piotr_luk  Dołączył: 14 Kwi 2007
bizon78 napisał/a:
Nie działa :evilsmile: Znam z autopsji :mrgreen:
Może odwrotnie włożyłeś?

maniownik  Dołączył: 28 Mar 2007
Cypis aka Piotr napisał/a:
(robię to publicznie z oczywistych chyba powodów)

bez komentarza,
...aparat przez Ciebie (moim zdaniem) uszkodzony
drogi "sprzedawco" życzę ci aby Twój sen był spokojny. Moim zdaniem wysłałeś mi popsuty aparat.
zwracam Ci (kasa za aparat - wizyta u majstra) / 2

propozycja wydaje się uczciwa ale może poinformujesz publicznie ile kosztuje wizyta u majstra ze względów :
(... z oczywistych chyba powodów)
w tedy będę wiedział na czym stoję. Chcę zakończyć tę sprawę jak najszybciej. Proszę o szybką odpowiedź.

Cypis aka Piotr  Dołączył: 16 Cze 2008
Koszt "oględzin" to 25pln, 15% kwoty za aparat.

Ok zakończmy tę sprawę przyjmuję Twoją propozycję
- zwracam Ci (kasa za aparat - wizyta u majstra) / 2
Koszt "oględzin" to 25pln, 15% kwoty za aparat.

Jeżeli kolega wpłaci pieniądze poinformuję o tym publicznie w tym wątku.

qndzio  Dołączył: 30 Wrz 2008
motaba_virus napisał/a:
jest szansa (podobno nawet do 70% :shock: ) wiec warto probowac :-P

powodzenie zabiegu replantacji zwichniętego zęba zależy od czasu w jakim zostanie po urazie wykonany
obowiązkowo winien być ząb przechowywany w odp środowisku (w warunkach polowych najlepsze będzie mleko, sól fizjologiczna, ew. jama ustna ale nigdy płyny odkażające)
ząb winien być wyłączony ze zgryzu i unieruchomiony (np szyny, metalowe ligaturki) zachowanie pacjenta po zabiegu ma również duży wpływ tzn. przyjmowanie miękkiego, papkowatego pokarmu, nie nagryzanie zębem, utrzymanie higieny, płukanki

oczywiście pod warunkiem że ten ząb się znajdzie bo ja swojego zaraz po upadku nie znalazłem :-(

motaba_virus  Dołączył: 16 Mar 2008
qndzio, jestes pania, ktora prowadzila u mnie propedeutyke stomatologii? ;-)
bo mowisz identycznie :-P

studiuję stomatologię :)

piotr_luk  Dołączył: 14 Kwi 2007
qndzio napisał/a:
pod warunkiem że ten ząb się znajdzie bo ja swojego zaraz po upadku nie znalazłem
Może z wrażenia połknąłeś i nie przy tym otworze szukałeś

Wtedy na pewno nie ponosiłbym go w jamie ustnej :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

... aby nie być tym złym i niedobrym proponuję koledze maniownik jedno z rozwiązań:
(robię to publicznie z oczywistych chyba powodów)
- zwracam Ci (kasa za aparat - wizyta u majstra) / 2

hmm myślałem, że to koniec, że uda mi się pisząc w tym wątku poinformować o zakończonej sprawie, że słowa przeszły w czyny ale widać nie dane mi to.
Zero reakcji w/w po deklaracji. Czemu mnie to nie dziwi?

[ Dodano: 2009-03-20, 07:58 ]
Proponuję przenieść ten wątek do ostrzeżeń. Zostałem oszukany, trudno zdarza się. Nie mam już ochoty dłużej płakać w tym wątku. Ani czekać dłużej. Dziękuję wszystkim, w tym Alkosowi za to, że udało się wymóc na tym sprzedawcy jakąś reakcje- deklaracje. Ale niestety to nie poskutkowało.

jurekg  Dołączył: 22 Mar 2008
Dziwna sprawa.Mineło 8 dni od deklaracji zwrotu gotówki i nic?

BAN YellowLabel  Dołączył: 30 Mar 2008
a ja proponuję Ci maniownik, abyś nie odpuszczał i walczył o te nawet nieduże pieniądze..

SiekaSS  Dołączył: 11 Maj 2008
widzę że ostra jazda się tu toczy niczym Sędzia Wesołowska :mrgreen: :lol:

gebi  Dołączył: 05 Maj 2006
Szczerze mówiąc dziwię się Cypisowi, że jeszcze tej sprawy nie załatwił :-/
Nie powiem - miałem kiedyś głupią sytuację, że sprzedałem obiektyw i pierścienie pośrednie na Allegro i zanim uzyskałem potwierdzenie o wpłacie wylądowałem w szpitalu, przez parę dni klienci się denerwowali, że zwlekam z dokończeniem transakcji, ale poprosiłem małżonkę o opisanie sytuacji i już na spokojnie mogli poczekać aż wrócę i przygotuję paczki.

perl  Dołączył: 24 Wrz 2006
gebi, rozne sytuacje losowe sie zdarzaja.

A tutaj sprawa jest raczej jasna, Cypis aka Piotr ewidetnie nie lezal przez kilka miesiecy w szpitalu ;-)

mirqus  Dołączył: 20 Sie 2007
Myślę, że nie powinno się tu ferować wyroków.

Jeden unika kontaktu.
Można dywagować i doszukiwać się najprzeróżniejszych tego stanu przyczyn.

Drugi popełnił fatalny błąd, gdy nie znając się na sprzęcie, nie popędził natychmiast do kogoś się znającego.
W tego rodzaju transakcjach nie używa się pojęć - "Wydaje się wszystko w porządku", odkładając jednocześnie niesprawdzony sprzęt na powrót do pudełka.
Jako informacja zwrotna leci konkret - "Wszystko sprawdzone, przestrzelone na różne sposoby, i OK, albo - padaka".
Zaufanie do współforumowicza zaufaniem, ale gdy rzecz w pieniądzach, nie czas na sentymenty.

A tak...
Wynikła głupia i niejasna, dla całej reszty, sytuacja.

Ganz  Dołączył: 30 Kwi 2007
mirqus, a ja myślę, że jesteś w mniejszości na tym forum, mniejszości, która uważała na lekcjach języka polskiego. :-B

jiro  Dołączył: 15 Lis 2008
mirqus napisał/a:

ale co Ty widzisz w tym niejasnego? Cypis aka Piotr zaproponowal rozwiazanie tego problemu poprzez zwrot kasy(mniejszej) na co maniownik przystal. Ten pierwszy znowu olewa sprawe mimo ze na forum bywa... ewidentnie sciemnia. zal mi go, bo za pare groszy zepsul sobie reputacje... no ale widocznie na niej mu nie zalezy.

BAN YellowLabel  Dołączył: 30 Mar 2008
jiro, no właśnie nie wiem.
Ludzie, przecież już po tej sytuacji, chętnie od niego kupowali na giełdzie.

mirqus  Dołączył: 20 Sie 2007
jiro napisał/a:
mirqus napisał/a:

ale co Ty widzisz w tym niejasnego? Cypis aka Piotr zaproponowal rozwiazanie tego problemu poprzez zwrot kasy(mniejszej) na co maniownik przystal. Ten pierwszy znowu olewa sprawe mimo ze na forum bywa... ewidentnie sciemnia. zal mi go, bo za pare groszy zepsul sobie reputacje... no ale widocznie na niej mu nie zalezy.

Przepraszam !
Widocznie jedynie dla mnie niejasna.

Po prostu dziwne mi jest, że ktoś potrafiący posłużyć się tym sprzętem:
Cytat
K10D, SMC DA 18-55mm, sigma 17-70 Dc Macro, SMC-A 50mm/f1.7, sigma 70-300 f4-5.6 APO II, Metz 58 AF-1, grip DBG-2

W przeciągu trzech tygodni nie potrafił otworzyć w pleśniaku tylnej ścianki, nie potrafił załadować filmu i co najdziwniejsze - nie miał ochoty tuż po zakupie "poszaleć" z nim w terenie.

Nie zawsze racja jest po stronie tego, który najgłośniej krzyczy.

Skocz do: