Ekajana napisał/a:
a poza tym jestem rozczarowany jakością pierwszego skanu ale stawiam na labowe skanowanie i drugi negatym niosę gdzie indziej.
koczy.info - moja fotografia uliczna
Nie odpowiadam na pytania techniczne na PW i w tematach
Aparaty szczęścia nie dają...
Świat już wszystko połknął, strawił, wysrał i prezentuje to jako materiał twórczy.
malyglod napisał/a:Możesz wrzucić próbkę?
technik219 napisał/a:Dlatego trzeba dobierać odpowiednie czułości filmów
Ekajana napisał/a:Ach czyli że łapie ostrość w sensie mierzy a potem ustawia optykę gdy się wciska do końca. Hmmm może to jakieś placebo ale miałem dziwne foty z ostrym środkiem kadru podczas gdy motyw główny był nieostry
Ekajana napisał/a:ach więc jeśli nie urzywamy spota aparat sam wybierze punkt na który ostrzy...
Świat już wszystko połknął, strawił, wysrał i prezentuje to jako materiał twórczy.
Pozdrawiam Tomasz
cresky napisał/a:Czy to normalne ?
cresky napisał/a:Jak to jest z tym AF ? czy połowiczne wciśnięcie spustu migawki powoduje blokadę ostrości ? mogę złapać motyw główny i przekadrować ?
cresky napisał/a:Jak wygląda sprawa z pokryciem kadru przez wizjer ?
Pozdrawiam Tomasz
Pozdrawiam Tomasz