ZX-7, K-5, Kadyszka i jeden limited
No i generalnie nie znajdziesz. Ja szukałem, i jedyne co znalazłem to AP do którego można było podłączyć modemy HSDPA. Ale nie na usb tylko na PCMCIA czy coś podobnego. Niestety cena kompletu przekraczała mój próg bólu.Gwiazdor napisał/a:Jak rozdzielić net (PLAY), który "idzie" z modemu podpinanego przez USB? Konkretnie to widze dwa problemy (albo trzy nawet )
1. Nie znalazłem ruterów przyjmujących WAN po USB, wszędzie albo LAN albo ADSL.
Wyłącz sprawdzanie PINu w tej aplikacji dostępowej, a następnie w Panel Sterownia/Opcje Internetowe/Połączenia ustaw, żeby się za każdym razem łączył.Gwiazdor napisał/a:2. Net wymaga logowania, niby wystarczy nacisnąć tylko przycisk, bez haseł i takich tam, ale jednak. Nie mogę ustawić tego tak, żeby sam się logował.
Powinno zniknąć jak zrobisz punkt drugi. Dodatkowo w opcji dzielenia połączenia w windowsie możesz ustawić, żeby łączył się automatycznie w momencie gdy jakiś inny komputer będzie tego potrzebował.Gwiazdor napisał/a:3. Raz na jakiś czas się rozłączy. Mały problem, jeśli akurat jest podpięty do tego kompa, gdzie aktualnie pracujemy, ale jak do zdalnego "rozdzielacza" to już będzie gorzej.
K-3, K100D, DA18-55WR, T17-50/2.8, T70-200/2.8, FA31/1.8, FA77/1.8, SMC-M 50/1.7, SMC-M 135/3.5
Pentax K-5II | Sigmy 17-50 mm f/2.8 i 50-150 mm f/2.8 | AF FGZ 540 | grip i inne drobiazgi
Nie wiem czy się orientujesz...LDevil napisał/a:Wyłącz sprawdzanie PINu w tej aplikacji dostępowej, a następnie w Panel Sterownia/Opcje Internetowe/Połączenia ustaw, żeby się za każdym razem łączył.Gwiazdor napisał/a:2. Net wymaga logowania, niby wystarczy nacisnąć tylko przycisk, bez haseł i takich tam, ale jednak. Nie mogę ustawić tego tak, żeby sam się logował.
Gwiazdor napisał/a:Jest taki programik od PLAY-a i trzeba w nim nacisnąć "Połącz". Nic więcej. Żadnych pinów itp. Pokombinuje w domu dalej z tym panelem sterowania, dzięki za jakąś podpowiedź.
Alyjen napisał/a:taniej będzie złożyć jakiś minimalistyczny niskoprądowy PC z linuksem (od biedy z windowsem jak tak Ci łatwiej), zamiast dysku można użyć pendriva albo karty CF, wszystko pasywne bez wiatraczków = bezgłośne
trochę się przy tym narobisz ale czego się nauczysz to Twoje ;)
Na razie nic mi się nie udało zautomatyzować.Szumak napisał/a:To jest normalny modem, powinno dać się łączyć przy pomocy narzędzi systemowych i bez programów od PLAYA.
Pozdrawiam, emigrant.
F100, SB80DX, SB30, N 20/2.8, N 50/1.8D, N 85/1.8D