Iza  Dołączyła: 01 Paź 2007
Kuszelas napisał/a:
chociaż ziąb sakramencki i jeszcze padało
O, a to zupełnie mi nie zapadło w pamięć z tego koncertu :roll:

Crow  Dołączył: 08 Paź 2008
Re: Czy ktoś jeszcze słucha Pink Floyd?
zorzyk napisał/a:
Czy ktoś tu jeszcze słucha Pink Floyd, poza mną, ma się rozumieć? Dinozaury wystąp ;-)

JA! I ani myślę przestać.

dzerry  Dołączył: 01 Maj 2006
A ja sie nauczylem grac "Pigs on the wing". Niby 4 akordy na krzyz, ale podzialy rytmiczne takie, ze za trzecim razem trafilem. A wcale nie gralem ze sluchu.

TomaSzSz  Dołączył: 04 Lip 2007
nie czytałem wątku, ale dopisze się Słucham Pink Floyd ;) i całej gromadki Rock&rolla ;)

roket  Dołączył: 15 Lis 2008
zorzyk,
Cytat
Czy ktoś tu jeszcze słucha Pink Floyd, poza mną, ma się rozumieć? Dinozaury wystąp ;-)
Ano słuchają , tylko to nie jet taka prosta sprawa , Pink Floyd to genialne koncerty , jak by mnie ktoś dzisiaj zapytał jaki zespół ostatnich 30lat wywarł na mnie największe wrażenie byłby to zapewne PF, i takie kawałki jak
    Atom Heart Mother (Pt. 1)
      Niestety jest też coś co razi ,płyty Pink Floyd są po prostu fatalnie nagrane .

Viator  Dołączył: 08 Maj 2008
    No ja też słucham. I Deep Purple również. Ale ze mnie dinozarł - do kwadratu :).

squonk  Dołączył: 01 Wrz 2008
    Kuszelas napisał/a:

P.S. Nie jestem pewny Squonk, ale jeżeli na awatarze jest Twoje USG, to masz chyba powiększony pęcherzyk żółciowy . . . :-(

he he, po pierwsze primo:-) nie moje :-)
    po drugie primo:-) na tym usg nie jest widoczny pecherzyk :-) (dla ulatwienia: wotroba faktycznie jest, ale sa to zyły watrobowe wraz z ich spływem do ż.głównej dolnej). zajmuje sie głównie naczyniowym usg :-)

kwantus  Dołączył: 08 Lip 2008
    Ano słucha i nie tylko Pink Floyd, ale Deep Purple, Led Zeppelin i dobrego starego rocka, ale ja to żywa skamielina już jestem ;-)

zorzyk  Dołączył: 21 Kwi 2006
    Kurczaki, wątek normalnie odżył i ożył :lol: Pink Floyd wiecznie żywy :-D :-B

Ludziska nie przestawajcie słuchać Pink Floyd Pink Floyd - Hey You

Witek  Dołączył: 07 Lis 2008
    No dobra biorę i wkładam CD i słucham oryginal :-B

PK  Dołączył: 24 Maj 2008
    :evilsmile: tytuł obrazoburczy- odzew nieproporcjonalnie mały (myslałem, że ruch będzie taki, jak w bokehu.) :evilsmile:
    Wrzućcie sobie jeszcze "The piper at the gates of dawn"... kiedy dinozaury były młode...

jacekh  Dołączył: 08 Maj 2007
    roket napisał/a:
    Niestety jest też coś co razi ,płyty Pink Floyd są po prostu fatalnie nagrane .

A toś mnie rozbawił... Które to są tak fatalnie nagrane?

jacekh,
    Cytat
    A toś mnie rozbawił... Które to są tak fatalnie nagrane?
    Mówię o płytach CD z lat 90 szczególnie EMI które brzmią fatalnie przynajmniej u mnie.

roket napisał/a:
    Mówię o płytach CD z lat 90 szczególnie EMI

A to fakt... Zwracam honor. Miałem Atom Heart Mother z tych wydań i faktycznie było słabo.

Tylko, ze Pink Floyd przynajmniej doczekal sie porzadnego remasteringu calego katalogu. A na przyklad caly katalog the Beatles wciaz czeka na remastering, bo to co mozna w tej chwili kupic to plaskie jak deska badziewie z lat 80 tych z poligrafia gorsza od pirata.

dzerry napisał/a:
    Tylko, ze Pink Floyd przynajmniej doczekal sie porzadnego remasteringu

Prawda. Mam Meddle z pózniejszych reedycji CD i jest klasa...

dzerry napisał/a:
    caly katalog the Beatles wciaz czeka na remastering

Ale tu ilość materiału jest chyba znacznie większ niż PF?

jacekh napisał/a:
    Ale tu ilość materiału jest chyba znacznie większ niż PF?
    Nie. 13 plyt. W dodatku bardzo krotkixh - pierwsze plyty maja niewiele ponad 10 minut. Pojedyncze utwory sa dostepne w wersji zremasterowanej - skladanka "1", songtrack do Yellow Submarine i DVD z filmem Help. Jest tez oczyszczona ze smyczkow i overdubow Phila Spectora "Let it Be - Naked". Problem nie jest natury technicznej, tylko prawnej. Podobno czekaja az katalog the Beatles bedzie mogl pojawic sie w iTunes, a do tej pory sie nie pojawil, bo firma the Beatles - Apple Corps sadzi sie z makowkami o nazwe. Apple Steve Jobsa naruszylo ugode z lat 80'tych wchodzac w rynek muzyczny.

dzerry napisał/a:
    Nie.

No to mnie zaskoczyłeś. Nie jestem jakimś ich wielkim fanem ale w miarę orientuję się co i jak...
    Trzeba jednak więcej poczytać...

Koteki  Dołączył: 21 Paź 2007
    Słucham PF całkiem często. Dzisiaj pod laser trafiły "A Momentary Lapse of Reason" i "The Division Bell" - nie są to ich najlepsze albumy, ale fenomenalne zakończenia mają... "Sorrow" i "High Hopes" mogę słuchać na okrągło.

Skocz do: