K5IIs + trochę gratów
K5IIs + trochę gratów
Yashica Mat124, Canon 100d
<pozdrawiam>
M.
Zupełnie odpentaksiony
kenzo napisał/a:Eldred, Po prostu softbox z tyłu, nieco z lewej, z góry. Generalnie fotkę robiłem trochę z myślą o konkursie Fafniaka, ale sie spoznilem
Pentax, szkło, lampy, tło i co?
Ja nawet nie wiem co to softbox, no ale tak jak już gdzieś pisałem, światło zastane mam już w miarę opanowane (tak że nie ma strasznej kichy) ale ze sztucznym, samodzielnie ustawianym nie wiele mam jeszcze wspólnego.kenzo napisał/a:Eldred, Po prostu softbox z tyłu, nieco z lewej, z góry.
kenzo napisał/a:grabber, sciana z tylu i z prawej strony odbija
eh.. teraz trzeba bardzo uważać na kontrasty na zdjęciach, przez te przeklęte elcedeki. Używam porządnego monitora CRT i kiedy ogląda swoje zdjęcia na ekranach LCD to czasem chce mi się wyć, skąd taki kosmiczny kontrast, przekłamane/podbite kolory, a najgorsze że nie wiadomo skąd czasem na zdjęciach normalnie wyglądających na odbitce czy monitorze CRT na LCD pojawiają się koszmarne szumy, już nie wiem co z tym robić, staram się robić zdjęcia na niskich iso i nie przesadzać z kontrastami ale ileż można?kenzo napisał/a:Oglądnąłem tę fotkę na innym monitorze i jest ciemniejsza niż na moim lapku
Eldred napisał/a:kiedy ogląda swoje zdjęcia na ekranach LCD to czasem chce mi się wyć, skąd taki kosmiczny kontrast, przekłamane/podbite kolory, a najgorsze że nie wiadomo skąd czasem na zdjęciach normalnie wyglądających na odbitce czy monitorze CRT na LCD pojawiają się koszmarne szumy, już nie wiem co z tym robić, staram się robić zdjęcia na niskich iso i nie przesadzać z kontrastami ale ileż można?
pozdr. - pwn
kenzo napisał/a:wiem to jak skalibrować nasycenie kolorów. Może ktoś wie?
Panasonic Fz5 i Pentax k10d i ... czasami k200d z K-m
Proszę nie prostować lub w inny sposób nie zmieniać kadru.