tref  Dołączył: 05 Wrz 2006
nikt nic nie wie, poza tym, że SMC to piękne szkła i zawsze warto je kupować. Cenowo może okazać się droższe (podobnie jak jest z szerokim kątem). Na marzec raczej nie licz, moze pokażą go z nowym korpusem na PMA(ale czy on będzie???), lecz sprzedaż IMHO później-po wakacjach, na razie wprowadzą zapowiadane DA*.

noel  Dołączył: 15 Wrz 2006
A po co Wam AF przy 50mm? Przecież to nie tele do pstrykania zwierzaków ;)

Krzychoo  Dołączył: 13 Wrz 2006
Noel, a próbowałeś kiedyś walnąć portret małemu szkrabowi biegającemu po pokoju z prędkością dźwięku i zatrzymującemu się w miejscu na max. 2 sekundy? :)

Paffcio  Dołączył: 29 Maj 2006
Krzychoo napisał/a:
Noel, a próbowałeś kiedyś walnąć portret małemu szkrabowi biegającemu po pokoju z prędkością dźwięku i zatrzymującemu się w miejscu na max. 2 sekundy? :)

Ja próbowałem :-) I przekonałem się, że AF w Pentaxie nie wydolił :roll:

marucha  Dołączył: 22 Kwi 2006
jaad75 - czy fa 35/2 też się pojawia?

Pozdrówka
Marucha

Zdano  Dołączył: 23 Paź 2006
marucha, tylko na zamówienie. W marcu powinien do mnie przyjechać.

jaad75  Dołączył: 07 Paź 2006
marucha napisał/a:
jaad75 - czy fa 35/2 też się pojawia?

Pozdrówka
Marucha

Pojawia się. Ostatnio chyba w Tristatecamera widziałem. BTW, 50/1.4 jest teraz w B&H - jeszcze parę minut będzie...:)

[ Dodano: 2007-02-12, 22:57 ]
http://www.bhphotovideo.c...egoryNavigation

mily  Dołączył: 19 Kwi 2006
Cytat

ja do tego celu strzelam tylko na MF - wytyczam w wyobrazni przewidywana trajektorie przelotu szkraba przez pokoj, ostrze w punkt na trajektorii i spokojnie czekam na nadchodzacy tajfun. Metoda stara jak swiat, a dziala lepiej niz AF w Dsie :P

tref  Dołączył: 05 Wrz 2006
mily, ja ostatnio używałem tej metody właśnie z DSem i manualnym M200. Żeby nadąrzyć za moim bratankiem musiałbym mieć wirnik od helikoptera do kręcenia AFem. A tak to spokojnie, bez nerwów czekałem, aż Kacperek pojawi się w kadrze. No i się pojawił kilka razy - miodzio!

Skocz do: