matb  Dołączył: 02 Lis 2006
  Fuji Neopan 400CN - dostępny w PL
No więc Fuji Neopan 400CN (ten czarno-biały do procesu C41) jest już dostępny oficjalnie w Polsce. Przed chwilą mi Pan Piotr w ulubionym sklepiku na osiedlu pokazał, że ma. 15zł za rolkę. A Ilford XP2 kosztuje teraz aż 18zł.

alkos  Dołączył: 18 Kwi 2006
matb napisał/a:
No więc Fuji Neopan 400CN (ten czarno-biały do procesu C41) jest już

W sam czas normalnie.

alkos, do tej pory te filmy były dostępne tylko na Wyspach i za oceanem. A na kontynencie nie. Nie wiem czemu? Zdaje się że I to Fuji i Ilfod XP2 są w jednej fabryce robione, to może po prostu się firmy podzieliły strefami dystrybucji?

guerilla  Dołączył: 23 Kwi 2006
matb czy ty masz specjalne ceny u tego faceta ?

Juz któryś raz cena którą podajesz niż 2-3 pln niższa niż ta którą ja słyszę.

a mam całkiem niezły przerób i zostawiam sporo kasy u niego. Chciałem biznes lokalny wspierać ale chyba przestanę...

guerilla, nie wiem jakie ceny podaje innym :roll: Ja płacę tyle, ile mi mówi, że mam zapłacić.

aldek  Dołączył: 13 Paź 2006
A ktoś widział ten film w jakimś sklepie internetowym? Dawno temu kupiłem kilka rolek, i był – jak na C41 – bardzo dobry...

dan  Dołączył: 11 Sie 2006
guerilla napisał/a:
a mam całkiem niezły przerób i zostawiam sporo kasy u niego.

I masz ceny takie, jak wtedy, gdy zaczynales u niego kupowac? Ponegocjuj ;-)

Kosmo  Dołączył: 11 Mar 2008
matb napisał/a:
przed chwilą mi Pan Piotr w ulubionym sklepiku na osiedlu pokazał

no i masz dobre chody u niego - ja od rana próbuję do niego zadzwonić i nie odbiera..
:-/

guerilla  Dołączył: 23 Kwi 2006
dan napisał/a:
guerilla napisał/a:
a mam całkiem niezły przerób i zostawiam sporo kasy u niego.

I masz ceny takie, jak wtedy, gdy zaczynales u niego kupowac? Ponegocjuj ;-)

Negocjować? Przykro się robi, jak mi w poniedziałek z kamienną twarzą mówi że Neopan400CN za 18pln, a w sobotę że Ektar za 20 pln :-/

Wolę się obrazić i kupować w fotografie w internecie. Ceny niższe a pocztę mam dużo, dużo bliżej niż sklepik - który jest na obrzeżach miasta.

trix za 15 juz jest u Piotra, ale u Czlowieka Pod Schodami tez po 15..

baqers  Dołączył: 10 Kwi 2008
Pan Piotr to bardzo miły Pan, ale ceny swoje trzyma ;) a jak się kupuje nie hurtowo, to dokładać np 2.4 do dwóch filmow za bile np. do A (pośpieszny do okolic sklepu) to wychodzi tyle co w internecie.

baqers, za 2,40 "A" to tylko w soboty, niedziele i święta - bo tak normalnie to 2,80PLN bilet kosztuje. Ale zawsze można piechotką podejść, a co ;-)

dan  Dołączył: 11 Sie 2006
SQ6GIT napisał/a:
ale u Czlowieka Pod Schodami tez po 15..

O fak, dobrze, ze mam jeszcze jakis zapas filmow, bo ceny ostatnio szaleja :-/ Kurde, oby sie to unormowalo jakos, bo 15 zl za trixa to wpyte duzo!

dan, żebyś wiedział, martwi mnie to nieco.. i jak tu na filmach żyć..
zmuszają mnie cenami do tego bym polepszał stosunek udanych do całości klatek na kliszce.. :-)

matb, fakt :], ale iść z Grunwaldu, albo ci lepiej z hallera to bym i wrogowi nie życzył :P Dobrze, że na giełdę przyjeżdża. Ale muszę iść też do pod dachem zobaczyć jakie ceny mają.

Chyba sobie kupię ileś tam kodaków 100 za złotówkę, albo chociaż fuji 100 za 6, bo pamiętam że mi kiedyś jak ją robiłem ładnie wyszła.

baqers napisał/a:
ale iść z Grunwaldu
z Grunwaldu to 116 jeździ. Za 2,40.

fotostopowicz  Dołączył: 06 Lut 2009
matb napisał/a:
z Grunwaldu to 116 jeździ. Za 2,40.

to już są takie ceny biletów autobusowych :shock: :shock: :shock:

fotostopowicz, nie, spoko, to w dwie strony. Aktualne ceny są takie: ulgowy na zwykłe 1.2 zł na pośpieszne 1.4 zł, normalne to 2x cena ulgowego. matb podał cenę w dwie strony ;)

matb, wiem, jeździłem ;)

alkos  Dołączył: 18 Kwi 2006
fotostopowicz napisał/a:
to już są takie ceny biletów autobusowych :shock: :shock: :shock:

A dublądku to za ile jezdzisz? :-> 2,20 w jedną...

fotostopowicz  Dołączył: 06 Lut 2009
alkos napisał/a:
A dublądku to za ile jezdzisz? :-> 2,20 w jedną...

ale za 2,20 to najdłuższa trasa, ale i tak tutaj transport jest cholernie drogi :-x
a Polsce płacisz taką samą cenę za jeden przystanek jak i za 20 :->

Skocz do: