zwykle - perfekcyjnie. I porcelana i spacer (obudził we mnie żądzę spacerowania leśnego).

Gratulacje! :-B :-B :-B

kulten  Dołączył: 19 Lip 2007
To teraz się zacznie :evilsmile: :evilsmile: :evilsmile: .

Te naczynia to dość odległa dziedzina od mojej, nie czuję się wystarczająco kompetentny by je ocenić. Choć coś co mi się nasuwa to dobór okropnych teł :-? . Brakuje mi w tych zdjęciach krystalicznego połysku. Chyba, że te zdjęcia miały posiadać taki skansenowy charakter to wtedy nie mam pytań.

Ostatnie zdjęcie, które z racji czasu stanowi dość zasuszoną bułeczkę już podpada bardziej pod moje klimaty. Zawsze żywiłem przekonanie, że Twoje zdjęcia są na 100% odzwierciedleniem natury. Skąd zatem te śladowe choć bardzo wyraziste (czyt. przesaturowane) żółcie i jeszcze bardziej śladowe czerwienie)? Balans bieli też dzięki nim ucierpiał. Spójrz jaki kolor zyskała sylwetka tej dalszej osoby. Od strony kadru to zdecydowanie za dużo dołu, który do zdjęcia nic nie wnosi. Sam układ drzew z tym zamgleniem bardzo dobry.

Mam nadzieję, że pomógłszy odkopać wątek ale w tak średnio miły sposób tylko zmotywuję Cie do wrzucenia lepszych zdjęć :-B :-B :-B . Oczekuję na fotograficzną ripostę :-D .

kulten napisał/a:
Oczekuję na fotograficzną ripostę .

Mało robię zdjęć.... które by można pokazać 8-) Chociaż te 6000 klapnięć migawki już za mną... Kilka fotek (też starych) jest pod klawiszem www.

kulten napisał/a:
Od strony kadru to zdecydowanie za dużo dołu

... dodatkowo to jest kadrowane z większej całości (poziomej)...

kulten  Dołączył: 19 Lip 2007
zorzyk napisał/a:
kulten napisał/a:
Oczekuję na fotograficzną ripostę .

Mało robię zdjęć.... które by można pokazać 8-) Chociaż te 6000 klapnięć migawki już za mną... Kilka fotek (też starych) jest pod klawiszem www.

kulten napisał/a:
Od strony kadru to zdecydowanie za dużo dołu

... dodatkowo to jest kadrowane z większej całości (poziomej)...

Juz kiedyś to zdjęcie mi utkwiło w pamięci link i muszę powiedzieć, że już wtedy właśnie pod wpływem takiej kolorystyki rozpocząłem własne poszukiwania.

Czyli jeszcze crop, oj nieładnie :mrgreen: .

Czasem zatem pstrykać trochę więcej. To piękna pasja, więc nie marnujmy czasu :lol: . :-B .

White  Dołączył: 31 Paź 2008
Witam!

Porcelana ładnie zrobiona. Zimowe nie za bardzo chociaż światło ładne.
Szkoda, że od dawna nic nowego nie ma.

Pozdrawiam!

Wito76  Dołączył: 10 Kwi 2008
Człowiekowi aż serce rośnie oglądając to nieperfekcyjne zimowe zdjęcie w wykonaniu profesora Zorzyka :-> . Świetny sposób na leczenie się z kompleksów.

seele  Dołączył: 07 Mar 2007
Te leśne kadrowo jest OK bo; spacerowicz wyznacza dokładnie mocny punkt, ciemną górę równoważy jasny dół, można wyróżnić 3 plany, a że dół biały - cóż śnieg jest biały szczególnie kiedy jest oświetlony mocnym "słońcem".

Wito76 napisał/a:
nieperfekcyjne zimowe zdjęcie

Rozmawiałem ostatnio z autorem - twierdzi, że to zdjęcie jest świetne :evilsmile:

Wito76 napisał/a:
w wykonaniu profesora Zorzyka

...absolutnie :oops: nawet w żartach, nie aspiruję - alkos, dzerry, kulten (z tych co mi pamięć podpowiada w tej sekundzie) to są fachmani :-)

seele napisał/a:
Te leśne kadrowo jest OK bo; spacerowicz wyznacza dokładnie mocny punkt, ciemną górę równoważy jasny dół, można wyróżnić 3 plany, a że dół biały - cóż śnieg jest biały szczególnie kiedy jest oświetlony mocnym "słońcem".

No proszę, a jednak są na tu na forum tacy, co się znają :mrgreen:
seele, ode mnie szósteczka :-B :-B :-B :-B :-B :-B :lol:

kndr  Dołączył: 04 Lip 2007
Generalnie bardzo podoba mi się zdjęcie z zimowego spaceru. Jest na nim to co lubię w zdjęciach i to co przykuwa moją uwagę - bardzo ciekawe światło, prowadzenie wzroku przez ścieżkę, kolory zimy, sylwetka człowieka i zimowy klimat, mocno podkreślony przez parę unoszącą się wokół głowy idącego człowieka. Tło jest spokojne z mgiełką. Można na tym ujęciu zawiesić wzrok i przyjemnie patrzy się w dal. Coś mi jednak nie pasuje z utratą jakości w krzakach na pierwszym planie.

Benek  Dołączył: 18 Wrz 2008
Ładne światło, przyzwoity kadr, fajne drzewka w tle i spłaszczona perspektywa. Ale śnieg chyba zdecydowanie przepalony... :-?

Skocz do: