sculptor  Dołączył: 20 Maj 2008
Zgadzam się z kndr, w 6 i 7 za wysoki kadr. Śmiało spróbuj zejść niżej, żeby tło za dużo przestrzeni nad głową nie zajmowało. Poza tym moim zdaniem 6 to twój najlepszy portret jak dotąd. A tak poza tym to na 7 lewa dłoń modelki ma... taki dziwny układ palców. :-P

Mar_G  Dołączył: 29 Mar 2008
sculptor napisał/a:
A tak poza tym to na 7 lewa dłoń modelki ma... taki dziwny układ palców. :-P

Też to zauważyłem już po fakcie :-)
Taki drobny niefartowny układ palców :lol:
Dzięki za opinie ;-)
Wiosna zawita, to będę już poważniej się brał za portrety..

[ Dodano: 2009-03-08, 20:13 ]
nowa fotka: obrócone, odbite w kubku z herbatą serduszko wyswietlone na monitorze

MacRayers  Dołączył: 07 Wrz 2008
DeKa napisał/a:
z portretu 19 dobra ale tu też dziwne te niby ramki

Dokładnie. Poza tym, moim skromnym zdaniem - za dużo przestrzeni nad głową. Samo zdjęcie - podoba mi się (akcent - kwiaty w dłoni). Co do 50/1.7 to naprawdę fajne szkiełko (jedzie do mnie właśnie z Niemiec...)

pozdr.

kndr  Dołączył: 04 Lip 2007
nowa fotka: nie wiadomo, czy to przeróbka w programie graficznym czy też fotografia :) Mnie bardziej podchodzi jako element graficzny do innej kompozycji.

Jak różnorodnie to różnorodnie..
Wypad w 'zakazany obszar' w jeleniej..miejscówki nie zdradzę, bo mało kto wpadł żeby tam wejść, a jak powiem gdzie to miejscówa pewnie będzie 'spalona'...
Klikajcie w powiekszenie, duze fotki!
W tym miejscu pokolenia pewnej dzielnicy jeleniej góry miało pracę..Praktycznie historia każdego mieszkańca. Każdy tutaj miał pracę.. jakieś 15 lat temu zamknięto tą fabrykę.
Smutno na to się patrzy..sto i niszczeje. Czas się tam zatrzymał... Wisiały godła i różne ciekawe tablice informacyjne...
Starałem się oddać klimat panujący w tym miejscu.

SERIA; Polska smutna rzeczywistość.

1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.

"Gdy Polacy będa umieć siebie samych cenić w domu, będą ich cenić i za granicą."

sculptor  Dołączył: 20 Maj 2008
Marcinjg, w moich okolicach są podobne ruiny tylko, że kompleksu hotelowego. Byłem tam parę tygodni temu. Łezka się w oku kręci jak się patrzy na to pobojowisko. :-(

A co do zdjęć to MZ 7. najlepsza. Chociaż może lepiej by było przesunąć ją troszkę w lewo i troszkę do góry.
Całkiem fajne są też 5. i 2.

PS.
W stopce masz ciekawy obiektyw: M50/7.7 :-P

kulten  Dołączył: 19 Lip 2007
Świetna sesja z tej fabryki, bardzo dobre foty.

incogutto  Dołączył: 25 Gru 2008
a mnie te obrazki prawie nic nie ruszyły
oprócz 3 które jest dla mnie opowieścią o tym że blichtr się kończy i zostaje ruina
no i 7 bo te kartki mogłyby być początkiem jakiejś historii

White  Dołączył: 31 Paź 2008
Z ostatniej sesji podoba mi się 5.

kulten  Dołączył: 19 Lip 2007
incogutto napisał/a:
a mnie te obrazki prawie nic nie ruszyły

Ale zwróć też uwagę na techniczny aspekt. Nie każdy temat każdego musi ruszać. Ale by zrobić takie zdjęcia jak te już trzeba coś umieć i mieć wyrobione oko. Czyli np super temat ale kiepsko podany ze słabą techniczną obróbka stanowić będzie tylko część sukcesu. O jakość zdjęc trzeba dbać, co niewiele osób na niniejszym Forum niestety robi.

BartekKw  Dołączył: 12 Gru 2008
Ostatnia seria bardzo mi się podoba. Technicznie super, chociaż nie wiem czy pierwszego zdjęcia nie należałoby lekko naprostować....Ogólnie bardzo fajne

Dzięki za opinie ;-)
Jak wyzdrowieję, to planuję jeszcze raz tam zawitać i napewno pochwalę się efektami

dany  Dołączył: 30 Wrz 2008
1.;2.;4.;6.;7.ciekawe kadry i klimat.
Mnie za pierwszym podejściem wychodzą najlepsze zdjęcia,zobaczymy czy po powrocie w te miejsca pokażesz coś lepszego.

Taka jedna fotka..
budynek PKP w Sobieszowie...

Skocz do: