julian.s  Dołączył: 18 Kwi 2008
DrEwNiAK, :-B

andrzejb  Dołączył: 25 Gru 2008
4.Pajączek niczego sobie,przyzwoite makro.Czuję pewien niedosyt odnośnie kadrowania.Ja umieściłbym modela trochę wyżej i nieco w prawo tak,żeby miał miejsce do wędrówki.

kndr  Dołączył: 04 Lip 2007
Podobają mi się nowe fotki. To znaczy 2,3 i 4 :) Świetne kolorki i światło na zdjęciu pajączka! 2 - przyciąga mój wzrok nierealnym klimatem. 3 - dla mnie trochę jak malowidło, ale też pozytywnie odbieram obróbkę.

5. k100 + kit @ 55mm/f8

White  Dołączył: 31 Paź 2008
5 fajne miejsce. Gdzie to jest?

Pekin, Pałac Letni

Jak masz więcej z Chin i chciałbyś pokazać to może dałbyś linka?

grabber  Dołączył: 01 Paź 2007
Cytat
to może dałbyś linka?

a po co? Przeciez to jest niedaleko to mozna pojechac i zrobic kilka fotek heh :mrgreen:

Racja :-D

No coś tam mogę pokazać :-) Mam kilka takich wybranych z wyprawy. No ale dodam jeszcze, że na wyprawie byłem w 2007 zaraz po zakupie k100d. Wszystkie foty wykonane kitem. W zdjęciu nr 7. nie mogę odżałować obciętego odbicia! :/

6.

7.

8.

[ Dodano: 2009-03-25, 15:01 ]
no i jeszcze takie mam z Lhasy. Zdecydowanie bardziej reportażowe.
9.

10.

11.

Markus1985  Dołączył: 19 Lut 2009
7 i 8 BARDZO mi się podobają :)

Dzięki julian.s jest co oglądać sporo fajnych kadrów. Ekstra wycieczki sobie robisz :-B

samber  Dołączył: 28 Cze 2007
9 bardzo blisko, blisko - przynajmniej najciekawsze. Chociaż jak dla mnie główne bryły (dwie grupy postaci) nie harmonizują się. Ciekawe mogły by być w tym wszystkim buty - diabeł najczęściej tkwi w szczegółach. Może szukałbym czarno-bieli, w każdym razie to chyba nie zdjęcie o błękitnym niebie ;-) ech... gdyby ten stojący chłopak znalazł się po lewej, a siedzący zajęli więcej kadru, to chyba było by lepiej.
11 dla mnie na portret.

matb  Dołączył: 02 Lis 2006
6. Fajne, ale osobiście nie bardzo trafiają do mnie zdjęcia tak cięte. Sugerują, że Autor nie umiał zrobić fotki "przed" wciśnięciem migawki.
7. Faaaajne! Z nieuciętym odbiciem byłoby może i fajniejsze, ale i tak jest na plus.
8. Robi wrażenie. Ale chyba bardziej jednak egzotyką miejsca. Ostatni plan (ten taki "mdły") jest chyba nie taki, jak być powinien. Może w ogóle go nie powinno być? Albo jakoś inaczej by go ująć. Bo teraz to tak moim zdaniem trochę bez sensu kompozycję burzy.
9. Duży bałagan, raczej bez treści. Znaczy jak na reportaż, to tam historii żadnej nie widzę. Ale to może dlatego, żem ślepy.
10. jw.
11. Może być. CHoć nie wiem, czy nie lepiej byłoby poszukać innego kąta, bardziej tego dzieciaka pokazać.

Ijon  Dołączył: 27 Paź 2006
6. - dobry kadr, ale zbyt ciemne
7. - bardzo dobre, jak matb uważam że możnaby uciąć odbicie
8. - bardo dobry kadr, ale dla mnie zieleń wyszła trochę zbyt "bura" i nieciekawa
9., 10. - takie sobie
11. - dobry uliczny portret, podoba się.

Dzięki za feedback :-B
Zdaję sobie sprawę, że zdjęcia nie są doskonałe. Byłem ledwo co po zakupie lustra i zaczynałem dopiero swoją przygodę fotografią.

carrie  Dołączyła: 30 Gru 2008
7, 8 jak dla mnie rewelacja, bardzo się podobają.

Koteki  Dołączył: 21 Paź 2007
7, 8 - świetne, podobnie 11 - niezły portret.

12. pierścienie + A50/1,7

13. S10-20

matb  Dołączył: 02 Lis 2006
12. słabe, 13 - polar na szerokim kącie? IMHO kompozycja leży. Bo żeby drzewko z kadru uciekało?

Skocz do: