shap  Dołączył: 06 Kwi 2007
jakie słuchawki z mikrofonem
no właśnie jakie...? Słuchawki mają być do skype'a i do słuchania muzyki. Czyli dobra jakość dźwięku plus mikrofon. Mikrofon najlepiej co by był na kablu, żebym nie wyglądał jak cyborg czy inny obcy. Solidne wykonanie, duże membrany (40-50mm), nie na USB, cena do 150 zł. Tyle moich zachcianek... ;-)

Gandalf  Dołączył: 18 Wrz 2008
Interesują cię słuchawki otwarte czy zamknięte?

Enzo  Dołączył: 20 Gru 2006
Mikrofon mogę polecić ten: http://www.komputronik.pl...pelny,id,14882/ ponieważ go mam i używam. Jakość/cena - nie do pobicia. Za resztę pieniędzy możesz kupić np. Kossy Porta Pro lub UR40 (również posiadam i nie narzekam).

Gandalf napisał/a:
Interesują cię słuchawki otwarte czy zamknięte?

Otwarte to takie co to słychać jak żona coś tam gada... a zamknięte to takie, że nic nie słychać...? Otwarte to chyba też nie pocą się uchi...

j+  Dołączył: 01 Sty 2008
Ja mam słuchawki plantronics .audio 650. Gdzieś tyle kosztowały na początku. Kupiłem jakiś rok temu głównie z myślą o graniu, ale jednak nie gram w ogóle prawie ;-) To co jest fajne - mają normalne mini-jacki, ale do zestawu dołączyli przejściówkę na USB (przydaje się czasami, można mieć dwa niezależne strumienie muzyki). Całkiem wygodne, od siebie polecam.
Tego wymogu z mikrofonem na kabel nie do końca rozumiem (chcesz osobno słuchawki i osobno mikrofon? Z doświadczenia wiem, że do rozmów na skajpo-podobnych wymysłach to niewygodne, jednak lepiej mieć antenkę). Są również (polecane) wynalazki typu Steelseries z chowanym mikrofonem. Kumpel ma bodajże 4h, chwali sobie.
*puf*

Alyjen  Dołączył: 31 Sie 2008
http://www.plantronics.co...ets/gamecom-377

ja mam te, mogłyby być luźniejsze odrobinę ale w porównaniu do poprzednich creativów i tak są super delikatne ;)

Ciekawym wyborem są Kossy SB45. Są to UR40 z mikrofonem. Możesz też poszukać Koss SB49 które się podobno trochę różnią dźwiękiem od SB45(raczej SB49 są bardziej basowe). A jeśli szukasz mikrofonu i słuchawek osobno to jest ciekawe wyjście: http://sklep.madtech.pl/g...16fea97420cd885
Można je przypiąć do kabla słuchawek.

Arti  Dołączył: 20 Kwi 2006
Jakiś czas temu kupiłem takie coś jak Logitech Premium Notebook Headset. Jak na mój upośledzony słuch absolutny grają bardzo dobrze, dobrze się sprawdzają przy gadaniu po sieci i się fajnie składają w niewielkie twarde pudełeczko. A i śa na jacka a w komplecie jest przejściówka na USB. Na Allegro w tej chwili są w diametralnie różnych cenach... ja dałem gdzieś pośrodku.

j+ napisał/a:
Tego wymogu z mikrofonem na kabel nie do końca rozumiem

Myślałem nad mikrofonem na kablu od słuchawek. Jest taki sprytny dżinks, co to jest w tym regulacja głośności i mikrofon. Ostatecznie taki chowany mikrofon jak w platronicsach...

[ Dodano: 2009-04-15, 21:34 ]
Alyjen napisał/a:
http://www.plantronics.com/europe_union/en_GB/products/computer/pc-gaming-headsets/gamecom-377

ja mam te, mogłyby być luźniejsze odrobinę...

Co to znaczy, że luźniejsze? Za mocno ściskają baniak?

Alyjen  Dołączył: 31 Sie 2008
ta, choć po kilku tygodniach jest ok, Creativy miałem założone na fantomie jak ich nie nosiłem i i tak dusiły, Plantronicsy są cacy choć w pracy mam jeszcze wygodniejsze, choć bez mikrofonu ;)

shap, lepiej żeby za twarde a nie za miękkie. Jeśli ucisk Cię będzie denerwował zawsze możesz je rozciągnąć zakładając je na coś szerokiego np na... drukarkę(rzuca mi się to co widzę) :-P i zostawiasz na godzinę różnie w zależności od słuchawek. Warto sprawdzić na forach przed rozciąganie. Aha pytanie: jaką masz dźwiękówkę i jaki komputer(laptop/desktop)?

Ps. Ja rozmawiam na głośnikach i jakimś dziadowskim mikrofonie ze szkoły pożyczonym :-P . Zapomniałem oddać a już tam nie chodzę więc mam mikrofon. Ale mikrofon działa nawet dobrze i spokojnie mogę rozmawiać.

matb  Dołączył: 02 Lis 2006
Sprawa jest taka, że potrzebuję słuchawki z mikrofonem do grania. Tak, żeby było słychać skradających się od tyłu itp. Z mikrofonem - jak w tytule. Raczej tańsze niż droższe.
Co jest godne uwagi?

berpa  Dołączył: 01 Lis 2010
matb napisał/a:
potrzebuję słuchawki z mikrofonem do grania
Słuchawki czy słuchawek???
Niedawno za 90$ kupiłem na eBayu nowe, wyprzedażowe Logitechy G930. Poprzednią parę używam od ponad 2 lat i jestem bardzo zadowolony. Jedyna zastrzeżenie, że są delikatne, i od razu warto kupić do nich jakiś stojak. Uwaga, te Logitechy są tylko na USB. Na baterii wytrzymują jakieś 9 godzin ( ostrzegają wcześniej o stopniu rozładowania ). Po rozładowaniu można je dalej używać na załączonym kablu.

andy68  Dołączył: 11 Wrz 2008
Astro A50 potega ale niestety cena :-/ , chyba ze nizszy model cie zadowoli

Skocz do: