makak  Dołączył: 31 Sie 2008
Portret ładny, klasyczny kadr. Po prostu dobry :)
11. Mimo, że albumowa to coś w sobie ma. Kolory, GO, radocha. ;-)

Alyjen napisał/a:
10 no to niestety ciągle kit, na razie ciągle się zastanawiam czy dołożyć sobie szkła na krótkim czy długim końcu

Ja mam swoją teorię i uważam, że amator powinien mieć zapewniony ten zakres od umiarkowanego szerokiego (18mm) po tele (200-300mm). Po prostu dla mnie lustrzanka kończąca się na 50-60mm jest jakby bez jednej ręki. Lwia część moich zdjęć to portrety, mimo to nie żałuje ani trochę, że wydałem kase na telezoom Tamrona, bo znacznie poszerza możliwości. W 11. takim tele mógłbyś strzelić bardzo ciasny i czysty kadr z malutką GO. ;-)

Artooro  Dołączył: 11 Sty 2007
przy 8 to ja bym raczej drzewa wyrąbał nie latarnie ;-)

Alyjen  Dołączył: 31 Sie 2008
dzięki za opinie, będę ćwiczył :)
Artooro
o tym nie pomyślałem!

andrzejb  Dołączył: 25 Gru 2008
7.Bardzo fajna,przykład,że nawet w parku można coś fajnego ustrzelić jeżeli są sprzyjające warunki(światełko,mgła).Co do 9. to też zarąbiście wyszło.Wiem ile zachodu potrzeba aby coś takiego uzyskać.Ja też mojej pani próbowałem coś takiego zrobić,zrobiłem ze 30 ujęć i jak na razie to d..a.Albo światło nie te,albo kadrowanie,jak już coś z tego miało być to mina nie ta itd. :-B

13. You fail!

takie coś jeszcze odkopałem z tego spaceru z heliosem :)

sculptor  Dołączył: 20 Maj 2008
Podoba mi się 12. A na 13. to się aż prosi kadr poziomy z synem po prawej. Chociaż słońce to akurat miałeś mało korzystnie, bo z góry.

z lewej też nie było wiele ciekawego ;) ale fakt ostatnio przy zbliżeniach sporo kadruje w pionie małego, trzeba nad tym popracować

Arti  Dołączył: 20 Kwi 2006
Alyjen napisał/a:
godne pokazywania czy album?

Na razie album, ale możesz go rodzinie pokazać ;-) .

Skocz do: