Mitch  Dołączył: 18 Mar 2009
[mitch] blablabla
nie owijając:

1. witamy we Wroclove

2.

3.

zdjęcia były robione k20d+kitII własności Młodszej Goni. pozdrawiam i za jakiś czas następna porcja.

Janusz Gdula  Dołączył: 08 Gru 2008
3-ka podoba mi się najbardziej. Bardzo fajna obróbka B&W :) 2-ka też byłaby spoko MZ, gdyby nie ten duszek który się pojawił w centrum (chyba że zamierzony efekt)
Natomiast jedynka w ogóle mnie nie rusza.
Czekam na więcej :)
P.s Witaj na forum ! :-B

number2express  Dołączył: 10 Paź 2007
jak Wyście tam som Śląsk, to jo je Kaszub :mrgreen:

Drugie fajne ;)

grabber  Dołączył: 01 Paź 2007
Fajna to jest ta dziewczyna na trojce aaj :)
BW tez dobre

ten duszek na środku to zamierzony efekt, to jest kolo który sól sypał na przystanku i kroki kierował z tą solą w moją stronę.
dzięki i pozdrawiam

carrie  Dołączyła: 30 Gru 2008
Witam na forum!
a co do zdjęć to:
1. jak dla mnie bałagan w kadrze, nie podoba mi się;)
2. fajna, kolorek bardzo mi się podoba, ale mam wrażenie że krzywa, leci na prawo.Ale może tylko mi się tak wydaje.
3. bardzo fajna.

hehe bałagan jak na arystokrację przystało :)
kolorek jest lekko oziębiony w peesie i też mi się wydaje, że lekko leci... hmmm...

2b.

lepiej? w sumie nie mam pojęcia...

aaa no i widzę, że polubiliścię Madzię :)

4.

5.

peace love i :-B

Stachu  Dołączył: 27 Kwi 2007
blablabla...
number2express napisał/a:
jak Wyście tam som Śląsk, to jo je Kaszub :mrgreen:

Trzej królowie wielkich miast... :mrgreen:

3 mi się podoba. 2 mi się nie podoba.

White  Dołączył: 31 Paź 2008
Zdjęcia z dziewczyną całkiem przyjemne.
Dominikański taki sobie i nie przez ducha.

Pozdrawiam.

grabber  Dołączył: 01 Paź 2007
5 fajny kadr:)
Jak sie zabierasz do BW?
Magde mozesz umieszczac jak masz dobre fotki.
Innych ludzikow tez umieszczaj bo ja chyba najbardziej lubie ludzi ogladac. :)

igorkrupa  Dołączył: 17 Maj 2007
bardzo mi sie podoba czern w 4ce, sam kadr troszke mnie nurtuje ale tak naprawde nie wiem co warto by w nim zmienic. napewn troszke grzywka zapadla za gleboko na oko i szzkoda ze do okola wszystko jest poucinane bo nie mam punktu zbiegu na koncach kadru, ale juz sie nie czepiam. jest okej. :-B

dziękuję za komentarz, kadr jaki jest każdy widzi ;) a z grzyweczką wolałem nie walczyć jak już się tak ułożyła, wydał mi się to wtedy taki ciekawy element pozdrawiam! :-B

GeloPa  Dołączył: 26 Mar 2008
1 bdb (w moich klimatach :mrgreen: )
2 ok

dobra to jeszcze takie na szybko i idę na sushi.

6.

wyobraźcie sobie, że szedłem pod placem Jana Pawła II (zwanym niegdyś placem cośtam Maja) i zobaczyłem że takie 3 dziwnie poubierane i pouczesywane kobietki tańczyły sobie do muzyki granej przez pana obok na... czymśtam? (nie pamiętam)

pozdrawiam!

kulten  Dołączył: 19 Lip 2007
Moim zdaniem:
1, 2 i 2b zawierają bardzo słabe motywy, na których ciężko zawiesić oko niestety.

Portrety b&w niestety nie są prawdziwymi b&w tylko szarymi zdjęciami z dużą ilością czerni w cieniach, zatem należy poćwiczyć obróbkę.

Jedyne zdjęcie które się broni to 4 za kadr i ładną dziewczynę choć jak rzekłem powyżej sprawy obróbki należy wziąć na warsztat celem poprawienia wyników.

Każdy od czegoś zaczyna więc bez urazy :-B

dzięki, jak już będę posiadał własny komputer na którym będę mógł zainstalować co będę chciał + będę mógł spędzić przy nim tyle czasu co będę chciał to obiecuję, że poćwiczę :) czekałem na Twoją wypowiedź tak szczerze mówiąc.

zaraz wyjdzie, że staram się bronić za wszelką cenę, ale tylko powiem, że 1 i 2 to nie są moje ulubione zdjęcia, zostały wybrane przez kogoś innego do oceny, ja bym ich nie wstawił, bo jak dla mnie mają raczej wyraz sentymentalny :)

:-B kulten (za 3 tygodnie Ryanair likwiduje połączenie z Bournemouth do Wrocławia tak nawiasem mówiąc)

Hehe, wiem, ale i tak przemieszczam się zawsze autem choć 1600km w jedną stronę boli i nuży jak cholera. Za 2 tyg. właśnie na prawie cały miesiąc zagoszczę w kraju i będę szukał kadrów, czego bardzo ciekaw jestem co wyprodukuję.

Czekam na następne dokonania. :-B

to są 3 zdjęcia z pierwszego mojego robienia zdjęć jakimkolwiek lepszym aparatem (lepszym niż te w telefonach mam na myśli)

7. uwielbiam te wiaderka, mają duszę niewątpliwie :)

8. kolejna modelka

9. więcej modelek

pozdrawiam i czekam na krytykę

Obawiam się, że moja krytyka znów będzie nad wyraz krytyczna :). Zwykłe pstryki. Odsyłam do kogoś, od kogo warto się uczyć kadrowania i obróbki i poszukiwania pomysłów: link

nie wiem czy zauważyłeś czy nie, ale te zdjęcia oprócz 2 są praktycznie (gdzieniegdzie ostrość) w 100 % naturalne (jak już mówiłem nie mam własnego kompa itd), czarno biały/sepia jest hardwareowa z pentaxa, także krytykę obróbki biorę w 100 % na klatę :) no i cóż. to są moje początki a te trzy ostatnie to były początki początków, choć wydały mi się w miarę ciekawe... i tak, zawiesiłbym wiaderka nad łóżkiem ;)

dzięki za linka, obejrzę jak będę miał siłę :) pozdrawiam jak zwykle serdecznie! :-B

Skocz do: