dzerry napisał/a:Polska kultura nie dorasta do piet rosyjskiej.
"Available light is any damn light that is available..." W.E. Smith
blog | 4x5" 6x6 6x7 24x36 | soczewki & pinhole | iPh
Nie odpowiadam na pytania techniczne na PW i w tematach
dagio napisał/a:aż mi się chce ruszyć w Polskę robiąc zdjęcia, czuję że na dobre kilka lat mógłbym zniknąć znajdując takie smaczki
Pozdrawiam,
thrackan
Kiev 6C, Lubitel 166U | MZ-10, CE-4, P50
karmazyniello napisał/a:Takie pytanie; czy ktoś się pofatygował, aby zobaczyć choć kilka nazwisk w/w przeze mnie![]()
![]()
Pentax Spotmatic SP | Pentax 6x7
Ykhm Ykhm
Cytatthrackan, dagio, chyba nie ma brody pozatym wszystko pasuje.
![]()
Pozdrawiam,
thrackan
Kiev 6C, Lubitel 166U | MZ-10, CE-4, P50
thrackan napisał/a:dagio
thrackan napisał/a:zjadł 6kg krokietów z mięsem, 11kg ziemniaków, 3kg kotletów schabowych i sos grzybowy wraz z rondelkiem. To największe wyrządzone przez niego szkody gastronomiczne od pamiętnego 15 lipca 2010 roku, kiedy to zjadł lub uprowadził cały zapas żywności na trzytygodniowe wspólne manewry wojsk lądowych NATO na poligonie w Drawsku Pomorskim.
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.
return isLBA ? lematDady() : piwkoWPoznaniu();
Ta, a to co zostalo sie samo wytluklo w Powstaniu Warszawskim. Tyle w tym prawdy co w kazdym uogolnieniu.SQ6GIT napisał/a:Zwłaszcza, że aby to osiągnąć, Wujek Józek wytłukł polską kulturę w Katyniu jakieś pół wieku temu...
technik219 napisał/a:A dlaczego nie? Jeśli z naszej strony widzą to samo?
pozdrawiam,
dzerrry
dzerry napisał/a:To nie jest przypadek, ze jedyne piosenki, ktore Polacy potrafia zaspiewac to "Sto Lat" i "Sokoly", a zagrac, to od biedy "Wlazl kotek" na cymbalkach.
a dwa blogi sobie prowadzę a co
http://konrad-cieslak.blogspot.com
http://mamstreeta.blogspot.com
dzerry napisał/a:Jakiej naszej strony?
Świat już wszystko połknął, strawił, wysrał i prezentuje to jako materiał twórczy.
karmazyniello napisał/a:Takie pytanie; czy ktoś się pofatygował, aby zobaczyć choć kilka nazwisk w/w przeze mnie![]()
![]()
Pozdrawiam, Piotr
MES| MZ5n| Z20| M28/2.8 M50/1.7 M135/3.5 FA 50/1.4 FA28-70/4 S70-300 T90/2.8| Helios Jupiter | K20D
xrog napisał/a:dzerry napisał/a:
To nie jest przypadek, ze jedyne piosenki, ktore Polacy potrafia zaspiewac to "Sto Lat" i "Sokoly", a zagrac, to od biedy "Wlazl kotek" na cymbalkach.
"Tyle w tym prawdy, co w każdym uogólnieniu. "
36. WWW
mygosia napisał/a:Niedawno czytałam jakiś wywiad, czy też artykuł. i wypowiadała się pani, która w przedszkolu prowadzi chyba rytmikę.
I na początku każdego roku przedszkolnego, kiedy zaczyna pracę z dziećmi robi swoisty "test". Zaczyna grać na instrumencie jakąś melodię, a później śpiewać...
Jakieś 15-20 lat temu dzieciaki rozpoznawały i zazwyczaj śpiewały razem z nią piosenki typu "Czarny baranie", "Pije Kuba do Jakuba", kolędy "Wśród nocnej ciszy", "Lulajże Jezuniu" itp.
Z roku na rok było coraz gorzej.
A w ciągu ostatnich lat jest tragicznie.
Jedyną piosenką, jaka dzieci rozpoznały, to "Jingle bells:, której się uczyły na zajęciach angielskiego.
I tak mi się strasznie smutno zrobiło.
Biedne dzieciaki. I biedni przyszli ludzie.
mygosia napisał/a:wypowiadała się pani, która w przedszkolu prowadzi chyba rytmikę.
I na początku każdego roku przedszkolnego, kiedy zaczyna pracę z dziećmi robi swoisty "test".
xrog napisał/a:Nie rozumiem. Dziecko 2,5-letnie ma znać te piosenki? Czy chodzi o już średniaki i starszaki nie nauczone we wcześniejszym roku?
xrog napisał/a:To ma być argument za tym, że wszyscy Polacy nie potrafią śpiewać?
mygosia napisał/a:
Gdzie uzyłam słowa "wszyscy"?
Czy to w ogóle dotyczy śpiewania?