tatsuo_ki  Dołączył: 01 Mar 2009
9. ciut za ciemno, ale kadr moim zdaniem ciekawy
10. bardzo mi sie podoba, za taki prosty, wiejski klimat, pan, co sie podpiera, na pewno w tym momencie zapatrzony w dal, z piersia pelna zapachu siana, kontempluje uniesienie i sentyment nad miejscem, w ktorym zyje, powtarza za najwiekszym polskim piewca zycia wiejskiego, niejakim Janem Kochanowskim... "wsi spokojna, wsi wesoła..."
11. tez klawo, tylko niebo troche "nudne" w porownaniu do reszty kadru, no i moga troche przeszkadzac cienie, a wlasciwie swiatlo, ktore wpadlo do wnetrza przyczepy.
12. udane, tylko moznaby usunac niektore paprochy latajace po prawej
13. podobnie jak 12. , tylko paproch po lewej
14. tak trzymac!, przynajmniej moim zdaniem
15. klimat Jakuba Wędrowycza! popieram! :mrgreen: :-B

kenzo  Dołączył: 23 Gru 2007
12 i 15 rewelacyjne jak dla mnie :-)

andrzejb  Dołączył: 25 Gru 2008
Seria "wojskowa"bardzo fajna,wyśmienite kolorki.Najbardziej zwraca moją uwagę żołnierz po lewej stronie a właściwie jego wzrok.Portrety 6-8 wg.mnie bardzo udane,najlepszy to 6.Fotki z prac polowych też znakomite,najlepsza moim zdaniem jest 9(nawiasem mówiąc szkoda,że nie jest troszeczkę jaśniejsza).Wspaniały błękit nieba postrzępiony chmurkami no i ten traktorek na pierwszym planie.Bardzo żałuję,że nie mieszkam w takich okolicach.

marbud  Dołączył: 20 Cze 2008
seria wojskowo mnie nie rusza ale cała reszta bardzo dobra, wydaje mi sie ze masz pojecie o co biega:)czasami lekko za ciemne ale tak to super

Acer  Dołączył: 08 Maj 2008
Dzięki ;-)
Odpowiadam bez cytatów... żeby szybciej
Jeśli chodzi o pojęcie to kiedyś chciałem je mieć jak zaczynałem naciskać magiczny przycisk w aparacie (w sumie to nie tak dawno), a teraz to już nie wiem czy chcę mieć to pojęcie czy nie ;-)
Natomiast jeśli chodzi o trochę ciemne fotki, no cóż mam tendencję do ściemniania (fotek)... już trochę osób mi to mówiło, staram się to skrzywienie skorygować ale trudno mi się wybić z przyzwyczajeń.
A teraz jeszcze parę fotek które obiecałem w poprzednio.

Stary kościół w Husowie, niestety już zburzony (1,5 roku temu) miałem tak blisko ale za późno się do niego zabrałem, mam trochę fotek stamtąd ale żadna mnie w pełni nie satysfakcjonuje.

16. Fuji s5600, było przy niej trochę obróbki ze skrawaniem, dlatego są różne dziwne rzeczy, np. w perspektywie.

17. Fuji s5600, jak wyżej

18. Fuji s5600, jak wyżej + "leci"

No i góry, Tatry, 2007,

19. Fuji s5600, bez obróbki

20. Fuji s5600

21. Fuji s5600, po co ta ramka to już dziś nie wiem... ale nie miałem pomysłu na kadr przy kombinowaniem w fotce... tutaj akurat trochę ciągałem do ciemności i kontrastów

archi  Dołączył: 30 Gru 2008
Sporo ładnych zdjęć, ale mnie najbardziej podchodzi seria z sianem od 12-ki
Nastrojowa jest :-)

Na 19-tym Szczerbinka w drodze na Giewont ?
Ładna perspektywa i sylwetki ludzi,... i 21 też.

Koteki  Dołączył: 21 Paź 2007
19 i 20 - bardzo przyjemne. Kościół - nie są złe te foty. Na czarno-białych światła straciły szczegóły. Fajnie by wyglądał obrazek 18, gdyby pojawił się na nim wyraźny snop światła padający przez okno a cienie byłyby trochę głębsze.

Acer  Dołączył: 08 Maj 2008
archi napisał/a:

Na 19-tym Szczerbinka w drodze na Giewont ?

dla mnie akurat z Giewontu, ale zapewne o to chodzi, bo jak to się nazywa to nie wiem ;)

Skocz do: