rozio  Dołączyła: 28 Lip 2006
14 - oglądając mam wrażenie, że woda pod górę płynie. ;-)

MohawkCore  Dołączył: 26 Cze 2008
2 fajne tylko od góry gdyby było minimalnie jaśniej, 4 mucios (tylko w obu te ramki jakieś takie ...), 10 - bardzo fjanie rozmyta fontanna, 14 - pocztówkowo ale ładne.

zorzyk  Dołączył: 21 Kwi 2006
Cytat
Marcinjg

Nooo :-) witam krajana :lol: :-B

Mar_G  Dołączył: 29 Mar 2008
Również witam :-B :-D

Marek69  Dołączył: 19 Gru 2007
Podoba mi się 2 , 14. Miałem w tym roku odwiedziĆ ten rejon, ale mały złamał nogę i siedzę w domku. :-B

Po małej przerwie...
Pierwsze tego typu zdjęcia..Ogólnie jestem zadowolony :-)

Wszystkie robione SMC-M 50/1,7

18. Uwaga, duże..do powiększenia!

19.

20.

DeKa  Dołączył: 09 Kwi 2008
fotografie o różnej tematyce i dobrze
jak dla mnie 2 ciekawa i 3 ładna
ramki raczej nie wyglądają interesująco a na pewno nie takie jak na zdjęciu nr 5
błyskawice Ci nie wyszły, 7 wygląda jak zrobiona w PS i to słabo
14,15 niezłe 16 najlepsze
z portretu 19 dobra ale tu też dziwne te niby ramki
a SMC-M 50/1,7 to na prawdę świetne szkło

kulten  Dołączył: 19 Lip 2007
Portrety tu i ówdzie Ci się poprzepalały.

maslot  Dołączył: 11 Cze 2008
Czuć nienaturalność sytuacji - niedobrze zważywszy na warunki (z wyjątkiem 18, ta zbyt mało kontrastowa, może trzeba było zostawić kolor)

Po długiej przerwie ;
21
22

DeKa  Dołączył: 09 Kwi 2008
22 leci w lewo ( ławka wydaję się być prosto ) ale ogólnie bardzo mi się podoba, piękna jesień

Najnowsze zdjęcia, a zarazem pierwsze kroki w tego typu fotkach..
23
24
25

Drodzy państwo, czekam na jakieś wskazówki, rady ;-)
Z czego najlepiej zastosowac tło? Z jakiego materiału? Głównie chodzi mi o ciemne/czarne tło ;-)

btw. Jeśli ktoś z was ma wolną chwilę na oglądanie moich gniotów, zapraszam na moją nową galerię zdjęc -> www.galuza.ucs.pl ;-)
Pozdrawiam

kulten  Dołączył: 19 Lip 2007
W ostatnim secie idziesz w dobrym kierunku choć główną wadą tych zdjęć jest ciasnota, zatem następnym razem daj więcej przestrzeni.

Wpadłem w jakiś trans z tymi zdjęciami... :lol:
kolejne ;

andreo  Dołączył: 27 Cze 2008
Marcinjg napisał/a:
Z czego najlepiej zastosowac tło? Z jakiego materiału? Głównie chodzi mi o ciemne/czarne tło

do małych obiektów ... czarny brystol (podkład pod zdjęcia)
do większych typu osoba=portret materiał zasłonowy....

w temacie zaś fot .....
portrety słabawe.... technicznie bo same ujęcia nawet interesujące...
moim zdaniem najlepiej Ci wychodzi 'martwa natura'....

Nusydnas  Dołączyła: 21 Sty 2008
niezły model.. ten Bond ;) Czy w następnym rzucie znajdzie się Brutal? ;)
A tak poważnie, podobają mi się te jesienne, ale błagam, wiewiórka bez ramki! Jest śliczna wystarczająco :)

peterkki  Dołączył: 08 Lip 2008
Nusydnas napisał/a:
niezły model.. ten Bond ;) Czy w następnym rzucie znajdzie się Brutal? ;)
A tak poważnie, podobają mi się te jesienne, ale błagam, wiewiórka bez ramki! Jest śliczna wystarczająco :)

No właśnie! Błyskawicznie skojarzyła mi się ta fotka z socrealistyczną i przaśną reklamą BRUTALA, który wydobywał maczo z każdego brzuchatego wąsacza. Natomiast co do zdjęcia kieliszeczka, to jedna uwaga, za dużo lejesz i potem ciężko to wypić. Żeby nie było to dodam na koniec że ławeczka w parku całkiem, całkiem

Dawno nic tutaj nie wrzucałem ,a fotek trochę przybyło.

Pochwalę się, że ta fotka zdobyła II Miejsce na konkursie "Iluminacja 2" organizowanego przez Karkonoski Festiwal Światła ;-) Lekki rozgłos w lokalnej prasie poszedł :lol:
1

Inne nowsze fotki
2

3

4

5

[ Dodano: 2009-03-05, 18:03 ]
6
7

Markus1985  Dołączył: 19 Lut 2009
Witam

Nie jestem ekspertem :) ale wypowiem się :) do dwóch fotek:

Zdjęcie nr 2: ciekawe jak dla mnie - ładny efekt
Zdjęcie nr 7: Ładne - ale po "głębszych" oględzinach zauważyłem że policzki, nos i broda modelki ma "ostrzejszą" biel.

Pozdrawiam

kndr  Dołączył: 04 Lip 2007
Wydaje mi się, że numeracja powinna być ciągła. O wiele łatwiej pisać o zdjęciach. Z nowej serii, zdjęcie konkursowe jest świetne. Zresztą co tu dużo mówić, jeśli wygrało konkurs to zapewne miało w sobie to coś, co zwraca uwagę. Moim zdaniem przyciąga wielką iluminacją :) Poza tym świetnie uchwycony moment z dobrego położenia. Przykład na to, że fotografia reportażowa to nie tylko surowe B&W :) Generalnie ładne zdjęcia pokazałeś w nowej serii. 2 - bardzo podoba mi się pomysł i światło. 4 - proste, ale klimatyczne oświetlenie zwraca uwagę. 7 - bardzo przyjemny portret w zgodzie z naturą - podoba mi się sceneria i poza modelki. 3 - jest OK, ale nie rajcuje mnie. 5 - trochę za dużo cienia i nie widać wszystkich krawędzi kieliszka. 6 - ładny portret, ale, moim zdaniem, zbyt dużo przestrzeni ponad głową.

Skocz do: