mecius  Dołączył: 01 Sie 2008
Ludzie, na początek pomysł z wykrzyknikiem jest git, i po co dodawać więcej roboty kolorowym, po prostu takich "pieniaczy" którzy nie potrafią sie zachować trzeba przyblokować na miesiąc i może zrozumieja że to nie jest pastwisko :-B

opiszon  Dołączył: 29 Sty 2008
Wypalacz Rafał napisał/a:
Wiesz, to że na galerii wystarczą trzy głosy do ukrycia treści komentarza nie oznacza że tyle samo głosów musiałoby starczyć do ukrycia głupiego posta na forum. Równie dobrze mogłoby to być 10 głosów. Użytkowników galerii jest znacznie mniej niż forumowiczów, więc i ilość głosów do podjęcia decyzji siłą rzeczy też musi być proporcjonalnie mniejsza.

Poza tym admini mogliby (w sumie nawet powinni) mieć wgląd w listę osób oceniających posty.

i wracamy do miejsca w którym jesteśmy teraz - tzn wykrzykników

IMHO jest to rozwiązanie wystarczające i najlepsze - kolorowi mają ostateczny głos co do tego, czy taki post usunąć czy nie

nie wyobrażam sobie po prostu takiej sytuacji, w której skończona ilość zwykłych użytkowników może decydować o tym, czy post jest widoczny, ponieważ jeżeli:
a) będzie to mała wartość - np 3, to w krótkim czasie będzie można przy pomocy małej "lotnej brygady" ukrywać dowolne treści na forum (niewygodne dla tych osób)
b) jeżeli to będzie to duża wartość, to nigdy nie zbierzemy ilości wystarczającej żeby ukryć naprawdę obraźliwego posta (bo kliknie tylko ileś procent z osób które czytają tego posta, a to nie będzie duża wartość), natomiast nie rozwiąże to problemu przedstawionego w punkcie a) (wystarczy zarejestrować fikcyjne konta, bądź znaleźć sobie większą ilość "popleczników")

dsk  Dołączył: 19 Mar 2008
Bardzo dobry pomysł z tym zwijaniem postów. Tylko oprócz warunku na minimalną liczbę minusów powinien być też inny, uwzględniający, że przy odpowiedniej przeciwwadze plusów wpis się rozwija. Wtedy przy niesprawiedliwie zwiniętym poście użytkownicy będą mieli możliwość go rozwinąć. A jeśli ktoś będzie notorycznie próbował zwijać sensowne posty, a rozwijać bezsensowne, to wystarczy zablokować mu możliwość stawiania plusów/minusów. A i tak ta możliwość powinna przychodzić z jakimś ustalonym stażem na forum i po określonej liczbie postów, żeby nie zakładali sobie nowych kont tylko do stawiania sobie plusów albo innym minusów.

opiszon  Dołączył: 29 Sty 2008
dsk napisał/a:
Wtedy przy niesprawiedliwie zwiniętym poście użytkownicy będą mieli możliwość go rozwinąć.

po zwinięciu może nie być okazji żeby go rozwinąć, bo statystycznie mniej osób będzie miało go szansę przeczytać i jeszcze mniejszy z tego procent kliknie na plus
pytanie więc jakie proporcje + do - (np 10 minusów zwija posta, ale już 1 czy 2 plusy wystawione po zwinięciu posta rozwija)
tyle że staje się to moim zdaniem zbyt skomplikowane (plusy/minusy/staż na forum/wyliczenie stosunku + do -/itp)
aktualne rozwiązanie jest IMHO proste i skuteczne - jeżeli się nie sprawdzi, będzie można myśleć nad rozwiązaniem bardziej skomplikowanym, ale raczej powinno próbować się zaczynać od najprostszych

MacRayers  Dołączył: 07 Wrz 2008
Na moje - zostawmy wykrzykniki; admini mają do przeglądania codziennie setki postów - niech te z wykrzyknikami stanowią 10% (bo mogą być tzw. wrażliwcy) to i tak jest kilkadziesiąt postów, które muszą przejrzeć....
Admini niech mają ostateczne zdanie - w końcu to ich smutny los...

piotr_luk  Dołączył: 14 Kwi 2007
MacRayers napisał/a:
Na moje - zostawmy wykrzykniki
Też jestem tego zdania. Zanim zaczniemy cokolwiek "udoskonalać", sprawdźmy, jak zadziała system wykrzyknikowy

PK  Dołączył: 24 Maj 2008
dsk napisał/a:
z jakimś ustalonym stażem na forum i po określonej liczbie postów

też niedobrze... zaraz się namnoży "nabijaczy" postów...
Oczywiście wysłanie wykrzyknika nie jest anonimowe? Miło by było, gdyby wrzepiać baty za nieuzasadnione użycie...

kapsel  Dołączył: 13 Lis 2008
Aaaale.Wszystko to jest reakcją na to co stało się w jednym wątku o K7D.Że przyszedł jakiś od Nikona i komuś poszła żyłka.
Od tego czasu zrobiło się parę tematów, ktoś uroczyście odchodzi z forum, mnóstwo osób pisze kondolencje, epitafia.
Ale chyba zdarzyło się to pierwszy raz w jednym wątku?
Teraz samo użycie słów Pentax i fulfrejm w jednym zdaniu będzie skazywać na ostracyzm. Ostrożniejsi są ludzie więc po co wytaczać armaty?

kapsel  Dołączył: 13 Lis 2008
Znaczy miałem na myśli to, że nawet jeśli ktoś zacznie marudzić, że ooo pentaksy słabiaki fulfrejma nie mają to nikt mu nie powie, że sam jest słabiak i żeby sobie z dupy za przeproszeniem fulfrejma zrobił tylko zignorują.
A jak dalej bedzie marudził to przyjdzie kororowy, wyjedzie mu z dziewiątki i będzie spokój.
(niedawno wróciłem z rowera, zakopałem się szosówką w piochu aż mi obręcze znikły i niosąc rower po lesie odkryłem taki zen...)

alkos  Dołączył: 18 Kwi 2006
Cytat
niosąc rower po lesie odkryłem taki zen

:mrgreen:

Żaba  Dołączył: 08 Cze 2006
Ech nudno tu.. i jakoś tak nieciekawie, a bywał tak miło i wesoło..

diplodok  Dołączył: 13 Cze 2006
Żaba, i co kupiles?

Żaba  Dołączył: 08 Cze 2006
diplodok nic, strasznie niezdecydowana żaba ze mnie. czekam na testy tego it100 a potem się okaże. Mam chyba nazbyt wybujałe wymagania. Spodobał mi się nowy ricoh ale uznałem że jest za drogi.

Skocz do: