sołtys  Dołączył: 19 Kwi 2006
diplodok, prace trwają. Nie wiem jaki będzie ich efekt, ale w każdym razie zgoda jest, że przydałoby się aby taki obowiązek się pojawił.

dsk  Dołączył: 19 Mar 2008
Jeszcze by się przydał licznik pod postem, ile razy został już zgłoszony wykrzyknikiem.

pikolo  Dołączył: 06 Gru 2006
Wątek o k7d z natury rzeczy jest bez sensu i znaczenia , ponieważ powstał na bazie nic nie znaczących zdjęć i moim zdaniem nieważne co tam napisano ( między innymi dlatego też że nie czytałem go ) .
Ale nie o tym chciałem mówić , ja osobiście też nie mam najmniejszych wątpliwości że teksty obraźliwe pod adresem innych osób absolutnie nie powinny być tolerowane , dlatego że sam też miałem scesje na tym forum z powodu drobnej głupoty , komuś nie spodobało się to że zabezpieczam zdjęcie które publikowałem na bardzo popularnym portalu . Natomiast trzeba takie "innowacje" jasno i precyzyjnie określić i przed wprowadzeniem ich przedyskutwać , po to żeby nie były one wykorzystywane do własnych celów to znaczy kasowania czy wyciszania nie niewygodnych wątków czy treści . Nawet jeżeli to będzie marginalne .
Nie czytałem regulaminu , ale mnie osobiście dziwi jakiś tam punkt który zakazuje dyskusji na temat polityki , nawet jeżeli bezpośrednio nas wszystkich dotyczy to znaczy fotografii , czy jeszcze gorzej kogoś osobiście .
PS. trzeba dyskutować ! , oczywiście w sposób cywilizowany

matb  Dołączył: 02 Lis 2006
Przepraszam, ta moderacja ostra już działa?? Bo przed chwilą dostałem wiadomość że w kosmos oraz do archiwum trafił wątek, który dziś przed południem założyłem dotyczący moich rozterek czy kupić limiteda, czy może jednak nie.
Dziwne, bo jakoś szczególnych naruszeń regulaminu tam nie stwierdziłem. Jeszcze dziwniejsze, że temat miał ustawioną datę wygaśnięcia i i tak by jutro czy pojutrze sam w kosmos poleciał. To komu się tak spieszyło, żeby jednak ten temat zakończył żywot już, teraz??? Czy to teraz praca modów będzie już tak zawsze wyglądać, że się tnie po wszystkim, z sensem czy bez - byle równo i do korzenia? :shock:

tref  Dołączył: 05 Wrz 2006
matb, własnie się dopytuję o co chodzi. Wiem, ze watek poleciał.

:shock:

dagio  Dołączył: 29 Lis 2006
matb napisał/a:
Czy to teraz praca modów będzie już tak zawsze wyglądać, że się tnie po wszystkim, z sensem czy bez - byle równo i do korzenia?

nie po nazwisku no! :-P

PK  Dołączył: 24 Maj 2008
sołtys napisał/a:
niestety buraczaność ma czasami tendencje do obnoszenia się ze swoją buraczanością

Niestety, tyż prawda. Miałem nadzieję, że taki licznik zmniejszy poziom stresu wrażliwszej części użytkowników forum ("to cham- ignorujemy jego posty! Peace.").
pikolo napisał/a:
Nawet jeżeli to będzie marginalne .

za bezzasadne użycie "!" grozi kara w postaci 1 buraka pastewnego.

ysiulec  Dołączył: 13 Gru 2008
A pięciokrotne bezsensowne zgłoszenie będzie karane wysłaniem do prac w polu.

tref  Dołączył: 05 Wrz 2006
matb, wyjaśniło się. W sposób losowy i niezamierzony zostały skasowane dwa tematy. Sam proces kasowania nie miał nic wspólnego z ostatnimi wydarzeniami na forum, głupi przypadek sprawił, że się tak stało. W imieniu grona kolorowych przepraszam.

matb  Dołączył: 02 Lis 2006
tref, spoko! Za tamtym wątkiem płakał nie będę, bo co się miałem dowiedzieć, to się dowiedziałem, zresztą i tak był planowany z założenia do odstrzału. ;-)
Tym bardziej, że jest (ZTCP) i ma się dobrze inny wątek porównujący limitedy 40 i 43mm. Ale zakładając temat to ja akurat byłem w drodze do pociągu, się okazja przypadkiem napatoczyła, to tylko na dworcu na dwie minuty podpiąłem się do netu.
Ino mnie zdziwiło, że tak nagle a niespodziewanie wsiorbało. Zresztą - może to jest jakaś metoda. Tak dziennie dwa losowe wątki wywalić - z całą zawartością. I po krzyku. Jak był zbędny, to żalu nie będzie. Jak był jakiś szczególnie merytoryczno-atrakcyjny, to będzie powód, żeby go społecznym czynem odbudować. A co.... :evilsmile:

Samp  Dołączył: 23 Kwi 2006
matb, ale w końcu to go kupiłeś?

Wypalacz Rafał  Dołączył: 21 Lut 2009
A może zamiast zgłaszania postów do moderacji za pomocą wykrzyknika wprowadzić ocenianie postów przez użytkowników? Tak jak to jest na galerii Funthomasa (fotozajezdni), z tym że tam dotyczy to komentarzy pod zdjęciami. I jeżeli komentarz otrzyma bodaj trzy oceny negatywne to jego treść jest ukrywana - komentarz nie jest usuwany, ale jeśli ktoś się chce z nim zapoznać to musi kliknąć żeby mu się ta treść otworzyła ->przykład takiego komentarza pod zdjęciem

Oczywiście nie jest to rozwiązanie doskonałe - istnieje ryzyko, że jakiś przedstawiciel warzyw będzie złośliwie wystawiał oceny negatywne - ale takie rozwiązanie byłoby chyba lepsze niż zarzucanie kolorowych dodatkową pracą

dzerry  Dołączył: 01 Maj 2006
tref napisał/a:
W sposób losowy i niezamierzony zostały skasowane dwa tematy.
Dodam tylko, ze losujaca sierotka byl moj syn, ktory akurat te dwa tematy wybral do usuniecia. Do listy przedmiotow, z ktorymi nawet na chwile nie wolno zostawiac dzieci, powinien dolaczyc komputer z podlaczeniem do sieci :-)

jorge.martinez  Dołączył: 16 Maj 2007
dzerry napisał/a:
Dodam tylko, ze losujaca sierotka byl moj syn, ktory akurat te dwa tematy wybral do usuniecia

No i za to wlasnie m.in. cenię to forum... :mrgreen:

MacRayers  Dołączył: 07 Wrz 2008
dzerry napisał/a:
Dodam tylko, ze losujaca sierotka byl moj syn, ktory akurat te dwa tematy wybral do usuniecia.
;-)
dzerry napisał/a:
Do listy przedmiotow, z ktorymi nawet na chwile nie wolno zostawiac dzieci, powinien dolaczyc komputer z podlaczeniem do sieci

Pamiętam jak z dobre parę lat temu, kiedy napęd CD x 4 był marzeniem wielu osób (nie mówiąc o nagrywarce) jedno ze znajomych dzieci dostało na przyjęcie komputer z takowym urządzeniem.
Podczas zabawy, dzieci wpadły na genialny pomysł i na tackę od płyty włożyły tort. Naciśnięcie przycisku chowania się tacki też było w programie - więc napęd był niezdolny do życia... (bez rozbierania).
Tak, dzieci i komputer to nieprzewidywalna mieszanka....

macioh  Dołączył: 28 Gru 2006
MacRayers napisał/a:
Tak, dzieci i komputer to nieprzewidywalna mieszanka....

Kiedyś zpstawiłem włączonego peceta i poszedłem do kumpla który mieszka wyżej. Gadamy sobie, gadamy, aż tu nagle on mówi zdziwiony: "ej, właśnie piszesz do mnie na gg". Okazało się że moja, niespełna dwuletnia siostrzenica wdrapała się jakoś na fotel i bawiła się myszką i klawiaturą ;-) Udało jej się wtedy "zagadać" do kilku osób z mojej listy a "tekst" wyglądał mniej więcej tak: "fiuhsiufhaslhsfsahogieriweio;qwoklwe"

kaczor  Dołączył: 04 Lut 2008
Wypalacz Rafał napisał/a:
A może zamiast zgłaszania postów do moderacji za pomocą wykrzyknika wprowadzić ocenianie postów przez użytkowników? Tak jak to jest na galerii Funthomasa (fotozajezdni), z tym że tam dotyczy to komentarzy pod zdjęciami. I jeżeli komentarz otrzyma bodaj trzy oceny negatywne to jego treść jest ukrywana - komentarz nie jest usuwany, ale jeśli ktoś się chce z nim zapoznać to musi kliknąć żeby mu się ta treść otworzyła ->przykład takiego komentarza pod zdjęciem

Bardzo fajny sposób, ciekawe czy da rade coś takiego w miarę bezinwazyjnie uruchomić na naszym forum.

ysiulec  Dołączył: 13 Gru 2008
Pamiętam jeszcze te dzieci 9-10 lat, które podczas lekcji informatyki chciały zaszpanować bardzo szybkim pisaniem. Ich tekst wyglądał identycznie jak macioha, tyle że powtórzony 40-krotnie. A może to gimnastyka palcy? :-P

opiszon  Dołączył: 29 Sty 2008
Wypalacz Rafał napisał/a:

Oczywiście nie jest to rozwiązanie doskonałe - istnieje ryzyko, że jakiś przedstawiciel warzyw będzie złośliwie wystawiał oceny negatywne - ale takie rozwiązanie byłoby chyba lepsze niż zarzucanie kolorowych dodatkową pracą

nie wiem czy takie idealne rozwiązanie - 3 osoby zebrać nie trudno, żeby ukrywać posty nielubianego forowicza, więc admini i tak musieliby przeglądać ukryte wpisy, żeby je ewentualnie przywracać do życia
i tak w kółko

teraz zaproponowane rozwiązanie jest o tyle lepsze, że decyzję podejmuje niezawisłe grono moderatorów, a nie dowolnych 3 forumowiczów (nawet takich, którzy dopiero zapisali się na forum)

Wypalacz Rafał  Dołączył: 21 Lut 2009
opiszon napisał/a:
nie wiem czy takie idealne rozwiązanie - 3 osoby zebrać nie trudno, żeby ukrywać posty nielubianego forowicza, więc admini i tak musieliby przeglądać ukryte wpisy, żeby je ewentualnie przywracać do życia
i tak w kółko

teraz zaproponowane rozwiązanie jest o tyle lepsze, że decyzję podejmuje niezawisłe grono moderatorów, a nie dowolnych 3 forumowiczów (nawet takich, którzy dopiero zapisali się na forum)

Wiesz, to że na galerii wystarczą trzy głosy do ukrycia treści komentarza nie oznacza że tyle samo głosów musiałoby starczyć do ukrycia głupiego posta na forum. Równie dobrze mogłoby to być 10 głosów. Użytkowników galerii jest znacznie mniej niż forumowiczów, więc i ilość głosów do podjęcia decyzji siłą rzeczy też musi być proporcjonalnie mniejsza.

Poza tym admini mogliby (w sumie nawet powinni) mieć wgląd w listę osób oceniających posty.

Skocz do: