pawelek-79  Dołączył: 06 Wrz 2006
Pytanie o zapytanie w Googlu
Czy jak wpiszę zapytanie w poniższy sposób:
costam site:adres - to przeszuka wszystko z podstronami adresu? Bo próbowałem tak i wyniki szukania nie są najlepsze.

tref  Dołączył: 05 Wrz 2006
Załóżmy, że chcesz wyszukać informacji o Starowieyskim TYLKO w serwisie onet_pl. Zatem wpisujesz
Cytat
starowieyski site:www.onet.pl

To nie jest najlepszy przykład, bo onet olał śmierć artysty i tylko krótką notkę umieścił.

Zatem może coś popularniejszego.
Szukasz hasła rutowicz tylko na stronach onetu
Cytat
rutowicz site:www.onet.pl

I tu już wyników jest duuuzo wiecej :-D

Generic  Dołączył: 09 Lis 2007
Można jeszcze do zapytania dodać "inurl:jakas.czesc.adresu" i znajdzie tylko na stronach mających w adresie to co podaliśmy.

tref napisał/a:
Zatem może coś popularniejszego.
Szukasz hasła rutowicz tylko na stronach onetu

Rutowicz to mi sama wyskakuje. Wcale jej nie muszę szukać. :-P

[ Dodano: 2009-02-24, 21:26 ]
A przy okazji - szukajka na ebayu jest do dupy. Powtarzam to po raz któryś. Szukam 2GB karty pamięci i wchodzę do działu komputery>karty pamieci>2GB i co pokazuje mi?
Komputery z pamiecia 2GB! :evil:

thrackan  Dołączył: 08 Lut 2007
pawelek-79, przeszukaj dodając do pojemności typ karty (sd, cf, mmc, czy co tam chcesz). I może jeszcze producenta kart.

opiszon  Dołączył: 29 Sty 2008
pawelek-79, kategorie to przeżytek

korzystaj z wyszukiwarki

np: 2GB SDHC i potem ewentualnie zawęż do kategorii

tref  Dołączył: 05 Wrz 2006
pawelek-79 napisał/a:
szukajka na ebayu jest do dupy
Chciałbym od razu uciąć ten temat :-P Było to już na forum. Jak ktoś nie umie szukać na ebay, to nie uczmy go, nie podawajmy tu spospbów. Dzięki temu każdy kto trochę pomyśli znajdzie to czego szuka, a nawet więcej i bedzie miał okazję kupić coś, czego inni nie znajdą. :mrgreen:

opiszon, jak nie wiem, czego dokładnie szukam, to wolę kategorie. Nie chcę zaczynać ponownie dyskusji na temat ebaya, bo już była - mam własne zdanie, wolę allegro, ale w UK go nie ma, a jakby był, to i tak miałby dużo mniejszy wybór.

opiszon  Dołączył: 29 Sty 2008
pawelek-79, to tak szukasz niewiadomo czego :?:
hmmm

:-D

tref, akurat szukałem czego innego. Konkretnie
x51r site:http://pl.asus.com/
:mrgreen:

[ Dodano: 2009-02-24, 21:41 ]
opiszon, a tak czasami jest. A czasami lubię sobie przejrzeć jakąś kategorię i na ebayu nie mogę, bo niby jest podział na kategorie, ale go nie ma.

tref, zamknij wątek, bo się następna dyskusja o ebayu zrobi, a wcale nam niepotrzebna. Jeden lubi akumulatorki dedykowane, a inny paluszki ;-)

Skocz do: