McGregor  Dołączył: 19 Sty 2008
BartekKw napisał/a:
... jak Al Pacino :-D ...

...wiedziałem że skądś znam tę twarz :mrgreen:

incogutto  Dołączył: 25 Gru 2008
haha
noooo pacinem to jeszcze nie byłem
już mi wyzywali od frasobliwego i lennon kopsnij szluga(jak miałem inne okulary)
no miło
wolne mam więc ciągle próbuję zapanować nad moją dwusetką
brakuje niestety porządnej lampy i umiejętności
założyłem heliosa
i oto efekty
zacząłem zwijać rurę
9

jak zwinąłem to okazało się, że jest to rura zasysająca
10

a nawet wciągająca
11

ale również grająca
12

BartekKw  Dołączył: 12 Gru 2008
fajnie opowiedziana historia w zestawieniu "o jeden wiekszym niz tryptyk" ;-)
ciekawe bw ale ostatnia fotka lekko nieostra.... Z przyjemnoscia sie oglada

no jestem ciekaw czy jest nazwa na taką czteroczęściówkę?

baldek  Dołączył: 22 Mar 2009
mi jednak bardziej pasują okrągłe okulary ;-)

najbardziej podoba mi się czwóreczka, nieszablonowy kadr i modelka extra... fajna fotka

trojka, jak dla mnie troszkę za duszna, niepokoją mnie takie ujęcia to chyba nie moja działka

włodek leśny, spoko gość, fajkę fajną ma tylko dziwnie wygląda jej zawartość 8-) hmmmm....

kulten  Dołączył: 19 Lip 2007
Potrafisz przybrać zabawny :mrgreen: fizys ale ta seria auto portretu nie bardzo mi się podoba.

od momentu kiedy zrobiłem to zdjęcie lubiłem je oglądać
zrobiłem papierową odbitkę i wisi w sypialni
oglądam je codziennie
i wszystko mi się w nim podoba
oprócz jednego
jest całkowicie przypadkowe
to nic
czasem przypadek jest dobry
13

Rozumiem, że odczuwasz związek sentymentalny z tym zdjęciem ale poza tym nie potrafię dostrzec nic pozytywnego w tej fotografii przynajmniej od strony technicznej. Taki już ze mnie nieczuły drań :evilsmile:
:-B .

widzisz kulten mamy po prostu inne światy
i moje światy estetyczne operują czasem innymi pojęciami niż tzw strona techniczna
związek sentymentalny to jedno
a myślenie które się uruchamia przy oglądaniu to drugie
gdzieś już u kogoś napisałeś o zdjęciu, że gdyby było w poprawnej ekspozycji to można wtedy pogadać
a wartością tego zdjęcia było właśnie to że było niedoskonałe
a w tym moim?
no cóż hasła są takie-tunel,czarne nie wiadomo co na końcu,rozmazane światła jak wtedy kiedy się jest zmęczonym i niewyspanym,postać nie wiadomo czy mijająca mnie czy zapraszająca w tą dziurę
to wszystko można nazwać jednym określeniem-oniryczność
twoje zdjęcia też czasem są oniryczne ale uzyskujesz to(być może chcąc uzyskać coś całkiem odmiennego)innymi metodami
z fotografią jest podobnie jak z muzyką nie każdy kto lubi punk zrozumie miłośnika bacha

Oczywiście o gustach się nie dyskutuje ale wrzucając zdjęcia do działu "Foto do oceny" należy liczyć się z różnorakim odbiorem. Dla mnie zdjęcie musi bronić się samo. Każdorazowa jego obrona dla mnie mija się jednak z celem. :-B

oczywiście masz rację-i odpisuję nie dlatego ,że mam ci za złe tylko dlatego żeby ci zwrócić uwagę na wielkie pola kompletnie przez ciebie pomijane
ja sam oglądając zdjęcia innych nie silę się na rozmyślania z gatunku-o so chozi
albo coś trafia w moją estetykę albo nie
na tym to niestety polega

O jakich wielkich poolach piszesz bo chyba zgubiłem wątek?

pls9  Dołączył: 09 Gru 2007
Podoba mi się jedynka, może uciąłbym odrobinę dół, w czwórce widzę to jako kwadat - dół ucięty, nr 6 bardzo fajny. No i nr 8, takie teatralne mi się wydaje, trochę jak portret formalny - bardzo na plus. Do reszty nie mam zdania.
Przy okazji jeszcze jedna kwestia. Czytając komentarze niektórych oceniających (nie tylko pod Twoimi zdjęciami), przypomina mi się przeczytany kiedyś artykuł.

pls9 napisał/a:

Przy okazji jeszcze jedna kwestia. Czytając komentarze niektórych oceniających (nie tylko pod Twoimi zdjęciami), przypomina mi się przeczytany kiedyś artykuł.

Bo nawet w największych gniotach można się doszukać arcydzieła. Artykuł dla mnie jest wyjątkowo idiotyczny, sorry ale nie znalazłem lepszego dlań określenia i stanowi idealną pociechę dla wszystkich kiepskich fotografów.

hehe-kulten jesteś niereformowalny
robisz czasem świetne foty
ale ni w ząb nie rozumiesz, że fajne mogą być te spoza twojej wrażliwości
wyluzuj

kulten, nie wiem, czy dla WSZYSTKICH kiepskich fotografów, jednak coś ukazuje. Na przykład arbitralność i kategoryczność sądów oraz to, jak śmiesznie się takie opinie czyta (oczywiście te z artykułu, nie Twoje :-P ). Żeby już jednak nie śmiecić, bo w tym wątku oceniamy zdjęcia, nie oceny, proponuję :-B na lepsze obiadu trawienie.

Ależ ja jestem wyluzowany :mrgreen: . I potrafię zrozumieć inny rodzaj fotografii mimo, że jestem ukierunkowany tylko w jednej dziedzinie. I by nie być gołosłownym spójrz na te fotografie, gdzie wiele spośród nich wymieniłbym w kategorii: "boskie" : link

[ Dodano: 2009-03-29, 17:24 ]
pls9 napisał/a:
kulten, nie wiem, czy dla WSZYSTKICH kiepskich fotografów, jednak coś ukazuje. Na przykład arbitralność i kategoryczność sądów oraz to, jak śmiesznie się takie opinie czyta (oczywiście te z artykułu, nie Twoje :-P ). Żeby już jednak nie śmiecić, bo w tym wątku oceniamy zdjęcia, nie oceny, proponuję :-B na lepsze obiadu trawienie.

Masz rację co do kategoryczności. I przyznam, że bywam czasem zbyt krytyczny ale jestem otwarty na ripostę. Piwko przyjmuję i rewanżuję się tym samym: :-B .

no tak-sami piwo wypili
a mnie z gołą d... zostawili

Aj sorry: Ale za to dostaniesz w czystym kuflu :lol:

:-B

incogutto, ode mnie również :-B

Skocz do: