klimecki_  Dołączył: 12 Cze 2007
dan napisał/a:
I teraz moje pytania:

wydaje mi sie ze rozwiazanie typu WD TV HD (obok tego jest sporo innych rozne tvixy, popcorny...) w pokoju medialnym + skretka do kompa ktory juz jest + ow komp, bedzie w sumie wygodniejsze niz operowanie zdalne kompem przez bezdrutowa klawiature itp
(na pc byly by tylko udostepnione po sieci media ewentualnie sciagaly by sie kolejne), masz takze uniezaleznienie od pc (na pc ktos moze pracowac, lub moze byc wylaczony, puszka typu WD HD moze miec swoj dysk z mediami i zyc swoim zyciem), od okienkowego systemu ktory nawet ozeniony z pilotem itp bedzie mimo wszystko troche mniej zoptymalizowany niz unix odtwarzacza (poczawszy od czas wlaczania, przez kwestie kodekow/odtwarzaczy softwarowych i mocy procka vs sprzetowe z odtwarzacza dedykowanego, po sama przyziemna kwestie klawiszologii obslugi). z jednej strony najwiekszy wydatek to sam odtwarzacz, z drugiej (przy wersji ze pc robi za odtwarzacz) masz do nabycia lepszy kabel hdmi, pilot, byc moze lepsza grafe byc odciazyc procek przy filmach hd itp. nie twierdze ze takie WD jest bez wad - fajnie by bylo miec na tym jakis mniejszy wyswietlacz z nawigacja po katalogach by np nie wlaczac tv do ustawienia odtwarzania muzyki itp, nie wiem czy np da sie do tego wpiac jakiegos 'discmana' odtwarzajacego plytki 'Blu-ray' (zakladam ze nie wszystkie zasoby hd to zripowane mkv z torrentow) i takie tam, niemniej pc tez jest daleki od idealu.
pozdrawiam
kp

dan  Dołączył: 11 Sie 2006
klimecki_ napisał/a:
fajnie by bylo miec na tym jakis mniejszy wyswietlacz z nawigacja po katalogach by np nie wlaczac tv do ustawienia odtwarzania muzyki

To dla mnie chyba najwieksza wada WD HD w tym momencie :-)

klimecki_ napisał/a:
nie wiem czy np da sie do tego wpiac jakiegos 'discmana' odtwarzajacego plytki 'Blu-ray'

Na alternatywnym sofcie bez problemu mozna napedy podlaczac :->

Decyzje juz podjalem, ten WD HD to jest to, czego szukalem :-)

Skocz do: