Marek Wyszomirski  Dołączył: 18 Kwi 2006
Grzehoo - gdzie żeś Ty o tak wczesnej porze roku skakuna znalazł? A samo zdjęcie - piękne - takie, jakie lubię:-)

GrzehooFR  Dołączył: 08 Sie 2007
Oj roznie, w tym wypadku to bylo f16. Najczesciej pracuje w przedziale f11-f16. Czasem schodze do f22.
Marku, u mnie dzis byl istny wysyp owadow. Cale stada much, sporo pajakow i 5 skakunow. Calkiem wyrosniete jak na ta pore roku. Spotkalem tez pierwsze motyle :-)

Ja dziś niestety nie miałem czasu w teren sie wybrać. Zobaczę - może jutro się uda rozpocząć sezon. Wprawdzie bez DFA100f2.8 macro (niestety poszedł do serwisu) ale jeszcze kilka innych narzędzi mam na podorędziu;-)

marbud  Dołączył: 21 Cze 2008
GrzehooFR, super fotki!!!wszyscy z tego wątku chyba odkurzają sprżęt i szykują sie do sezonu. Zaprezentujesz nam ostateczna wersje dyfuzora?

mygosia  Dołączyła: 19 Kwi 2006
GrzehooFR napisał/a:
1.

Kuci, kuci - ale skakunek :-P

A dzis porcja zdjec sprzed chwili, kiedy to moja modliszka zedecydowala sie przerwac post :-D
1.
2.
3.
i ostatnie, tu kadr sie nie udal, ale poza jest godna przedstawienia. Prawie jak Predator :-D
4.

rozpczęcie sezonu i próba nowego home made dyfuzora:)

GrzehooFR - świetna scena, ale niestety oświetlenie trochę nie zagrało. Ale - znając Twoje możliwości następny posiłek obejrzymy zrobiony w sposób perfekcyjny:-)

Marbud - mam wrażenie, że ten dyfuzor jakoś Ci na ostrość negatywnie wpływa:-(((

no dyfuzor raczej z ostrością nie ma nic wspólnego, to pewnie ja jeszcze nie mam takich umiejetności w kiwaniu się:) no bo chyba już nic innego nie może być powodem, mysle ze filtr UV dobrej jakosci tego nei powoduje?

Bruinen  Dołączył: 03 Sty 2008
marbud, dobre fotki, ale zapomniałeś je pomniejszyć do 700 pixeli - stąd pewnie ta nieostrość ;-) . Mnie czeka przebudowa dyfuzora bo stary wziął się i rozleciał :-P

No wlasnie caly czas walcze z ustawieniami i ciagle cos musze zmieniac i poprawiac :-/
Szczerze to powoli sie juz poddaje, bo zaczyna mi juz brakowac pomyslow na idealne dopalenie zdjec :-(

Marbud - żartowałem z tym wpływem dyfuzora, ale faktem pozostaje, że zdjęciom które pokazałeś ostrości brakuje. Być może jak pisze Bruinen to kwestia przygotowania do prezentacji.

GrzehooFR - jakoś nie wierzę, żebyś się poddał. Sądzę, ze jednak coś wykombinujesz.

hm zdjecia byly zmniejszane do 800 jak przesylalem do picasso wiec pewnie to sprawa mojego oka, nic trzeba ćwiczyć:)

armar  Dołączył: 12 Maj 2007
marbud napisał/a:
mysle ze filtr UV dobrej jakosci tego nei powoduje?

A Ty masz pająki świecące w nadfiolecie, że filtr UV zakładasz do ich fotografowania? ;-)

hehe nie , ale w T90 jest mocno schowane szkło i trudno sie czyści to wole filtr

Yaner  Dołączył: 11 Sie 2008
Taka mała parapetowa próba nowego zestawu pierścieni.

Ewentualnie użytkowników pierścieni bardzo poproszę o zerknięcie tutaj:
http://pentax.org.pl/view...a9935fbc#443902
być może rzucicie światło na moją niewiedzę.

coś z dzisiejszego poranka:

[ Dodano: 2009-03-31, 12:16 ]

mygosia  Dołączyła: 19 Kwi 2006
:-D

armar  Dołączył: 12 Maj 2007
Marbud, ten drugi ma taki ładny landrynkowy kolor...
Należało go spróbować ;-)

armar, hehe jasne:) jakoś nei przyszło mi to do głowy... i chyba dobrze

Skocz do: