LL  Dołączył: 07 Sty 2008
http://www.fotostrada.pl/x_C_Dz__P2_42110044.html

Byłem w zeszłym tygodni u nich w sklepie i pan powiedział ze jeśli u polskiego dystrybutora ten obiektyw jest w ciagu 3 dni powinni realizują tranzakcje.

mdfan  Dołączył: 09 Lis 2008
To samo mi wszędzie mówili, a obiektywu jak nie ma tak nie ma... Wszyscy to mają w ofercie, ale nikt nie ma na stanie. Zamówiłem już w sumie w 4 miejscach i nie ma...

FoTo*M3N  Dołączył: 28 Lut 2009
Witam!

Jutro jade do euro.agd odebrac zamowionego 43mm F/1.9 ale jaki w jakim kolorze wybrac? -czarnym czy srebrnym?
Jest jakas roznica w wykonaniu? Czy wersja srebrna jest malowana?

Pentagram  Dołączył: 21 Wrz 2006
Fiu fiu fiu, to wybór będziesz miał?!

Samp  Dołączył: 23 Kwi 2006
FoTo*M3N, myślisz, że Euro-AGD sprowadziło Ci 2 egzemplarze? :lol:

FoTo*M3N  Dołączył: 28 Lut 2009
tak :) Euro-AGD dba o klienta ;P

wiec odpisze mi ktos czy ta srebrna wersja pomalowana jest farba?

paweł p  Dołączył: 20 Lis 2008
No srebrny jest śliczniutki :-D i nie jest malowany

plwk  Dołączył: 21 Kwi 2006
FoTo*M3N, jeśli sprowadzili nie ten kolor to żądaj przemalowania :mrgreen:

dsk  Dołączył: 19 Mar 2008
FoTo*M3N, czarny będzie Ci kiedyś łatwiej sprzedać, gdybyś (odpukać) musiał. Z kolei srebrny się super prezentuje na niektórych analogach. :-) Stawiam na czarny.

specmisiek  Dołączył: 19 Mar 2008
No co Ty? Trzeba było zamówić w kolorze różowym... Byłoby trendy i cool ;) :mrgreen:
A tak poważniej gdzieś słyszałem że wersja srebrna ma jakieś inne szkliwo-ponoć troszkę lepsze.... Na ile lepsze i dlaczego-nie umiem w tej chwili powiedzieć...;( :-/ Poza tym ja mam wersję czarną i z niej też jestem zadowolony... Nie wiem czy istnieje coś ,,ostrzejszego" ;-) Pozdrawiam

Samp  Dołączył: 23 Kwi 2006
specmisiek, był jakiś mit nawet, że wersje srebrne mają inny skład chemiczny soczewek niż czarne. Ale dla mnie to "mit" – nie sądzę, żeby opłacało się robić tak fikuśne inwestycje, a jeśli nawet – to byłoby o tym głośno i Pentax chętnie chwaliłby się taką produkcyjną ekwilibrystyką.

specmisiek  Dołączył: 19 Mar 2008
Samp napisał/a:
specmisiek, był jakiś mit nawet, że wersje srebrne mają inny skład chemiczny soczewek niż czarne.

Popieram! Iteż osobiście uważam to za mit... Tylko tak gdzieś słyszałem... ;-)

kristofo  Dołączył: 28 Lut 2007
Nie słyszałem, żeby były jakieś różnice optyczne lub mechaniczne między srebrnym i czarnym. O ile wiem srebrne są trochę rzadziej spotykane. Moim skromnym zdaniem srebrny jest piękny. Zdecydujesz na miejscu.

jaad75  Dołączył: 07 Paź 2006
specmisiek napisał/a:
A tak poważniej gdzieś słyszałem że wersja srebrna ma jakieś inne szkliwo-ponoć troszkę lepsze...

Wersje srebrne z pierwszych lat produkcji, a nie wszystkie srebrne. Stare były na szkle ołowiowym i ponoć są lepsze optycznie.

[ Dodano: 2009-03-21, 03:46 ]
jedrus68 napisał/a:
aktualnie firma Apollo nie jest w stanie sprowadzić żadnego obiektywu serii Limited :-/ . No i o co chodzi?

Może chcą, żeby nazwa była adekwatna...

dzerry  Dołączył: 01 Maj 2006
kristofo napisał/a:
O ile wiem srebrne są trochę rzadziej spotykane
Pomyslec, ze na poczatku bylo na odwrot :-) Czarne byly dostepne tylko w Japoni i potrafily na ebayu schodzic za 2 razy wiecej.

apioo  Dołączył: 07 Paź 2008
http://cgi.ebay.com/SMC-P...1QQcmdZViewItem

Czy to, to samo, tylko z innym mocowaniem? :-)
Wygląda solidnie :-)

[ Dodano: 2009-03-21, 11:17 ]
Pentax pod Leica?Robili więcej takich obiektywów??

dzerry  Dołączył: 01 Maj 2006
apioo napisał/a:
Pentax pod Leica?Robili więcej takich obiektywów??
Tylko ten jeden. Dokladnie to M39. Pare tysiecy tego wypuscili. Mozna sobie tez do zorki albo feda zalozyc.

diplodok  Dołączył: 13 Cze 2006
jedrus68 napisał/a:
aktualnie firma Apollo nie jest w stanie sprowadzić żadnego obiektywu serii Limited :-/ . No i o co chodzi?

Zapowiada się na koniec Pentaxa w Polsce...

paweł p  Dołączył: 20 Lis 2008
U sigmy też dla petaxa w zasadzie nic nie ma, uwzięli się, czy co :roll:

MacRayers  Dołączył: 07 Wrz 2008
diplodok napisał/a:
Zapowiada się na koniec Pentaxa w Polsce...

Szczerze mówiąc - ja to przeczuwam od dłuższego czasu. Apollo niezbyt się stara - informacje na temat Pentaksa na stronie www.pentax.pl są tak kiepskiej jakości, że na pewno nie kupiłbym aparatu. Brakuje mi testowych fotografii, pokazania zalet etc.
Były kiedyś konkursy (świetny pomysł, dlaczego nie kontynuowany ?).
Może to i dobrze. Niech Apollo przestanie sprzedawać Pentaksa. Niech Samsung kupi dział DSLR od HOYA. Za rok będziemy w innym miejscu. Dla mnie i tak to nie ma znaczenia - wymieniać puszkę będę moża za 2-3 lata. Może później. Kto wie....

Skocz do: