mygosia  Dołączyła: 19 Kwi 2006
No nie miałam.

Ale jak dodałam, to nic sie nie zmieniło ;-)

:-x

mkdexter  Dołączył: 19 Lis 2006
callistratis, podmieniłem kod tak jak podałeś ale nic się nie zmienia. Do tej pory miniaturki robiłem ręcznie dodatkiem FLASH CROP, wyłączyłem go, wgrałem zmieniony functions.php i bez zmian.

dzerry  Dołączył: 01 Maj 2006
Kamilek napisał/a:
10. Press the 'Enter Key' button, and copy/paste the Post Key & Upload URL from the Addons page into the appropriate box and press OK.
W koncu na forum pixelposta pojawil sie workaround.

Cytat
go to
C:\Documents and Settings\User\Application Data\adobe\Lightroom\Preferences

Open
Lightroom 2 Preferences.agprefs

find
["sdk_org.pixelpost.lightroom.export.pixelpost"] = "prefs = {\
edit
postKey = \"Your KEY\",\
token = \"OK\",\
uploadURL = \"http://yourdomain/admin/pp_upload.php\",\

and save and start LR2.1

papcio  Dołączył: 20 Kwi 2006
Pixelpost - problem z zapisem zdjęć
Witam,

Zainstalowałem Pixelposta i mam problem z zapisaniem jakiegokolwiek zdjęcia.
Wyskakuje mi czerwone okienko z napisem BŁĄD i nic więcej. Prawa do katalogów mam ustaione, pixelpost twierdzi, że wszystkie moduły działają OK.

matb  Dołączył: 02 Lis 2006
Zdaje się, że na forum jest wątek poświęcony problemom i poradom dotyczącym pixelposta. Czy nie należałoby właśnie tam zadać tego pytania?

mygosia  Dołączyła: 19 Kwi 2006
matb, na pewno ułatwiłbys sprawę gdybyś go odnalazł i wkleił tutaj link.
Zaoszczędziłbyś czasu np mi - i mogłabym sprawniej skleić ten wątek z tamtym :-)

papcio  Dołączył: 20 Kwi 2006
matb napisał/a:
Zdaje się, że na forum jest wątek poświęcony problemom i poradom dotyczącym pixelposta. Czy nie należałoby właśnie tam zadać tego pytania?

Z jednej strony tak, ale tamten wątek podąża jakby w trochę innym kierunku, a ja mam problem z instalacją. I to dość wydaje mi sie dziwny, bo właściwie wszystko sprawia wrażenie, że działa, tylko przy dodawaniu zdjęcie jest hasło błąd.

[ Dodano: 2009-03-10, 13:53 ]
Poczytałem różne fora, ale problem jest dalej.
Nowa instalacja i próba załadowania pierwszego zdjęcia kończy się tak ;-(

dagio  Dołączył: 29 Lis 2006
Problem mam.
Mam skórkę, któej cały czas używam, postanowiłem jednak nieco zmieć jej wygląd, więc edytowałem plik .CSS ... niesety, zmiany któych dokonuę w żaden sposób nie są widoczne, mało tego, nawet wyrzucenie pliku z serwera nie skutkuje i poprzednia wersja stylu jest ładowana. Nie pomogło wyrzucenie wszystkich cokies z przegladarki, nie mam pojecia co moze byc przyczyna, wiem ze kiedys te zmiany byly woczne, teraz natomiast mija jakies 9 godzin od zmian i nic... moze ktos pomoze?

mkdexter  Dołączył: 19 Lis 2006
Podaj linka do strony. Pamiętaj, że arkusz stylów musisz podmieniać w folderze, w którym znajduje się skórka. Dla pewności sprawdź w plikach image_template.html co masz wpisane w linii
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="templates/.../...css" />

Jak znam zycie podmieniles nie ten plik co trzeba. Czasami cssy siedza w cache przegladarki, ale po refresh powinna zaciagnac nowego. Wywolaj plik css'a bezposrednio z przegladarki, zobaczysz wtedy, ze to inny plik.

dagio  Dołączył: 29 Lis 2006
mkdexter, mam wpisane prawidlowo.
dzerry, jak wywolac plik css bezposrednio z przegladarki? wpisac adres do niego po prostu ?

EDIT:
Faktyvcznie, wpisalem sciezke bezwzgledna do pliku, byl jakby w przegladarce jeszcze przechowywany bo nie mial moich zmian, dalem na "odswiez" i juz jest jak trzeba :-)
Dzieki za pomoc dzerry!

Zalała mnie zaraza spamu :-(
Ktoś mnie powie co i jak zrobić, żeby defensio uruchomić? Na razie niby uruchomiłem to defensio i mi zatrzymuje wszystkie komentarze jak leci. Ale nie bardzo mogę to moderować :-/ Mam jakiś API key, tylko gdzie go należy podać, wkleić itd? W jakimś panelu się pojawi pytanie o to, czy trzeba do pliku któregoś w odpowiednie miejsce zapodać ten klucz? Tylko gdzie? jak? którędy??

matb, defensio jest do dupy. Wylapuje strasznie duzo prawdziwych komentarzy. Ja Ci polecam akismet plus dodatkowo rozszerzenie filtrow o kilka slow - najlepiej rosyjskich :-) W dokumentacji pixelposta jest dokladnie opisana instalacja i defensio i akismeta. Zeby uzywac akismeta musisz sobie zalozyc konto na wordpressie, zeby uzyskac od nich API-key.

dzerry, ja ten api key to już mam. tylko nie wiem, gdzie go wstawić???

[ Dodano: 2009-04-02, 15:27 ]
Dobra, już trochę wiem. Znalazłem. Ale i tak coś nie bangla :-/

A masz wszystko wlaczone? Poza tym sprawdz, czy nie masz rownoczesnie wlaczonego akismeta i defensio - albo rybki albo akwarium.

takseo  Dołączył: 25 Wrz 2008
próbuję zainstalować pixelposta, na nowym serwerze i przy przed ostatnim kroku wywala mi taki błąd:

Cytat
Coś zostało wykonane nieprawidłowo podczas tworzenia, zapisu i łączenia się z Twojego pliku konfiguracyjnego Pixelposta!
Popatrz poniżej i sprawdź, czy zostały zaoferowane jakiekolwiek sugestie rozwiązujące problem.
Jeśli wszystko inne zawiedzie, to użyj powyższego przycisku ściągnięcia w celu ściągnięcia pliku konfiguracyjnego i, korzystając z FTP, własnoręcznie zapisz go na serwerze w katalogu /includes, po uprzedniej weryfikacji jego treści.

Po wykonaniu tego kontynuuj proces instalacji poprzez ponowne przetestowanie połączenia.

Ściągam plik, wrzucam na serwer... i dalej to samo. Co najlepsze.. plik wcale się nie kopiuje, tzn po wyjściu i ponownym wejściu do katalogu, plik znika. Nie mam pojęcia co się stało. Jakieś pomysły?

takseo, sam z siebie raczej nie powinien znikac. Moze jakies ograniczenia na serwerze i automagiczne zabezpieczenia?

Przy okazji mam apel do wszystkich uzytkownikow pixelposta, ktorzy uzywaja polskiej wersji. Poprawcie sobie prosze to koszmarne "Kliknij, aby przenieść się spowrotem." na ekranie po zostawieniu komentarza, bo mi zeby zgrzytaja jak to widze. Pisalem juz o tym do autora spolszczenia, ale najwyrazniej nie uwaza tego za wielki problem. Wystarczy poszukac frazy "spowrotem" w pliku jezykowym i zamienic.

takseo  Dołączył: 25 Wrz 2008
dzerry napisał/a:
takseo, sam z siebie raczej nie powinien znikac. Moze jakies ograniczenia na serwerze i automagiczne zabezpieczenia?

Nie mam pojęcia. Jedyne co mi przychodzi do głowy, to PHP safe mode, ale jest wyłączony. Dlaczego akurat tylko plik o tej nazwie?! Gdy zmieniłem nazwę innego pliku na pixeplost.php, też mi go wywalał.. Znalazłem inny hosting i wszystko śmiga(dobrze, ze używam darmowego). Takie jaja miałem tylko, gdy panel admina był na Viście. Może to ma coś wspólnego.. ale nie mam pojęcia w jaki sposób miałoby to wpływać na pliki, na ftp?

Napinator  Dołączył: 02 Wrz 2007
pewnie folderowi trzeba ustawić prawa do zapisu :) (chmody)

papcio, zobacz co widzisz w zakladce "Informacje Ogólne" w sekcji Sciezki. Albo masz zle ustawione sciezki do obrazkow, albo niewystarczajace uprawnienia na katalogach. Sprobuj tez zalozyc katalog 'tmp' w roocie.

Skocz do: