kndr  Dołączył: 04 Lip 2007
Napisz coś więcej o 9. Czy stwierdzenie "zdjęcia bez większej obróbki" oznacza, że model ma w rzeczywistości tak zdeformowaną twarz?

Qbapl  Dołączył: 20 Sty 2009
Już tłumacze ja tego typu fotografie robiliśmy. Wiec potrzeba jest nam: ciemne pomieszczenia, latarki i aparat ustawiony na ISO 100 lub mniejsze, F, na co najmniej 10.
Ustawiamy aparat na statywie wycelowany na dana osobę, otwieramy migawkę (najlepiej ustawić byśmy ja mogli sami zamknąć) i w tym przypadku osoba patrzy pierw. w jedną stronę a my latarka naświetlamy połowę twarzy wyłączamy latarkę osoba ma się popatrzeć w drugą stronę i znów naświetlamy druga stronę twarzy po tym zamykamy migawkę. Jak chcesz to mogę więcej tego typu zdjęć umieścić? Sroki ze tak długo czekałeś na odpowiedz, ale niestety wieczny brak czasu.

pawelek-79  Dołączył: 06 Wrz 2006
kristofo napisał/a:
Ostatnie (alejka) najciekawsze, tylko partia z drzewami za ciemna, to chyba zbyt trudne zadanie dla KaSetki (mam na myśli rozpiętośc tonalną)

A gdziesz tam. Już nawet samo wyciągnięcie cieni w LR/PSE pokazuje, że dynamiki matrycy nie brakuje, tylko wyświetlaczowi :-D

Dobra wołarka jest potrzebna do takich scen. Np. ACR, w którym się zakochałem :mrgreen:

kndr  Dołączył: 04 Lip 2007
Pomysłowe :)

Skocz do: