kefa  Dołączył: 13 Mar 2008
12 rzeczywiście ma coś w sobie, przyciąga, mi się podoba :-)

volender  Dołączył: 15 Wrz 2008
pawelek-79, całkiem fajny ten pomysł z kwadratem ;-) .

Widzę, że muszę popróbować różne proporcje boków - narazie cieszyłem się tym co k10ka daje w orginale, w przeciwieństwie do 4:3 z kompakta :->

Koteki  Dołączył: 21 Paź 2007
Na 11 przyjemne kolory. 10 byłaby bardzo elegancka, ale wymaga prostowania...

Koteki, racja, 10tce by się przydał lekki obrót w lewo ;-) ... albo i z pół obrotu :mrgreen: .

Kilka następnych fotek (fajnych, a co :evilsmile: ).
Jak na razie cieszę się że mi takie wyszły, więc będę wdzięczny jeśli popatrzycie krytycznym okiem i wytkniecie błędy, których ja na razie nie widzę.

13. (większe after klik)

14.

15.

16.

pawelek-79  Dołączył: 06 Wrz 2006
Ja zawsze z takimi zdjęciami (13-16) mam pewien problem - jaki jest temat zdjęcia, co było celem wykonania takiego zdjęcia? Ale po kolei:
13 - brak tematu, ale ładne kolory - do koloroterapii się nada ;-)
14 - ładne, Nic więcej o nim nie mogę powiedzieć. Po też mam problem z określeniem, co też zdjęcie miało przedstawiać
15 - to mi się podoba i kolorystycznie i kadrowo. Chociaż tematu nadal nie mogę znaleźć, to przynajmniej jest jakiś widoczek :-D
16 - ładny kolor

Coraz mniej interesują mnie same zdjęcia dla zdjęć. Ale jakoś street mnie nie "wziął", bo też wydaje mi się sztuką dla sztuki :mrgreen:

andy68  Dołączył: 11 Wrz 2008
zgadzam sie z pawełkiem, zdaje sie ze przerabiałem to w swoim wątku- takie testowanie obiektywu zwłaszcza 13 i 15

Ja też to mam, żeby nie było.
W sumie dochodzę powoli do wniosku, że nie mam co pokazywać, bo zdjęcia, które mi się podobają to te osobiste zdjęcia. Takie, które dla mnie coś znaczą. I tylko milej się je ogląda, jeśli są porządne technicznie i dobrze wykadrowane. Ale nie wiem, czy takimi osobistymi wspomnieniami chciałbym się publicznie dzielić ;-)
No, może z wyjątkiem widoczków. :mrgreen:

Mitch  Dołączył: 18 Mar 2009
troszkę mnie przerażają takie zdjęcia z GO w połowie czegośtam. czuję się troszkę zamknięty ramami tej głębi ("TU PATRZ! NO GDZIE UCIEKASZ WZROKIEM?! TUTAJ MASZ PATRZEĆ!"), ale kolorki b. ładne :)

Mitch napisał/a:
TU PATRZ! NO GDZIE UCIEKASZ WZROKIEM?! TUTAJ MASZ PATRZEĆ!"

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :-B

Artooro  Dołączył: 11 Sty 2007
jak mieszkałem na Kalinowym chodziłem tymi samymi ścieżkami, nie żebym chwalił czy coś ;-) ale mam wrażenie, że ktoś tu moimi dawnymi oczami patrzy
sentyment się k...wa we mnie odezwał :evilsmile:

Artooro napisał/a:
ktoś tu moimi dawnymi oczami patrzy

Artooro, :mrgreen: ;-)

No, to cosik nowego:

(proponuję większe - after klik)

17. Czekając na wiosnę.

18.

19.

20.

no więc... narzekajcie ;-) .

kulten  Dołączył: 19 Lip 2007
Dla mnie mało przekonywująca zabawa w GO. Ot zabawa szkłem macro.

kulten, to Cię zaskoczę, 3 x SMC-A 28/2.8, 1 x Helios.

;-)

Pozatym - duża GO jest be :-P .

kulten  Dołączył: 19 Lip 2007
:mrgreen:
To zapytam po staremu: powiesiłbyś na ścianie nad swoim łóżeczkiem ? Jeśli tak to :-B .

piter_76  Dołączył: 23 Kwi 2007
volender, że tak nieśmiało spytam bo tak teraz skojarzyłem dopiero (nie wiem też czy słusznie), czy przypadkiem ten SMC-A 28/2.8 nie pochodzi ode mnie? :-) Jakiś czas temu właśnie to szkło sprzedałem i teraz patrzę, że nick zbieżny z użytkownikiem, który ode mnie kupił, ale może się mylę :-)

piter_76, jak patrzę na allegro, to faktycznie na to wygląda, że od ciebie :-) .

Fajny obiektyw. Tylko szkoda że te 28ki nie ostrzą do samej nieskończoności :/.

piter_76  Dołączył: 23 Kwi 2007
Cieszę się, że poszedł w kreatywne ręce :-) U mnie przeleżał się w szufladzie praktycznie nietknięty od czasu jego zakupu, zrobiłem nim bardzo mało zdjęć choć z tych zrobionych byłem bardzo zadowolony :-)

Pozdrawiam, życzę udanych kadrów ;-)

Tym razem wybrałem się na spacer z moją dziewczyną :-) .

21.

22.

23.

24.

25 - fajnie wygląda tłum z tyłu, jakby szturmował na modelkę ;-) .

26.

19 - jestem na tak.
22 - jestem na tak.
Reszta z nowej serii, czyli od 17 do 25, jestem generalnie na nie. Część owszem, można sobie do albumu włożyć (szczególnie z dziewczyną - niech będzie pamiątka), ale jako zdjęcia same w sobie, to mi się nie spodobały. Sory, że nie jestem w stanie dokładniej opisać, co mi nie odpowiadało, ale też nie jestem w stanie. Piszę tylko o swoich odczuciach, jakich doznałem oglądając zdjęcia.

pawelek-79, do albumu to można włożyć wszystko ;-) .

Wiesz, bardziej by mi pomogła kreatywna krytyka, a nie wybrzydzanie :-P .
Uczę się fotografii, więc mam nadzieję dowiedzieć się, czemu poszczególne zdjęcia
są kiepskie.. Np. przez kadrowanie, kompozycję.

Skocz do: