seweryn1  Dołączył: 11 Lip 2007
Dlaczego Canony najlepiej się nadają do robienia zdjęc?
Powie ktoś, że to kontrowersyjna teza, kolejny trol. A tu nic z tych rzeczy :-P powyższą tezę, zawartą w temacie, mogę łatwo wykazac jej prawdziwośc. A mianowicie dziś rano włączyłem na chwilę Canona 40aby cyknąc kilka fotek, później kabelkiem do kompa, przeżuciłem fotki, wyłączam a tu zonk. Aparat działa nawet na off i za nic w świecie nie pozwala by mu dac odpocząc. Działa jedynie wjęcie baterii. I niech mi ktoś powie, że Canony nie są najlepsze do robienia zdjęc. :shock: Ale bez żartów pojechał już do serwisu i z miesiąc go nie będzie :evil:

Desmond  Dołączył: 07 Paź 2008
seweryn1 napisał/a:
Aparat działa nawet na off i za nic w świecie nie pozwala by mu dac odpocząc.
Zapewne jest żądny zdjęć. Zrób nim z 1000 fotek (bądź fotografii), napewno się wyłączy ze zmęczenia. Trzeba dać sprzętowi prawdziwy wycisk!

Desmond napisał/a:
Zapewne jest żądny zdjęć. Zrób nim z 1000 fotek (bądź fotografii), napewno się wyłączy ze zmęczenia. Trzeba dać sprzętowi prawdziwy wycisk!

1000 zdjęc? jaki tam wycisk przy 6,5 klatkach na sekundę to raptem w trzy minuty można załatwic :cry:

dzerry  Dołączył: 01 Maj 2006
seweryn1 napisał/a:
Powie ktoś, że to kontrowersyjna teza
No faktycznie, na tym forum zdecydowanie kontrowersyjna. Canon co najwyzej nadaje sie do robienia zdjec, w przeciwienstwie do Pentaksa. Najlepiej nadaje sie oczywiscie Nikon.

gajos007  Dołączył: 19 Cze 2008
dzerry napisał/a:
Najlepiej nadaje sie oczywiscie Nikon.

no comment (stopka)

andrusz  Dołączył: 27 Lip 2007
Canon? To nie to coś co wygląda jak aparat, a kręci się tym filmy?

andrusz napisał/a:
Canon? To nie to coś co wygląda jak aparat, a kręci się tym filmy?

:evil: :evil: :cry: :oops: Niestety nie moim. Mój to jedynie czasem jakąś fotkę nieśmiało strzeli. :roll:

andrusz napisał/a:
kręci się tym filmy?
TAK!!!! i to żadna ściema....mój a620 kręci :evilsmile:

Desmond  Dołączył: 07 Paź 2008
gajos007 napisał/a:
mój a620 kręci
Mój A710 też. I nawet da sie zmieniać ogniskową w trakcie kręcenia, pauzować i takie tam. Nawet w Reversów pograć można na nim(!!). Tak więc Canony nadają się nie tylko do robienia zdjęć, można tez na nich grać. A i kalendarz się znajdzie :-B

roket  Dołączył: 15 Lis 2008
gajos007,
Cytat
mój a620 kręci
mój fuji fd50 też kręci ,ale na Canona bym się nie zamienił. ;-)

roket napisał/a:
ale na Canona bym się nie zamienił. ;-)
nie musisz się zamieniać....zawsze możesz mi sprzedać :-P
btw.ludzie sprzedajcie mi jakieś szkło do nikona(oferty w temacie na giełdzie) wiem ze zgrzeszyłem ale nie nakładajcie na mnie ekskomuniki :mrgreen:

roket  Dołączył: 15 Lis 2008
gajos007, Jak się niema co się lubi ... to wiadomo , moje zapatrywania na sprzęt foto też uległo pewnej modyfikacji , na razie zostaje przy małpce fuji i czekam aż się wszystko uspokoi :-/
    i utraconych kadrów też nie żal ,tych które mnie interesowały już i tak nie ma .
BTW co do Canon ich małpki są jakieś ułomne .

Skocz do: