Kosmo  Dołączył: 11 Mar 2008
Techprime.de - czy ktoś u nich kupował?
- Zamówiłem towar w firmie www.techprime.de w niedzielę.
- W poniedziałek rano wyskoczyło, że zbyt mała oplata za przesyłkę i zamówienie anulowane.
- Telefon do nich (dziwne - pracują od 12:00), odbiera facet w sekretarriacie - "przepraszam, ale handlowcy będą później, teraz mają jakieś spotkanie, proszę zostawić dane"
- Zostawiłem dane. Nikt nie oddzwonił, dzwonię więc przed 17:00 ponownie.
- "Tak, przekazałem Pana dane. Dziś już handlowców nie będzie. Skontaktujemy się wkrótce" Pytam, czy to wkrótce, to oznacza następnego dnia, na co zdawkowo dostaję jakąś odpowiedź.
- Dziś nikt nie zadzwonił.

Czy ktoś u nich kupował? Jakoś dziwnie mi to wygląda.

Desmond  Dołączył: 07 Paź 2008
"Twoja Nazwa Sklapu" - tytuł jak dla mnie dyskwalifikuje tą firmę z zakupów. Obawiam się, że wtopiłeś :roll:

BAN YellowLabel  Dołączył: 30 Mar 2008
ja również myślę jak desmond.
Śmierdzi coś w tym sklepie...

Raven  Dołączył: 03 Gru 2007
Niekoniecznie, ja kupowałem kiedyś w podobnym niemieckim sklepie, też z takim koślawym tłumaczeniem, ale brałem z płatnością przy odbiorze i towar dostałem.

Raven napisał/a:
brałem z płatnością przy odbiorze i towar dostałem.
Hehe, widzisz - wtedy nie mają podstaw by olać zamówienie - kasa będzie dopiero po odbiorze. A co innego jak kasa idzie najpierw, potem klient jest zdany na ich "łaskę". Zresztą to dotyczy każdego innego sklepu ...

Raven  Dołączył: 03 Gru 2007
Dlatego jak mogę, to nigdy nie kupuję z przelewem, wolę kilka pln dopłacić za pobranie.

SiekaSS  Dołączył: 11 Maj 2008
w sklepach wysyłkowych tylko za pobraniem kupuję 8-)

Spoko, spoko - właśnie tak zrobiłem, żadnej kasy im nie wysyłałem, zamówiłem za pobraniem. :-)
Problem w tym, że zamówienie odrzucili z powodu "zbyt małej opłaty za przesyłkę" (cokolwiek to znaczy), a nie mam żadnych wieści od nich na ten temat. Dziwi tylko że handlowców dziś też nie ma dostępnych.. Co to za firma, gdzie sekretariat działa, a dział handlowy jest nieobecny?

SQ6GIT napisał/a:
Co to za firma, gdzie sekretariat działa, a dział handlowy jest nieobecny?
Nie wiem, ale dobrze że im kasy nie dałeś jeszcze. W sumie to w ich interesie jest by zarobić ...

fotonyf  Dołączył: 24 Kwi 2006
Napisz im, że z powodu braku kontaktu z ich strony, anulujesz zamówienie.
Powinno ich ruszyć.

fotonyf, problem w tym, że ich to chyba nie rusza, bo to ONI anulowali to zamówienie... :-)

fotonyf  Dołączył: 24 Kwi 2006
Może to ich jakaś automatyczna maszynka to wygenerowała, a jak TY jako potencjalny klient (potencjalny, bo jeszcze nie zapłaciłeś) zrezygnuje, to to może się zorientują, że coś namieszali.
A jak nie, to może znaczyć, że lepiej z nimi nie robić interesów.

racja, na razie zobaczę co się wydarzy - do jutra rana czekam

Skocz do: