Kosmo  Dołączył: 11 Mar 2008
Niemy napisał/a:
ze sie tak podczepie, a wysyłkowo skąd zamawiacie?

co, miód?

;-)

ryve  Dołączył: 14 Wrz 2006
Niemy: ceny widzę u nich całkiem znośne. ale np negatywy są u Pana Pod Schodami tańsze (np szeroki neopan 400 za 12zł, tyle samo szeroki hp5). jeśli bywasz w wawie, to zawsze warto wpaść na giełdę. jeśli nie, to może dogadasz się z kimś, kto bywa i rozejrzy się dla Ciebie za jakimiś konkurencyjnymi cenami i ewentualnie coś kupi. to może się opłacać.
a poza tym, to faktycznie warto zerknąć do wątku, który poleca kefa.

a jeśli chodzi o miodek, to ja biorę od zawodowego pszczelarza. ma dużą praktykę, sporo uli porozstawianych w przenajróżniejszych miejscach (kiedyś ze zdziwieniem dowiedziałem się, że ule na które wlazłem przypadkiem na polanie w bezpośredniej bliskości roztoczańskiego parku narodowego należą właśnie do niego i pewnie właśnie z nich miodek jadam), działa w jakimś lokalnym zrzeszeniu pszczelarzy, bywa nawet w krajach zachodniej europy po to, żeby zakupić matki czy co tam jeszcze, jego miód podlega stałej kontroli...
myślę, że śmiało mogę powiedzieć, że to pewne źródło.

mam jeszcze 5 nietkniętych słoików w piwnicy :mrgreen:

[ Dodano: 2009-04-28, 23:48 ]
...z takimi fajnymi nalepkami z napisem "popieramy życie miodem słodzone" :-)

Niemy  Dołączył: 22 Cze 2008
miodek to ja sobie załatwiam zawsze jak jestem u babci w lubelskim (powiat biłgorajski, gmina turobin)
Miodek miodzio normalnie :-)

a za link do watku dziekuję

ryve napisał/a:
mam jeszcze 5 nietkniętych słoików w piwnicy

a uszczknąłbyś 1?

(sorki, że tak OT, ale nie mogę się powstrzymać.. :-)
jako usprawiedliwienie mam też 2 powody:
1) sam założyłem ten wątek
2) wątek wygaśnie za miesiąc.. )

kefa  Dołączył: 13 Mar 2008
Niemy napisał/a:
powiat biłgorajski
Ooo Biłgoraj moje rodzinne miasto :-D

ja z zamościa a miód między innymi z okolic bondyrza, krasnobrodu (sam pszczelarz pochodzi z guciowa a mieszka w tomaszowie lubelskim). mały ten świat, nie?

SQ6GIT: ech... normalnie pewnie tak, ale na prawdę jestem uziemiony przez parę miesięcy i sam nie będę mógł się zaopatrywać. przepraszam, ale jednak odmówię.

mam nadzieję, że zapomniałeś gdzie mieszkam i nie splądrujesz mi piwnicy. miód miodem, ale najbardziej szkoda byłoby mi nalewek ;-)

Iza  Dołączyła: 01 Paź 2007
ryve, aż przypomniał mi się Kubuś Puchatek, który po miodek zawsze wpadał do Królika ;-)

Iza: czuj się zaproszona na nalewkę.

o to chodziło? ;-)

Iza  Dołączyła: 01 Paź 2007
ryve napisał/a:
o to chodziło? ;-)
Nie, no jakże bym śmiała. Ja to raczej z tych, co się nie lubią napraszać.
Chodziło mi o całą sytuację z miodkiem w tym wątku: Ty jesteś Królikiem, a my Kubusiami Puchatkami :-P
Akurat z Puchatkiem jestem na bieżąco, bo moja 3-letnia bratanica jest wierną fanką :-D

ryve napisał/a:
przepraszam, ale jednak odmówię.

rozumiem.. w kwestii miodu ,mam podobnie... ;-)

[ Dodano: 2009-04-29, 21:42 ]
ryve napisał/a:
mam nadzieję, że zapomniałeś gdzie mieszkam i nie splądrujesz mi piwnicy. miód miodem, ale najbardziej szkoda byłoby mi nalewe

niestety pamiętam doskonale... :-)
natomiast jestem w podróżach, więc czasowo możesz się czuć bezpiecznie...

Skocz do: