DDspeed  Dołączył: 03 Wrz 2007
To dobrze że nie przenosiłem, bo wcześniej plusa właśnie miałem :-P

BAN YellowLabel  Dołączył: 30 Mar 2008
no a ja wpadłem :P
ciekawe czy mogą zrobić tak, że po prostu zmienią ten numer co mam na playowski. W sumie, co to za problem powiedzieć osobom że zmieniłem numer.

Ale dobra, na spokojnie poczekamy.
Wniosek jest już rozpatrywany.

DDspeed  Dołączył: 03 Wrz 2007
Zależy ile masz tych osób. Ja musiałem wysłać 80 wizytówek. Play wprawdzie dawał możliwość wysłania 100 darmowych wizytówek na stronie Play, ale wpisywanie tylu numerów i tak było trochę kłopotliwe.

156 kontaktów.
Z czego nie wszystkie muszą mieć mój nowy numer :P

mygosia  Dołączyła: 19 Kwi 2006
YellowLabel napisał/a:
Przenosiłem numer z plusa, gdyby to miało jakieś znaczenie.

Jak j a przenosiłam numer z Orange do Ery, to ok. 24h miałam straszne jaja...
Ludzie dodzwaniali się jeszcze na telefon z Orange, a smsy przychodziły na Erę. A może odwrotnie?
W każdym bądź razie pan mnie uprzedził, że coś się może dziać. Cała operacja przenoszenia numeru trwała jakieś 3 dni [włącznie z weekendem].

mygosia,
ogólnie wniosek to ja ponad miesiąc temu złożyłem.
Numer aktywny jest od 2 kwietnia.
No więc tak de facto już powinno wszystko działać i grzmić. A nie grzmi :(

takseo  Dołączył: 25 Wrz 2008
YellowLabel napisał/a:
Numer aktywny jest od 2 kwietnia.

2 dni to mało. Gdy swego czasu przenosiłem numer z orange do plusa, cala operacja zajęła im ponad 7 dni. Numer był teoretycznie aktywny, ale normalnie działał dopiero po tygodniu(to było zaraz po uaktywnieniu tej usługi). Jak do tej pory, tylko z play nie mam problemów. Gdy maiłem orange, nie mogłem złapać zasięgu w żadnym pomieszczeniu, w plusie za to, były totalne jaja z pocztą głosową. Mimo, że miałem zasięg i pełną baterię, przy probie połączenia włączała się automatycznie poczta. W BOK usłyszałem, że jedyne co mogą zrobić to wyłączyć pocztę.. za opłatą :evil: Ery nie miałem.

7 dni mówisz, no to mnie trochę uspokoiłeś :)
czekam cierpliwie (ta, jasne) w takim razie.

Dzięki :-B

YellowLabel, Wiesz jak to wygląda. Operatorzy niezbyt umieją się dogadać między sobą. Szczególnie z play, skoro teraz są najtańsi. Wystarczy spojrzeć na ofertę orange. Stawki zmalały, z wyjątkiem połączeń i smsów do play.

ogólnie to każdy operator DO play podwyższa stawki. Święta Trójca próbuje wieść prym jak widać.

Yeti  Dołączył: 04 Lip 2007
Ciekawe te kłopoty... Przecież Play to nic innego jak klon Plusa, ten sam system. Więc dlaczego takie jaja ?

Arti  Dołączył: 20 Kwi 2006
Yeti, mylisz się.

Yeti, Play tylko używał ich przekaźników (czy jak to się zwie). W większych miastach już mają swoją infrastrukturę, nie wiem jak jest w mniejszych miejscowościach.

galant  Dołączył: 11 Cze 2008
YellowLabel napisał/a:
ogólnie to każdy operator DO play podwyższa stawki. Święta Trójca próbuje wieść prym jak widać.

A o stawkach MTR słyszeliście? Połączenia do Play są najdroższe, ponieważ stawka międzyoperatorska do Play wynosi bodajże 57 gr/min. Inne sieci mają MTR na poziomie 22 gr. Ustalając stawkę za minutę poniżej wartości MTR sieć teoretycznie ponosi straty na każdej minucie połączenia. Play nie jest dyskryminowany. Ale oczywiście prawie wszyscy myślą, że reszta się po prostu na Play'a uwzięła... ;-)

[ Dodano: 2009-04-05, 01:37 ]
takseo napisał/a:
Play tylko używał ich przekaźników (czy jak to się zwie)

to się zwie roaming krajowy

Yeti, klon plusa to 36.6 albo sami swoi.
Play to nie jest Polkomtel tylko P4 - zupełnie oddzielna sieć.

Skocz do: