Alyjen napisał/a:a to gratsik ;)
ja kiedyś wyciągałem takie fotki z rejestratora przy jakiejś kradzieży rowerów, po paru dniach dało się płeć sprawcy ustalić... monitoring służy generalnie do łapania swoich bo ich po gestach, ubiorze i sylwetce rozpoznasz, na obcych potrzeba zupełnie innej klasy sprzętu
Cytat
Kamery obserwujące teren są po to, aby ochrona wiedziała, gdzie się coś dzieje i czy interwencja jest potrzebna. I to tyle.
krzychu128 napisał/a:Kamery służące do ogólnej obserwacji terenu doskonale się do tego nadają.
krzychu128 napisał/a:Ja zapytam, bo widzę że odważne wnioski wysuwasz, ile zamontowałeś takich systemów?
krzychu128 napisał/a:Bardzo często, prawie zawsze montuje się kamery w obiektach gdzie nie ma ochrony.
No nie rozpozna, ale taka kamera nie służy do rozpoznawania twarzy. Jeszcze raz podkreślam że kamery zakłada się zgodnie z przeznaczeniem.pawelek-79 napisał/a:A jak rozpoznać osobę, jeśli twarz jest na kilka pikseli? Nie znasz to nie rozpoznasz.
pawelek-79 napisał/a:
Żadnego. Za to widziałem zdjęcia, jakie mi podesłała autorka tematu.
pawelek-79 napisał/a:
Straszak???
krzychu128 napisał/a:Na podstawie jednego zdarzenia negujesz celowość CCTV?
krzychu128 napisał/a:Na stacjach benzynowych też są straszaki? To zalej i nie zapłać na stacji z dobrym monitoringiem.
Świat już wszystko połknął, strawił, wysrał i prezentuje to jako materiał twórczy.
pawelek-79 napisał/a:A gdzież tam, nie neguję, tylko jak piszesz niżej - kamer musi być odpowiednio dużo i w odpowiednich miejscach. Obraz z jednej kamery często niewiele da.
technik219 napisał/a:A lej ile wlezieU mnie na trzech stacjach codziennie tak robią, są nagrywani za każdym razem i prawie każda ze spraw kończy się umorzeniem z powodu niewykrycia sprawców. Wnioskiem do sądu grodzkiego kończą się tylko te sprawy, w których klient posłużył się swoją tablicą rejestracyjną.
Twarze są takie same dla wszystkich
![]()
krzychu128 napisał/a:Ale na komisariacie jak dostali nagrania z czterech sklepów to swoimi metodami doszli kto to.
Pentax K-5II | Sigmy 17-50 mm f/2.8 i 50-150 mm f/2.8 | AF FGZ 540 | grip i inne drobiazgi