Mariusz.R  Dołączył: 09 Lis 2008
W styczniu minęło 2 lata od kupna mojego Lenovo c100 i tak się nieraz uśmiecham jak czytam lub słyszę o problemach z laptopami podobno lepszych marek :evilsmile: .Mój,odpukać lekarza jeszcze nie potrzebował i mam nadzieję,że tak pozostanie.No i wygląda ja nowy,ale to już moja chyba zasługa :mrgreen:

user  Dołączył: 27 Mar 2008
Mariusz.R, moj teraz tez jak nowy wyglada:D

To cieszy ,ale ja jestem w wieku przedzawałowym i nie wiem,czy wytrzymałbym takie działanie sprzętu :mrgreen:

user  Dołączył: 27 Mar 2008
hahaha.. :-B dobrze ze 2 tygodnie przed koncem gwarancji sie popsuł..

Nooo...to masz farta :-B

Enzo  Dołączył: 20 Gru 2006
Właśnie dotarł do mnie Dell D410. Wszystko pięknie, ładnie, tylko okazuje się, że zamiast 1GB RAMu ma 512 MB :-( Ciekaw jestem jak sprzedający (Allegro) to wytłumaczy. I jak na złość nie mogę zrobić bootowalnego USB spod XP bo mi się przez jakiegoś szpiega wysypał... Na szczęście Ubuntu żyje. Co za dzień :-| Ma ktoś może pomysł jak zrobić bootowalnego pendrajwa z XP spod Ubuntu? Bo szukam, szukam i znaleźć nie mogę...

thrackan  Dołączył: 08 Lut 2007
user napisał/a:
thrackan, sprawdzilem ile razy ten zasilacz wymienialem i przesadzilem z tym 5:) 3 razy w ciagu 2 lat;) a poza tym mialem wymienione:
naped optyczny
spód obudowy,
matryce (na taka z napisem nx 7400) ale moj 7300 ma taka sama:)
dysk.

[ Dodano: 2009-04-16, 09:03 ]
aha.. wcale nie uzywam go jakos ekstremalnie..

Khem. Ja swoim rozwaliłem kasownik w autobusie... :roll:

[ Dodano: 2009-04-16, 19:34 ]
I poza wtyczką od zasilacza wszystko w porządku :evilsmile: :mrgreen:

ysiulec  Dołączył: 13 Gru 2008
thrackan napisał/a:
Ja swoim rozwaliłem kasownik w autobusie

To w Wawie autobusy mają wtyczki do gniazdka ? :-P

No ba...Stolyca przeca :mrgreen:

ysiulec napisał/a:
To w Wawie autobusy mają wtyczki do gniazdka ? :-P

Pewno mają, ale puszczone wewnątrz poręczy ;-)

mazi  Dołączył: 12 Lut 2008
Enzo napisał/a:
Właśnie dotarł do mnie Dell D410. Wszystko pięknie, ładnie, tylko okazuje się, że zamiast 1GB RAMu ma 512 MB :-( Ciekaw jestem jak sprzedający (Allegro) to wytłumaczy. I jak na złość nie mogę zrobić bootowalnego USB spod XP bo mi się przez jakiegoś szpiega wysypał... Na szczęście Ubuntu żyje. Co za dzień :-| Ma ktoś może pomysł jak zrobić bootowalnego pendrajwa z XP spod Ubuntu? Bo szukam, szukam i znaleźć nie mogę...

Probuj :-)
Pewnie tluklismy sie razem o niego :-)

Jak masz dysk przenosny na usb sata oraz naped sata to zepnij to razem i juz masz zewnetrzny naped.

Jak ogolnie lapek? DDR2? Jaki tam dysk siedzi, 2,5" czy 1.8" ?
wiele zainteresowań... wiecznie zbyt mało czasu...
kx0d : grip : 28 f1.8 : f50 f1.7 : 135 f2.8 : 24-70 f2.8 EX : 80-200 : m48 : sb-26

agresywnej moderacji mówię stanowcze NIE !

Enzo  Dołączył: 20 Gru 2006
mazi napisał/a:
Pewnie tluklismy sie razem o niego :-)

Raczej nie. Była tylko opcja kup teraz ;-)

mazi napisał/a:
Jak ogolnie lapek? DDR2? Jaki tam dysk siedzi, 2,5" czy 1.8" ?

Ogólnie jest ok. To co się rzuca w uszy to cisza :-) Pamięć - DDR2, PC 4200, 533 MHz - na razie 512 MB ale mają mi dosłać drugą kość. Co do dysku (40GB) nie mam pojęcia, nie dobierałem się do niego... jeszcze ;-) Bateria trzyma ok. 3 h, więc pewnie przy mocnym katowaniu z 1,5 h wytrzyma. Aha - ta łechtaczka (trackpoint?) jest rewelacyjna :-) Nie wyobrażam sobie teraz zabawy samym głaskadełkiem (do którego trudno mi się przyzwyczaić). I koniec końców udało mi się na nim Ubuntu postawić :-)

Enzo, Jeszcze Cię palec zaboli od tej łechtaczki-trackpointa :mrgreen:

tatsuo_ki  Dołączył: 01 Mar 2009
zadna lechtaczka, tylko sutek! od początku jak IBM wymyslil to urzadzenie, po angielsku zwane bylo to nipple. :P:P:P

Mariusz.R, po jakim czasie zacząłeś odczuwać tę dolegliwość?
Od prawie dwóch lat używam tylko tego wskaźnika i zastanawiam się czy aby nie obędzie się bez kary?... :roll:

Kara jest tylko w przypadku braku umiaru w używaniu :mrgreen: Wyobraź sobie wystawienie 100 aukcji na All :mrgreen: Czasem od rolki na myszce paluch mi odpada.
Uznaję jednak wyższość trackpointa nad touchpadem

Alyjen  Dołączył: 31 Sie 2008
i tak najmniej kontuzjogenny jest trackball ;)

To jest jednak myszka zewnętrzna,a w laptopach już trackballa nie stosują.
Nie miałem jeszcze okazji testować tego manipulatora.

Skocz do: