Chmurzasty  Dołączył: 30 Maj 2008
  Nowy plesniak!
Ciekawy jestem, czy wypuszcza cos do P :mrgreen:

http://fotoblogia.pl/2009...waniem-nikon-f/

hyhy ;D

rafalf  Dołączył: 08 Cze 2007
ale o co chodzi?

screwdriver  Dołączył: 22 Mar 2007
O to, że jeden z modeli Nikona powstanie z popiołów ;-)

rafalf  Dołączył: 08 Cze 2007
yy, tak tylko że na początku w poście Chmurzastego brakowało linka :)

alkos  Dołączył: 18 Kwi 2006
Eee tam, po pierwsze F6 wyszedł 16 sierpnia 2004, po drugie ta konstrukcja to taka sama kupa jak inne Phoenixy, Vivitary i inne chinskie krzaki oparte na niesmiertelnych wytloczkach z fabryki Cosiny, z ktorych wyszla m.in. Minolta X300, Nikon FM10 i Olympus OM2000... a czesciowo nawet Bessa R ;-) Tyle ze wytloczki sie zuzywaja, no i stad delikatne rozchwianie jakosci :evilsmile:

guerilla  Dołączył: 23 Kwi 2006
alkos napisał/a:
a czesciowo nawet Bessa R ;-)

kółeczko czasów ukradzione z bessy. Mam nadzieję, że Bess nie spotka taki los, jakiś śmiesznych aparatów firm-krzaków :-? :-|

pawelek-79  Dołączył: 06 Wrz 2006
Trochę drogo jak na aparat w pełni manualny. I to pod mały obrazek. Nawet nie wiadomo, czy ma światłomierz.
To jak wolę Pentaksa K1000 :-P

MvA  Dołączył: 29 Kwi 2006
guerilla napisał/a:
alkos napisał/a:
a czesciowo nawet Bessa R ;-)

kółeczko czasów ukradzione z bessy. Mam nadzieję, że Bess nie spotka taki los, jakiś śmiesznych aparatów firm-krzaków :-? :-|

naciagalka, zwijalka i naciskalka tez jakies podobne:)

MvA napisał/a:

naciagalka, zwijalka i naciskalka tez jakies podobne:)

oprócz zwijałki, ta jest inna ;-)
musze sobie kupić Leike, bo mi Bessę pauperyzują !!

guerilla napisał/a:

Zamienisz się? Z odpowiednia dopłatą rzecz jasna? :evilsmile:

alkos napisał/a:
guerilla napisał/a:

Zamienisz się? Z odpowiednia dopłatą rzecz jasna? :evilsmile:

haha, chciałobysię ;-)

znalazłem remedium na moje problemy z ostrością i bazą dalmierza - do zdjęć pozowanych i nocnych, gdzie robię na 1.5 korzystam z Zorki 2c, która ma dalmierz dokładniejszy od najdokładniejszej Lejki nawet.. i akurat wizjer dla 50mm (tylko) :-P

guerilla napisał/a:
gdzie robię na 1.5 korzystam z Zorki 2c, która ma dalmierz dokładniejszy od najdokładniejszej Lejki nawet.. i akurat wizjer dla 50mm (tylko)

Jak to dokładniejszy, hem? A wiesz ze na dokladnosc sklada sie oprocz bazy i powiekszenia takze ostrość i jasnosc wizjera?

alkos napisał/a:
guerilla napisał/a:
gdzie robię na 1.5 korzystam z Zorki 2c, która ma dalmierz dokładniejszy od najdokładniejszej Lejki nawet.. i akurat wizjer dla 50mm (tylko)

Jak to dokładniejszy, hem? A wiesz ze na dokladnosc sklada sie oprocz bazy i powiekszenia takze ostrość i jasnosc wizjera?

Alkos, - co ma piernik do wiatraka, czyli dokladność ustawienia odległości wg dalmierza do ostrości i jasności wizjera? ;-) To drugie nie jest ani trochę potrzebne do ustawienia ostrości, można mieć sam dalmierz. Do dokładnego i przyjemnego kadrowania - jak najbardziej, ale do ustawienia ostrości - zbyteczne.

to jest poprzedni standard jak wiesz, dalmierz i wizjer są osobno.

Skocz do: