BAN YellowLabel  Dołączył: 30 Mar 2008
mirekw11, w ciemno nic kupować nie będę. Podjadę do warsztatu, pogadam i wtedy dopiero podejmę decyzję.
Ale wiesz, lepiej przepływomierz wymienić i mieć spokój niż babrać się z tym nie wiadomo ile. Dlatego napisałem, że super.

mirekw11  Dołączył: 09 Lis 2008
Mam nadzieję, że Twój mechanik trafi w sedno i niebędziesz musiał wymieniać kilku rzeczy zanim trafisz na właściwą usterkę. Powodzenia i małego rachunku Ci życzę. :-B

mirekw11, to się przyda :) dziękuję :-B
dobrej nocy życzę!

sunshine  Dołączył: 25 Paź 2007
Hehe :lol: Takie gdybanie wtryskiwacze, czujniki, bla bla bla, to czlowiek może pół samochodu wymienić i nic nie pomoże. W mojej starej feli te coś podobnego się działo i spece wymienili mi - UWAGA - wtryskiwacze, regenerowali pompę paliwa, czyścili przepustnicę, wymienili kable i świece, palec i pewnie bym tak wymieniał i wymieniał gdybym nie zmienił paska alternatora który był tak stary i zjechany że kiedy się zacinał - to nawet nie piszczał. Zmieniłem - okazało się że przy 100 km/h alternator sobie odpoczynki robił. kumpel wymienił mi szczotki i śmigam do dzisiaj ;-)
Jedź do dobrego mechanika - który podłączy pod komputer i sprawdzi gdzie jest problem. Pasjonaci najlepiej się sprawdzali w erze gaźników i maluchów kiedy trzeba było być albo pasjonatem albo mieć zasobny portfel ;-)

Gwiazdor  Dołączył: 05 Mar 2007
Gdyby to był padnięty przepływomierz, to byś nie miał mocy, zwłaszcza przy małych obrotach (tak do 3000 ;-) ). Kumpel z pracy miał tak w Bravie JTD.

no.. ja w sumie trzymam to autko w okolicach i powyżej 3000 więc szczerze mówiąc, nie wiem, czy miałem spadek mocy niżej :-P

mygosia  Dołączyła: 19 Kwi 2006
YellowLabel, ile km przejechała ta alfa?

Jesli przeoczyłam, to wybazcie - 12h w pracy robi swoje ;-)

148 tys :)

Skocz do: