technik219  Dołączył: 25 Sty 2009
teta napisał/a:
takie przemodelowanie soczewek też odbije się na całej powierzchni.

Stopień i obszar rozmycia regulujesz przysłoną. Jak chcesz, żeby było na całej powierzchni - dajesz 2 - 2,8. Jak tylko po brzegach - 5,6 - 8, jak wcale (prawie) - 11 - 16,

teta  Dołączył: 28 Kwi 2006
technik219 napisał/a:
Stopień i obszar rozmycia regulujesz przysłoną. Jak chcesz, żeby było na całej powierzchni - dajesz 2 - 2,8. Jak tylko po brzegach - 5,6 - 8, jak wcale (prawie) - 11 - 16,
:shock: :-D Ależ to prawie tak, jak przy 28/2.8 soft :-D

weiss77  Dołączył: 18 Paź 2008
Uzyskałem kiedyś podobny efekt focac kompaktem wyposażonym w odciski palca na soczewce obiektywu. Przez godzinę zachodziłem w głowę, co się spsuło w aparacie

weiss77 napisał/a:
Uzyskałem kiedyś podobny efekt focac kompaktem wyposażonym w odciski palca na soczewce obiektywu. Przez godzinę zachodziłem w głowę, co się spsuło w aparacie
Fafniak czytałeś to? Może popróbuj z jakimś filtrem UV i jakimś bezbarwnym smarowidłem. Gdybyś miał potem jakieś problemy z usunięciem smarowidła, to daj znać. Na pewno coś da się zaradzić :-D

Fafniak  Dołączył: 19 Kwi 2006
Cytat
Fafniak czytałeś to? Może popróbuj z jakimś filtrem UV i jakimś bezbarwnym smarowidłem. Gdybyś miał potem jakieś problemy z usunięciem smarowidła, to daj znać. Na pewno coś da się zaradzić
eeee to ja dosc czesto smaruje UVki slina plynem do zmywania naczyn , wazelina itp (plyn do naczyn jest fajny bo mozna ladnii wypracowac "linie" rozswietlen

Fafniak, To Ty jesteś fachura :-D Gdybyś jednak miał ochotę popróbować softa, to wiesz jak i gdzie można mnie w większość niedziel znaleźć. Przypominam, że masz u mnie zaległe :-B

Fafniak  Dołączył: 19 Kwi 2006
teta napisał/a:
Fafniak, To Ty jesteś fachura
- oj nie... to tylko efekt pracy w firmie w ktorej bez pisma z przynajmniej 3-4 pieczatkami i kilkoma podpisami nie ejstes w stanie pobrac potrzebnego ci sprzetu :evilsmile:

Skocz do: