user  Dołączył: 27 Mar 2008
sahib napisał/a:
To Dell widze solidny w serwisowaniu

ale dell, ibm i hp obsluguja te same firmy serwisowe..
hp wysyla czesci do firmy zajmujacej sie serwisem i to ta firma zajmuje sie reszta..

cube007  Dołączył: 12 Mar 2009
Z jednej strony piszesz o RAWach a z drugiej jakie kolory lubi zona ;) Kup jej cos malego, lekkiego i zgrabnego. W ten sposob nie bedzie bijatyk o dostep do kompa, a w razie jakiegos wyjazdu latwiej zabrac taki sprzet ze soba.

Jesli juz musi byc laptop do RAWow to polaz po sklepach i popatrz na matryce i ich odwzorowanie kolorow - co z tego ze bedziesz mial szybki CPU z duza ilosca RAMu jak tylko na tym sprzecie wywolany przez Ciebie RAW bedzie dobrze wygladal?

sahib  Dołączył: 14 Lut 2009
user napisał/a:
sahib napisał/a:
To Dell widze solidny w serwisowaniu

ale dell, ibm i hp obsluguja te same firmy serwisowe..
hp wysyla czesci do firmy zajmujacej sie serwisem i to ta firma zajmuje sie reszta..

No niezupełnie, a przynajmniej nie w wypadku mojej firmy.

ysiulec  Dołączył: 13 Gru 2008
Raz padł dysk w hp dv5-1010ew, przyjechał nazajutrz kurier, po dokladnie 6 dniach przywozi sprawny. Co ciekawe, przed naprawą w laptopie był dysk Fujitsu-siemens, a teraz Toshiby :mrgreen: Póki co jest OK.

thrackan  Dołączył: 08 Lut 2007
Heh. Właśnie dzisiaj byłem w serwisie z Thinkpadem T43. Przerywał ładowanie przy poruszeniu. Serwisant obejrzał lapka i stwierdził, że u nich ładuje się normalnie. Poszedłem do domu po zasilacz, patrzę i widzę, że kabel przy wtyczce zasilacza mam przerwany/przegryziony :lol: Idę do serwisu, przynoszę zasilacz i chcę przeprosić za fałszywy alarm, że to z mojej winy uszkodzenie, a serwisant stwierdził, że zamawiają mi nowy zasilacz w ramach gwarancji. Dodatkowo sami wychwycili małe pęknięcie palmresta i też go wymieniają w ramach gwarancji. Laptopa czasowo wydali mi do momentu sprowadzenia części. Kiedy już będą, wymiana ma potrwać 20 minut na poczekaniu :mrgreen: Dlatego jeszcze raz polecam zakup używanych* laptopów z gwarancjami z korporacji. A i serwis "Blasc" na Młynarskiej w Warszawie też jest imo w porządeczku ;-)

* najlepiej oczywiście trafić na tak zwane "zapasy", czyli laptopy kupione jako wyposażenie zapasowe na wypadek awarii laptopa któregoś z pracowników. Jak tak trafiłem. Z jakiejś firmy niderlandzkiej :->

mygosia  Dołączyła: 19 Kwi 2006
thrackan napisał/a:
przegryziony

Czyzbys mial swinke morska?

thrackan, w moim hp chyba z 5 razy zasilacz wymieniali przez to pekniecie przy wtyczce:). na poczatku trzeba bylo najpierw wyslac zasilacz i odsylali nowy a teraz sie dzwoni na nastepny dzien jest kurier z zasilaczem i mozna mu oddac zuzyty (zepsuty).
zreszta kolega ktory kupil ten sam model z zaslilaczem mial podobne przygody... nie mam pojecia co za geniusz wymyslil prosta wtyczke z tylu laptopa.. przeciez to trzeba zginac..

mygosia napisał/a:
Czyzbys mial swinke morska?

Hmm... Może powiem tak: przyniesiono ją do mnie za młodu w kieszeni koszuli jako bliżej niezidentyfikowanego zwierzaka, a weterynarz przy zakładaniu książeczki zdrowia wpisał "pinczer miniatura" ;-) Ale szczerze mówiąc, przegryzienie to ta żartobliwa część posta :-P

user napisał/a:
thrackan, w moim hp chyba z 5 razy zasilacz wymieniali

Troszkę mnie rozbroiłeś. 5 razy? W jakim okresie? Myślałem, że to ja katuję ten kabel, bo co chwila przenoszę lapa z łóżka na biurko i z powrotem... :shock:

Hp ma to do siebie, że gniazdo do podłączenia zasilania w laptopie jest po prawej stronie. W 90% przypadków wolałbym je z lewej, często musze się nakombinować żeby jakoś te kable w porządku utrzymać i nie złamać wtyczki. :roll:

dżejpi  Dołączył: 04 Paź 2007
Mam HP i czy to podłączenie zasilania w/g Ciebie jest z prawej??? 8-) ;-)

jitt  Dołączył: 07 Mar 2008
tak czy siak nie lubię z przodu z boku
a słuchawkowe z przodu, częściej używane przeze mnie do wzmacniacza - pomyłka

mazi  Dołączył: 12 Lut 2008
thrackan napisał/a:

* najlepiej oczywiście trafić na tak zwane "zapasy", czyli laptopy kupione jako wyposażenie zapasowe na wypadek awarii laptopa któregoś z pracowników. Jak tak trafiłem. Z jakiejś firmy niderlandzkiej :->

Podaj zrodlo :-)
wiele zainteresowań... wiecznie zbyt mało czasu...
kx0d : grip : 28 f1.8 : f50 f1.7 : 135 f2.8 : 24-70 f2.8 EX : 80-200 : m48 : sb-26

agresywnej moderacji mówię stanowcze NIE !

Gandalf  Dołączył: 18 Wrz 2008
Osobiście posiadam laptop Asusa z serii F3. Ma Intel Core2Duo 2,1 GHz, 3 GB RAMu, twardziel 320 GB i grafika GF 9300. I jakoś daje rade na viscie(jednak wolałbym w komplecie zamiast visty xp) Dałem 3000 zł na promocji w merlinie(mają ofertę komputronika). Może mógłby być troszkę lepszy touchpad ale i tak działa nieźle. Dobrze wykonany, nie trzeszczy, no może irytować latający przycisk do zaczepów i przełącznik Wi-Fi ale jest dobrze. Z wad to nie ma Bluetooth i Irda no może nie ma Blu-ray lub HD-DVD ale mi to nie przeszkadza. Oczywiście jest to panoramiczna 15. Kamera 1.3 Mpx jest dosyć ciekawa.

dżejpi u ciebie z lewej u mnie z prawej :evilsmile:

mygosia  Dołączyła: 19 Kwi 2006
thrackan napisał/a:
Ale szczerze mówiąc, przegryzienie to ta żartobliwa część posta

Ech... myslalam, ze jakis swiniarz ;-)

Moja Bździągwa to mi mnostwo kabli poprzegryzala :-D

dżejpi  Dołączył: 04 Paź 2007
ysiulec napisał/a:
Hp ma to do siebie, że gniazdo do podłączenia zasilania w laptopie jest po prawej stronie

więc nie uogólniaj ... ;-)

mazi napisał/a:
Podaj zrodlo :-)

Niderlandzkiej firmy nie znam. Ale odkupili od niej i nad Wisłę przywieźli panowie z www.carcomputers.pl . Na stronie mają jakieś strucle. Najlepiej zadzwoń do nich albo wpadnij może do siedziby po aktualną ofertę. Jak od nich kupowałem, to działali na giełdzie przy Stodole i w przydomowym garażu przy Myśliwieckiej. Na giełdzie też pewnie da się ich nadal znaleźć, ale jak rozpoznać akurat ich budkę, to nie wiem :->

[ Dodano: 2009-04-15, 22:52 ]
mygosia napisał/a:
Ech... myslalam, ze jakis swiniarz ;-)
Moja Bździągwa to mi mnostwo kabli poprzegryzala :-D

Miałem dwie świnki morskie. Jedna była gentelmanem (Był - Kubuś). Serio. Toaleta tylko w jednym rogu kuwety, jak punktowy AF. Słuchała poleceń. Przegryzła tylko jeden kabel, dostała reprymendę, gryzaka i nie tykała już w życiu kabli. Niestety pewnego dnia wyskoczyła z rąk. Z 1,5m. Mimo wysiłków weterynarza przeżyła już tylko 1 dzień.

Druga świnka była zupełnym przeciwieństwem. Durna, kablożerna, bobkorzutna i mikcjująca gdzie popadnie. Zyskała status MIA. Skradziono ją (!) z korytarza bloku, gdzie została wystawiona wraz z meblami na czas sprzątania... akurat 10 minut było bez dozoru ( :-? )

A psina też za młodu potrafiła ostro poszaleć z gryzieniem. Buty, rogi foteli, nogi krzeseł, rośliny, kable jak najbardziej, książki, zeszyty, dyskietki, ciupaga, ołówki, troki od plecaków... Teraz ma 10 lat i najrzadziej co 2 tygodnie dostaje pluszaka z lumpeksu za 2zł i z radością rozpruwa go w kilka minut. Aż furczy ;-)

dżejpi napisał/a:

więc nie uogólniaj ... ;-)

O rety, no przepraszam, dotąd spotykałem się z laptopami hp z gniazdem po prawej stronie, stąd to "uogólnienie"

:-B

thrackan, sprawdzilem ile razy ten zasilacz wymienialem i przesadzilem z tym 5:) 3 razy w ciagu 2 lat;) a poza tym mialem wymienione:
naped optyczny
spód obudowy,
matryce (na taka z napisem nx 7400) ale moj 7300 ma taka sama:)
dysk.

[ Dodano: 2009-04-16, 09:03 ]
aha.. wcale nie uzywam go jakos ekstremalnie..

Robert K.  Dołączył: 24 Lip 2008
A co sądzicie o jednym z tych modeli:
http://www.komputronik.pl...pelny,id,69495/
i
http://www.komputronik.pl...pelny,id,59448/ ?
Już niemal się na jeden z nich zdecydowałem, ale chętnie usłyszę Wasze za i przeciw.

Skocz do: