Matey3000  Dołączył: 14 Paź 2007
Photoshop CS4 Ksiazka-Podrecznik
Chcialbym kupic podrecznik do CS4 w jezyku polskim. Znalazlem sporo do CS3, ale nie mieszkam w Polsce wiec moge sobie poogladac oklatki w necie i tyle. Czy ktos sie rozgladal i ma jakies propozycje?

deckard  Dołączył: 01 Lut 2008
Ja się rozglądałem, ale nie gwarantuje, że na 100% skutecznie i jeszcze nic do CS4 po polsku nie widziałem.

argawen  Dołączył: 19 Kwi 2006
Matey3000 napisał/a:
Chcialbym kupic podrecznik do CS4 w jezyku polskim
Scotta Kelby na temat PS C4 wyjdzie dopiero pod koniec roku. Wydawnictwo Helion.

Mialem cs2 teraz kupilem CS4 i roznica jest spora. Z CS3 nie milem do czynienia wiec nie wiem czy jest bardziej do CS2 czy do CS4 podobna. Poza tym do CS3 jest tyle ksiazek, ze nie tylko szkoda kasy, ale i czasu na wiecej niz 2.

[ Dodano: 2009-03-20, 15:29 ]
argawen napisał/a:
Matey3000 napisał/a:
Chcialbym kupic podrecznik do CS4 w jezyku polskim
Scotta Kelby na temat PS C4 wyjdzie dopiero pod koniec roku. Wydawnictwo Helion.

Fajnie, to juz lepiej kupie po angolsku :mrgreen:

Matey3000 napisał/a:
to juz lepiej kupie po angolsku :mrgreen:

Amazon
Amazon

pawel1967 Dołączył: 03 Maj 2006
Z CS4 są przeboje , w polskiej wersji ten program jest sporo droższy niz w angielskiej . Miałem kupić upgrade z CS2 na CS4 miało mnie to kosztować jak zapewniali w photoshopie 800 - 850 zł . Rozumiem kryzys niech tam tysiac , ale chcieli odew mnie 1150 plus wykup jakichś serii liczb czy cos tam w niemczech za ok 100zł . Anglik tymczasem kupował upgrade bez problemu za równowartość 900zł . Zrezygnowałem poczekam , zobaczę . Nie dam wycyganić od siebie ponad to co się należy . Może to samo jest z ksiażkami . CS3 powala możliwością pracy z rawami jest o niebo lepiej - praca z rawami w samym programie , jest szybszy i to sporo od CS2 praca na warstwach z filtrami sporo do przodu . Nie da się uniknąć nowego ale dlaczego tak bogate firmy zachodnie chcą zdzierać z nas skórę a inne bogate kraje traktują ulgowo

argawen napisał/a:

Amazon
Amazon

Te 2 polecasz jako najlepsze? Scott Kelby to tego naprodukowal :shock:

[ Dodano: 2009-03-20, 16:24 ]
pawel1967 napisał/a:
... dlaczego tak bogate firmy zachodnie chcą zdzierać z nas skórę a inne bogate kraje traktują ulgowo

Bo w innych krajach placa za pelne wersje wszystcy PRO i sporo amatorow, a w polsce sporo uzywa, tylko ze kradzione.
Dla studentow Photoshop CS4 kosztuje 155 pounds :-)

Matey3000 napisał/a:
Te 2 polecasz jako najlepsze?
To oryginały, tłumaczone właśnie przez Helion. Poza tym, Scott Kelby bardzo fajnie tłumaczy zawiłości PS-a. Druga to innego autora, Deka McClelland-a, autora Bibbli do PS-a.

Dzieki Argawen. Juz Scott'a Kelby kupilem :-)
Poczytam i zdam relacje.

Skocz do: