xsilver  Dołączył: 17 Mar 2008
nie nie...

to wszyscy posiadacze prostych pentaxów posiadają wybitny niedorozwój kresomózgowia lewego, wywołujący statystycznie znamienne przesunięcie środka ciężkości na stronę prawą , co skutkuje wykonywaniem prostych zdjęć. Niedorozwój ten wywołuje także dziwna korelacje w stosunku do całkowitego wodolejstwa i pisania nie na temat - co powinno skutkować ostrzeżeniem - jednak moderatorzy i admini mają niedorozwój obustronny i tolerują takie zachowania ...

wasze matryce panowie są utrzymywane w polu siłowym waszej głupoty :-B :-B :-B

Eldred  Dołączył: 16 Paź 2007
xsilver napisał/a:
a twój mózg jest prawdopodobnie utrzymywany w duużej ilości wody, jeśli aż tak nie znasz się na żartach. :-/

Gwiazdor  Dołączył: 05 Mar 2007
xsilver napisał/a:
Najfajniejsze jest to, że moją matrycę utrzymuje pole magnetyczne, niezależnie od mojej głupoty. :mrgreen:

bEEf  Dołączył: 28 Gru 2006
xsilver napisał/a:
Niedorozwój ten wywołuje także dziwna korelacje w stosunku do całkowitego wodolejstwa i pisania nie na temat - co powinno skutkować ostrzeżeniem - jednak moderatorzy i admini mają niedorozwój obustronny i tolerują takie zachowania ...

Piękne :) A może by ukrócić koledze cierpienia, tak się męczy na naszym forum... I jaja sobie z niego ludziska robią... :->

werneri  Dołączył: 11 Mar 2009
xsilver, ja Cię rozumie, też uważam, że sony jest lepsze do zdjęć na programach tematycznych :-)
Skoro kupiłeś sprzęt którym nie umiałeś się posługiwać, a można zmienić na coś co jest dla Ciebie lepsze i w dodatku poradzisz sobie nowym sprzętem ze zrobieniem zdjęć kartce papieru(i to za pierwszym a nie dwusetnym razem) to trzeba zmieniać, tylko idiota by tak nie postąpił.

xsilver, dla Ciebie :-B :-B :-B

opiszon  Dołączył: 29 Sty 2008
werneri napisał/a:
xsilver, ja Cię rozumie, też uważam, że sony jest lepsze do zdjęć na programach tematycznych :-)

szczególnie że gx-10 nie posiada programów tematycznych

opiszon napisał/a:
szczególnie że gx-10 nie posiada programów tematycznych

Więc jest lepszy :-D

[ Dodano: 2009-04-08, 11:25 ]
Sony znaczy jest lepszy bo ma

opiszon  Dołączył: 29 Sty 2008
werneri napisał/a:
dodatku poradzisz sobie nowym sprzętem ze zrobieniem zdjęć kartce papieru(i to za pierwszym a nie dwusetnym razem)

a A300 posiada program "kartka papieru" :?: pytam bo nie wiem

nie mnie pytaj ;-)

Wojtek P  Dołączył: 19 Lip 2008
do werneri: ja Cię rozumiem a nie "ja Cię rozumie" - szanujmy naszą mowę ojczystą

Wojtek P, przepraszam :-)

Wojtek P  Dołączył: 19 Lip 2008
przeprosiny przyjęte :-B

WuWu84  Dołączył: 25 Wrz 2007
werneri napisał/a:
w dodatku poradzisz sobie nowym sprzętem ze zrobieniem zdjęć kartce papieru(i to za pierwszym a nie dwusetnym razem) to trzeba zmieniać, tylko idiota by tak nie postąpił.

No tak, a my frajerzy sprawdziliśmy jak jest skalibrowany światłomierz :-(

Teraz już na pewno nie wpuszczą mnie do MediaMarkt :cry:

moja teoria się potwierdza :mrgreen: :-B :-B :-B

xsilver, jesteś NAJLEPSZY :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :-B :-B :-B :-B :-B

Hip hip hura, hip hip hura dla xsilvera!!! :mrgreen: :mrgreen:

Eldred  Dołączył: 16 Paź 2007
No ale nie napisałeś jak wychodzą te kartki papieru na alfie 100, może jakieś sample? (koniecznie prosto z puszki) ;-)

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Eldred napisał/a:
(koniecznie prosto z puszki) ;-)

z obsługą aparatu sobie nie poradził, więc raczej zdjęć nie będzie obrabiał :-P

pawelek-79  Dołączył: 06 Wrz 2006
opiszon napisał/a:
a A300 posiada program "kartka papieru" pytam bo nie wiem

K100D/K110D posiada, ale jakoś nie pomaga to w prawidłowej automatycznej ekspozycji. Funkcja zaszyta jest w trybach tematycznych pod Fn(kółko nastaw na SCN) - Text (Lets you take clear pictures of text or writing)
Czyli ma w założeniu ułatwiać czyste zdjęcia tekstu i pisma odręcznego. Ale jakoś programiści nie pomyśleli, że kartki są z reguły dość białe, a nie średnio szare. Nawet jak zapełnione czarnym drukiem. Sprawdzałem tę funkcję. Musiałem i tak dodawać +1EV, żeby dobrze wychodziło.

pawelek-79 napisał/a:
K100D/K110D posiada,
kolejny lepszy aparat od w/w samsunga :-) kolejny argument na to, że zmiana była koniecznością :->

Skocz do: