Owszem. Zreszta co najmniej dziwnym by bylo, gdybym klepal tyle postow w tym temacie, w taki sposob i bym nie mial pomyslu.Iza napisał/a:perl, czy masz jakiś konstruktywny pomysł na tę sytuację?
Pentax LX
Canon 1Ds Mark III + Canon 5D Mark III
Zenitar 16/2.8 | Irix 15/2.4 | Sigma ART 20/1.4 | Canon 24/1.4L II
Sigma ART 50/1.4 | Canon 85/1.2L | Canon 135/2L | Canon 400/2.8L
Iza napisał/a:jest prawdą, tylko co z tym zrobić?
dzerry napisał/a:Ja tego nie wczyszcze, bo nie mam ani czasu, ani ochoty sie w tym grzebac.
Widze ze jednak ktos sie ze mna zgadza. Milo takie rzeczy czytac.forestowy napisał/a:Zacząć stosować ostrą moderke. Tępić z całą surowością wszelkie objawy niemerytorycznej dyskusji, pyskówki etc jednym słowem bez pardonu kosić offtop poza działem Hyde Park
dzerry nie jest moderatorem, tylko adminem. Nie chce mu sie tego robic - jego swiete prawo.forestowy napisał/a:moim zdaniem całkowicie dyskwalifikuje go jako moda. Po co się męczyć dzerry skoro nie masz czasu ani chęci ?
Pentax LX
forestowy napisał/a:lekką domieszką offtopu sprawa nieco bardziej się komplikuje
Pozdrawiam
Krzysiek
ME-F; Z-20; K-1
AF 35-70/2.8; DA 10-17/3.5-4.5; FA 24-70mm f/2,8 ED SDM; FA PZ 28-105/4-5.6; T 70-200/2.8; FA 80-320/4.5-5.6; FA 31/1.8; Helios 85/1.5; D-FA 100mm f/2.8 macro
AF-540FGZ, AF160, Winder ME-II
Calkowicie mowisz. No to chyba powinienem sie przejmowac, co nie?forestowy napisał/a:moim zdaniem całkowicie dyskwalifikuje go jako moda.
pozdrawiam,
dzerrry
Pentax LX
Zdano napisał/a:forestowy napisał/a:lekką domieszką offtopu sprawa nieco bardziej się komplikuje
I to jest chyba największym problemem bo tu się skończy demokracja.
Zdano napisał/a:
Chyba zdajecie sobie sprawę, że zaczną się pretensje na zasadzie bo mój post został usunięty, a jego nie.
dzerry napisał/a:No to chyba powinienem sie przejmowac, co nie?
Twarda reka? Ten termin moze dotyczyc rowniez wszystkich moderatorów którzy aktualnie "sprawują swoj urzad". Do tego nie potrzeba znaczacych, rewolucyjnych zmian.forestowy napisał/a:W jakichkolwiek sprawach organizacyjnych rządy "twardej ręki" i jednoosobowa odpowiedzialność znacznie lepiej się sprawdzają.
Powstrzymajmy sie od porownan do czegokolwiek. Tego forum nie mozna porownac do czegokolwiek.forestowy napisał/a:Wyobrażasz sobie pełna demokracje przy organizacji np PPD...... ??
forestowy napisał/a:Wystarczy zmienić zajęcie. Zdrowszy będziesz, mniej stresu, a i czasu więcej
I nie dziękuj za troske.
Pentax LX
pozdrawiam,
dzerrry
"Living is easy with eyes closed"
forestowy napisał/a:Nie obawiał bym się tego
Pozdrawiam
Krzysiek
ME-F; Z-20; K-1
AF 35-70/2.8; DA 10-17/3.5-4.5; FA 24-70mm f/2,8 ED SDM; FA PZ 28-105/4-5.6; T 70-200/2.8; FA 80-320/4.5-5.6; FA 31/1.8; Helios 85/1.5; D-FA 100mm f/2.8 macro
AF-540FGZ, AF160, Winder ME-II
MacRayers napisał/a:szkieł serii K, M, FA, DFA jest sporo; gorzej z zoomami (aktualnie w sprzedaży są serie DA); niemniej, słowo Pełna Klatka jest wspominana przez tych, co siedzą w innych systemach. My czasami rozmawiamy o średnim formacie (sporo osób ma analogi średniego formatu - modele 645, 67).... Wiesz jak to jest, my nie lubimy się ograniczać FF bo to stan przejściowy do MF... "
perl napisał/a:MacRayers http://pentax.org.pl/prof...wprofile&u=7023
Zarejestrowany wrzesien 2008, czyli niecale 8 miesiecy.
Odkad zostal 8 miesiecy temu fotografem, zostal specjalista od wszystkiego w tej dziedzinie. Ale jest rowniez specjalista w projektowaniu aparatow, ich sprzedazy, marketingu i reklamy.
4,65 postów dziennie
"Aparat w gruncie rzeczy jest tak samo twórczy jak kawałek gliny...
Eldred napisał/a:pojawia się jakiś "Robert" i nagle wszyscy mają wiedzieć że to nie jest troll, nagle wszyscy mają go znać i rozumieć że żartuje?
Zdano napisał/a:I to jest chyba największym problemem bo tu się skończy demokracja. Nie będzie możliwe dyskutować nad każdym postem czy jest spamem czy oftopem, moderator będzie sam podejmował decyzję o usunięciu jakiegoś postu. Chyba zdajecie sobie sprawę, że zaczną się pretensje na zasadzie bo mój post został usunięty, a jego nie.
"Available light is any damn light that is available..." W.E. Smith
blog | 4x5" 6x6 6x7 24x36 | soczewki & pinhole | iPh
SQ6GIT napisał/a:Mnie OT nie rażą, o ile nie jest to jakiś tasiemiec brazylijski...
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - malutki dron
http://www.pajacyk.pl/ - kliknij pajacyka
http://www.pbase.com/fafniak/marcin_krynicki
http://www.mojesmoje.pl/index.htm - wszelkie uwagi mile widziane - zajrzyj do nas koniecznie
K-1, K-3, MZ-3, ME Super, IRIX 11/4, D-FA 21/2.4 Ltd, FA31/1.8 Ltd, FA50/1.4, FA77/1.8 Ltd, FA80-320...
dzerry napisał/a:perl, chodzi mi o to, zeby przestac traktowac forum jako firme, gdzie jest wlasciciel wladca, pracownicy, ktorzy maja obowiazki wynikajace z umowy. Jedni robia wiecej, drudzy mniej.
dzerry napisał/a:Po prostu. nie bedziemy ostro moderowac, bo to jest wbrew kulurze tego miejsca
dzerry napisał/a:Nie jest tak zle jak piszecie.
dzerry napisał/a:To jest tylko wasza opinia, mam wrazenie znieksztalcona ostatnimi wydarzeniami.
dzerry napisał/a:Dzieje sie duzo dobrego.
Jesli czujesz sie na tyle silny w temacie, masz na tyle wiedzy, ze mozesz pomoc, to okej... Twoja sprawa, Twoja dobra wola, Twoj poswiecony czas. Chwala Ci za to.MacRayers napisał/a:Nie zostałem specjalistą od fotografii - jeżeli w czymś mogę pomóc, to pomagam (w dziale Pierwsze kroki).
Zamiast lizania czterech liter mi i Pentagramowi, moglbys go w koncu przeprosic.MacRayers napisał/a:No to może dajmy Perla i Pentagrama na modów ?![]()
Pentax LX