cypis  Dołączył: 18 Gru 2006
Lightroom - jak wywołać na raz kilka zdjęć ?
Od niedawna bawię się trochę Lightroomem, ale z lenistwa i braku czasu nie jestem w stanie rozgryźć wszystkich jego możliwości i niemożliwości :oops: - stąd moje pytanie: jak (o ile się da) wywołać na raz grupę RAWów?
Próbowałem ustawiać sobie to, co potrzebuję na konkretnym zdjęciu,a potem zaznaczać kilka mu towarzyszących; eksportował je owszem, ale pożądane ustawienia miałem jedynie na tym konkretnym zdjęciu, które obrabiałem :-/

Ślimak  Dołączył: 03 Lip 2008
Zmieniasz to, co potrzebujesz na konkretnym zdjęciu i następnie zaznaczasz w dolnym pasku z miniaturami zdjęcia, dla których chcesz mieć takie same zmiany klikasz na przycisk "synchronize" i wybierasz, które parametry mają zostać uwzględnione przy synchronizacji i tyle. Tu : http://www.adobe.com/desi...1am_synch.html# jest to pokazane na krótkim filmie.

matth  Dołączył: 21 Kwi 2008
Ja robię tak, że wprowadzam zmiany do iluśtam zdjęć (zazwyczaj przelecę cały katalog) i na koniec ctrl + a i export. A później to już tylko czekanie na gotowe jpg.

cypis  Dołączył: 18 Gru 2006
dzięki :-B - sposób Ślimaka brzmi obiecująco, jak znajdę czas przetestuję

Żaba  Dołączył: 08 Cze 2006
matth postępuę w ten sam sposób ;-) działa niezawodnie. :mrgreen:

dzerry  Dołączył: 01 Maj 2006
O! dzieki. Ja robie Copy/Paste Settings. Ta metoda wydaje sie bardziej elegancka.

Skocz do: