BAN YellowLabel  Dołączył: 30 Mar 2008
problem z PLAY
Witajcie.
Wczoraj aktywowali mi abonament w sieci play i od razu mam problemy.
Nie mogą się ze mną połączyć osoby z Ery i Plusa + stacjonarne. Nie dochodzą do mnie smsy także. (+ te z internetu i z mbanku np co jest wielkim problemem dla mnie)
Orange i Play dzwonią i smsują normalnie :/

Ja mogę dzwonić i wysyłać smsy - wszystko ładnie grzmi.

Przenosiłem numer z plusa, gdyby to miało jakieś znaczenie. Abonament mam od 2 kwietnia a pełny okres rozliczeniowy rozpoczyna się 19.

Byłem w salonie, zmienili mi kartę sim. Nie pomogło.
Pani z BOK już 2 razy mi każe czekać do północy, bo może po już będzie wszystko ok.

Spotkał się ktoś z czymś takim? Co robić w takiej sytuacji?
Jeżeli przez jakiś czas nic się nie wyjaśni to chyba jest to powód do zerwania umowy? Tylko telefon, który brałem z abonamentem już sprzedałem. Ale to chyba nie ma znaczenia?

Jakby ktoś miał spostrzeżenia, pomysły, rady. Będę wdzięczny.

Ganz  Dołączył: 30 Kwi 2007
założyć w BOK normalną reklamację i tak długo truć, aż naprawią (muszą mieć zlecenie, które trzeba będzie zamknąć - bez zlecenia nikt palcem nie ruszy). W pracy mówimy: "taką sobie sieć wybrałeś to taką masz :-P " i niestety całkiem niedługo klienci się o tym zaczną przekonywać (chodzi mi o jakość techniczną sieci....)....

a ja nie wiedziałem, że to tak kiepsko u nich z techniczną stroną.
Ofertę mieli o wiele lepszą niż inni to się skusiłem.
Reklamacja pisemna zaniesiona do salonu? Czy jakoś inaczej?

Trzeba jeszcze poczekać do rana. Może się samo "ustawi"

Ganz  Dołączył: 30 Kwi 2007
pisemna niekoniecznie, byle formalna (zarejestrowana jako zgłoszenie)

napisałem zgłoszenie przez stronę Play.
Kurczę, a mogłem zostać w normalnej sieci..

dybon  Dołączył: 05 Gru 2007
w orangu telefonicznie nie chciałem reklamowych sms'ów, do 48h miały zniknąć i znikły.
Ja akurat w przeciwieństwie do żony jestem mało dzwoniący.

BuR-ToN  Dołączył: 18 Cze 2008
Ja z Padrem też mam ostatnio problemy z siecią. Nie można się do nas dodzwonić. Dostajemy tylko wiadomości sieciowe z informacją że ktoś do nas dzwonił. Smsy też dochodzą z opóźnieniem. Z tym że nie wiem czy to wina telefonów (samsungi i550w) czy sieci. Brat też ma playa i nie ma takich problemów. Ehh... mogłem zostać w orange-u. Dostał bym trampki jabłko chociaż...

perl  Dołączył: 24 Wrz 2006
tesz mam plej! ale nieabonamentovy.
i nie umiem pomutz :-(

dybon  Dołączył: 05 Gru 2007
BuR-ToN napisał/a:
Ja z Padrem też mam ostatnio problemy z siecią. Nie można się do nas dodzwonić. Dostajemy tylko wiadomości sieciowe z informacją że ktoś do nas dzwonił. Smsy też dochodzą z opóźnieniem. Z tym że nie wiem czy to wina telefonów (samsungi i550w) czy sieci. Brat też ma playa i nie ma takich problemów. Ehh... mogłem zostać w orange-u. Dostał bym trampki jabłko chociaż...

Sorry, ale raczej bym zareagował, w jakimś salonie z konkretnym człowiekiem burdę bym zrobił. Ale jak wolicie.
Ja przeleciałem już wielką trójcę, wpierw ERA ale po drugiej umowie miała mnie w d, potem plus, też dymać mnie chcieli, na dzień dzisiejszy ma drugi raz oranga.
Ogólna konkluzja jest tak, im więcej płacisz operatorowi, tym lepszym klientem jesteś.

takseo  Dołączył: 25 Wrz 2008
YellowLabel, BuR-ToN, Że tak zapytam.. Macie wyłączone 3G? Jeżeli nie, to zapewne to jest problem. Kumpel też miał tak samo, do czasu aż nie wyłączył 3G ;)

wyłączone 3G mam :(

BuR-ToN  Dołączył: 18 Cze 2008
takseo, do tej pory miałem wyłączone 3g. Wczoraj włączyłem żeby porównać z tym że nie wiem czy nikt do mnie nie dzwoni czy nie wiem o tym że dzwoni. :)

galant  Dołączył: 11 Cze 2008
dybon napisał/a:
Sorry, ale raczej bym zareagował, w jakimś salonie z konkretnym człowiekiem burdę bym zrobił. Ale jak wolicie.

Sorry, ale takie podejście jest godne pożałowania. Konsultanci w salonie nic w tej sprawie nie zrobią. Ale fakt, klient się wyżyje... Reklamacje pisemne, tylko to ma sens. Wtedy mają obowiązek coś z tym zrobić. I wtedy trafia to do ludzi, którzy coś mogą.

zgłosiłem zgłoszenie przez BOK
Zapytałem ile potrwa reklamacja - "Nooo, trudno powiedzieć"
Pytam czy dzień czy miesiąc, bo to ważne.

"Dzień to za krótko, miesiąc za długo"

Czyli co? przez 2 tygodnie jestem wyłączony w ogóle z użytkowania telefonu?
Nie nie. W poniedziałek idę do salonu zgłosić rozwiązanie umowy z winy operatora.
Jak się nie uda polubownie, to idę do Rzecznika Praw Konsumenta.

Cholera jasna, co mnie podkusiło żeby do nich iść..

Wypalacz Rafał  Dołączył: 21 Lut 2009
Nie dołuj się tak, nie jesteś ani pierwszy ani ostatni który dał sie nabrać reklamie...

no niby taa.
Spoko, jakby co to po prostu zmienię numer na nowy, playowski i powinny zniknąć te kłopoty.
Wydębię za te problemy jakieś dodatkowe minuty a mój stary numer przeniosę na razie do play fresh

DDspeed  Dołączył: 03 Wrz 2007
Ja też mam play, ale nigdy nie miałem podobnych problemów. Jedno co mnie wkurza, to że niewykorzystane minuty nie przechodzą na następny miesiąc. :evil:

DDspeed, masz numer playowski czy przenosiłeś?

DDspeed  Dołączył: 03 Wrz 2007
YellowLabel, playowski... nie chciało mi się czekać dwóch tygodni na przeniesienie. Może rzeczywiście w tym sęk.

dokładnie w tym.
i to tylko jest przy przenoszeniu numeru z plusa..

Skocz do: