Morf  Dołączył: 05 Lut 2009
  [Morf] czas poddać się ocenie...
No to zaczynamy...

Zdjęcia pochodzą z Cmentarza Rakowickiego w Krakowie

1

2

3

4

5
Wszystkie zdjęcia zostały wykonane obiektywem DA 50-200 mm z Pentaxem K200d

Proszę o wyrozumiałość... ;-)

andy68  Dołączył: 11 Wrz 2008
wrzuc cos to zaczniemy, ja nic nie widze :?:

andrzejb  Dołączył: 25 Gru 2008
Ja też nic nie widzę.

Małe kłopoty techniczne ale na szczęście już zostały opanowane... ;-)

seele  Dołączył: 07 Mar 2007
Na tych "znaczkach" nie wiele widać ale z tego co ... widać to 3 - 5 aż się proszą o pionowe kadry.

jiro  Dołączył: 15 Lis 2008
Morf napisał/a:
Małe kłopoty techniczne ale na szczęście już zostały opanowane... ;-)

raczej nie sposob tego oceniac w tej chwili :-)

andrzejb  Dołączył: 25 Gru 2008
Przeczytaj Zasady wstawiania foto do oceny.Kolega zorzyk pisze wyraźnie,że"Zdjęcia najlepiej przygotować w rozmiarze 700 pikseli na dłuższym boku"
seele napisał/a:
Na tych "znaczkach" nie wiele widać ale z tego co ... widać to 3 - 5 aż się proszą o pionowe kadry.
Ja też tak uważam.

Mam nadzieje, że teraz już będzie wszystkim łatwiej. :-)

Dziękuje za cenne podpowiedzi jak do tej pory.

plwk  Dołączył: 21 Kwi 2006
Same kadry centralne, próbowałeś inaczej kadrować bo tutaj mi nie bardzo pasują.

Markus1985  Dołączył: 19 Lut 2009
Witam

Ja jeszcze się uczę :) ale już wiem że kadry centralne są mało ciekawe :) (Pozdrawiam tutaj przy okazji kolege Kultena i dziękuję mu :) )

Jeszcze wypowiem się moim skromnym zdaniem do zdjęcia nr 5:

Wydaję mi się że "rzeźba" za bardzo "zlewa" się z tłem za nią.

kulten  Dołączył: 19 Lip 2007
Jesteś na etapie poznawania lustrzanki i samego siebie, tego czego szukasz, czego będziesz szukać i na ile wystarczy Ci zapału. Wrzuciłeś typowe zdjęcie, jakie wielu popełniło tutaj (niżej podpisany również :mrgreen: ), o których moim zdaniem szybko zapomnisz. Przejrzyj wątki innych osób, popatrz jakie robią błędy, popatrz jakie porady im polecono i rób wszystko by było lepiej następnym razem. Kieruj się zasadą pstrykania takich zdjęć, które z przyjemnością powiesiłbyś na ścianie własnego mieszkania :-B .

Artooro  Dołączył: 11 Sty 2007
ja to widzę tak:
wszystko było strzelone DA 50-200 :-/ no i po części szkopuł w tym właśnie (tak moim zdaniem oczywiście), patrzysz przez wizjer i kręci Cię "moc zbliżenia" tego szkła

a może by tak zadać sobie trud podpięcia Heliosa (akurat tego bo tanio wyjdzie) lub innej stałki i wtedy zacząć się głowić, nie pokręcisz sobie pierścieniem ogniskowej i będziesz musiał więcej kombinować żeby uzyskać co zamierzyłeś (zakładam, że zadajesz sobie to pytanie przed zrobieniem foty)

gwarantuję! zabawa będzie przednia ;-)

Skocz do: