Crow  Dołączył: 08 Paź 2008
III Filar - CU Ubezpieczenie Uniwersalne Nowa Perspektywa
Chciałbym z tego zrezygnować. Dowiedziałem się, że mogę odzyskać wpłacone składki ale po 3 pełnych latach jednak nie mogę znaleźć informacji czy będzie to 100% tego co wpłacałem czy tylko jakaś część.

Pytanie brzmi: czy rezygnować już teraz tracąc rok składek czy dociągnąć do 3 pełnych lat. Na której opcji gorzej wyjdę?

plwk  Dołączył: 21 Kwi 2006
Crow napisał/a:
po 3 pełnych latach jednak nie mogę znaleźć informacji czy będzie to 100% tego co wpłacałem czy tylko jakaś część

Będzie część, potrącą prowizję itp. tak, że więcej jak 80% się nie spodziewaj.

Pioter  Dołączył: 18 Cze 2007
Witam
a ja się podłącze do tematu. Może podacie jakieś fajne ubezpieczenie emerytalne i na życie jednocześnie. Muszę zacząć myśleć o przyszłości :-)
Pozdrawiam
Piotr

Eldred  Dołączył: 16 Paź 2007
Hmmm ciekawe ile by się odzyskało po takich 3 latach, tzn. jakiego rzędu to by była kwota (i czy starczyło by na 645d :evilsmile: )

Zdano  Dołączył: 23 Paź 2006
Eldred napisał/a:
starczyło by na 645d

Jak na K-m wystarczy to będzie dobrze.

mazi  Dołączył: 12 Lut 2008
Pioter napisał/a:
Witam
a ja się podłącze do tematu. Może podacie jakieś fajne ubezpieczenie emerytowane i na życie jednocześnie. Muszę zacząć myśleć o przyszłości :-)
Pozdrawiam
Piotr

Zerknij na ubezpieczenie Nowa Perspektywa oferowane przez CU.

Co do rezygnacji, to chyba dopiero po 3 latach mozesz wyciagnac jakies srodki, wczesniej jest to dla Ciebie malo oplacalne, ale poczytaj OWU lub dopytaj swojego agenta.
wiele zainteresowań... wiecznie zbyt mało czasu...
kx0d : grip : 28 f1.8 : f50 f1.7 : 135 f2.8 : 24-70 f2.8 EX : 80-200 : m48 : sb-26

agresywnej moderacji mówię stanowcze NIE !

Arti  Dołączył: 20 Kwi 2006
Eldred napisał/a:
Hmmm ciekawe ile by się odzyskało po takich 3 latach, tzn. jakiego rzędu to by była kwota (i czy starczyło by na 645d )

Zależy ile płaciłeś miesięcznie...
plwk napisał/a:
Będzie część, potrącą prowizję itp. tak, że więcej jak 80% się nie spodziewaj.

Po 3 latach to mże być nawet mniej. Nie wiemy jak część składki szła "na ochronę", a do tego dojdzie prowizja, im wcześniej tym procentowo większa...

Teraz sobie przypominam, ze żona po bodaj 8-miu latach odzyskała mniej niż 80%.

mazi  Dołączył: 12 Lut 2008
plwk napisał/a:
Teraz sobie przypominam, ze żona po bodaj 8-miu latach odzyskała mniej niż 80%.

W jakim produkcie ?
Zapewne coś w stylu ubezpieczenie & lokata. Jesli tak, to wtedy część składki idzie na ubezpieczenie... Z czegoś firmy ubezpieczeniowe muszą kasę trzepać :-)
wiele zainteresowań... wiecznie zbyt mało czasu...
kx0d : grip : 28 f1.8 : f50 f1.7 : 135 f2.8 : 24-70 f2.8 EX : 80-200 : m48 : sb-26

agresywnej moderacji mówię stanowcze NIE !

III-ci filar w AIG.

Skocz do: