AfterDark  Dołączył: 17 Gru 2008
"zafarb" to owy filtr - nikt jakoś o nim nie dyskutował nigdzie :D, może z tych powodów, o których piszesz White, :evilsmile:

kulten, taa wersja w kolorze nadaje się tylko do szkolenia warsztatu cyfrowej ciemni
o do rad, to właśnie tego oczekuję od forum fotograficznego. Od prezentacji zdjęć są do tego stworzone portale i nie tylko. Tu oczekuję rozmowy bo "+++" czy "super" mam po dziurki w nosie na owych portalach.

dzięki za słowa / jestem zadowolony i jak na 647 klapnięcie moja pierwszą lustrzanką :oops: , czuję satysfakcję

kulten  Dołączył: 19 Lip 2007
Zafarb to pewne zabarwienie kolorystyczne, które wkrada się nieznacznie do zdjęcia co bynajmniej nie jest zamierzone.

BartekKw  Dołączył: 12 Gru 2008
Zjęcie po korekcie bardzo fajne ale zafarb zauważyłem dopiero na monitorze w pracy. Laptop wczoraj wieczorem tego nie widział. Po bliższym przyjżeniu się dochodzę do wniosku że jednak trochę przeszkadza w odbiorze......

seele  Dołączył: 07 Mar 2007
Z dawnych czasów pamiętam, że papiery bromowe miały taki lekko zimnoniebieski odcień, a chlorowe ciepło ochrowy... można zawsze też powiedzieć, że to taka delikatna ... bichromia.

Pomyślałem, że wrócę jeszcze do tego miejsca:

pozdrawiam

White  Dołączył: 31 Paź 2008
Dla mnie trochę brakuje szczegółów w cieniach. Ciekaw jestem jak w kolorze wygląda. Może jeszcze obróbka by coś poprawiła. Wydaje mi się, że fotka ma potencjał.

Musical box  Dołączył: 02 Wrz 2007
White napisał/a:
Dla mnie trochę brakuje szczegółów w cieniach.

U mnie na poczciwym CRTku jest ekstra. Wszystko widać w cieniach. Bardzo dobrze że jest utrzymane w stylu low key co buduje mroczny klimat.

White, Jeśli chcesz w kolorze, to cofnij o jedną stronę. Oba kadry pochodzą z tego samego dnia.

White  Dołączył: 31 Paź 2008
Cofłem :mrgreen: tamto jednak lepsze mz. Lepszy kadr.

kulten  Dołączył: 19 Lip 2007
Sorry, że będę posiłkował się swoim zdjęciem i że może zabrzmieć to nad wyraz nieskromnie ale przy obróbce do bw takiego akurat ujęcia poszedłbym w tym kierunku: link . Zwróć uwagę, że detale nie kryją się w cieniach i czerń nie jest przesycona.

kulten, Owszem dobry przykład.
Jak zawsze, myślę nad waszymi spostrzeżeniami.
Pozdrawiam

[ Dodano: 2009-04-02, 20:48 ]
ok to może tak
ISo 100 f/10 1/250 Kit II

BartekKw  Dołączył: 12 Gru 2008
Teraz jak dla mnie jest cacy :) Fajne odbicie

Skocz do: