Iza  Dołączyła: 01 Paź 2007
matb, tylko trzeba to jakoś zacząć, tzn. ja muszę wiedzieć, że ktoś ma zdjęcie, które mnie interesuje, więc chyba przydałoby się wstawiać te zdjęcia do albumu. No nie wiem, nie mam innego pomysłu :roll:

matb  Dołączył: 02 Lis 2006
Iza, ale włąśnie na tym polega zabawa, że jest niespodzianka :-D

Arti  Dołączył: 20 Kwi 2006
matb, ale ja nie chcę ocen i cudowania. A z drugiej strony.. ja nie chciałbym kogoś na siłę uszczęśliwiać swoją fotką, która mi się wydaje niezła a Tobie kiepska. Taka naturalna selekcja. I mobilizacja, żeby dać dobre zdjęcia. Ja nie do końca wierzę w takie zupełnie oddolne zdanie się na żywioł.
matb napisał/a:
Tylko na początek, żeby zainicjować zabawę wypadałoby ustalić jakąś listę zainteresowanych - bo bez tego nie bardzo wiadomo z kim się można wymieniać.

I ta galeria ma być właśnie taką listą a i przy okazji dokumentacją krążenie, mobilizacją, obiektem westchnień. Jak sobie popatrzysz, że możesz mieć dobre zdjęcie ale nie możesz za nie dać gniota... bo wstyd.
Zobacz, że poza tym, że pokazujemy jakie foty krążą, nie ma żadnych innych ograniczeń, regulaminów, nakazów. Jak się z kimś lokalnie wymienię, to ttylko wpis aktualizacyjny. Jednocześnie widzisz kto ma teraz Twoją fotę. Ja bym chciał wiedzieć...

jorge.martinez  Dołączył: 16 Maj 2007
Ja, jak deklarowałem w tym czy innym miejscu, jestem zainteresowany. Mam jednak pewien problem z krytycznym spojrzeniem na swoje zdjęcia. Nadto gusta są różne. Może galerię ograniczyć do pokazywania zdjęć (jako "oferta"), przynajmniej tych, którzy nie prowadzą w sieci swoich blogów czy galerii, gdzie nie mają możliwości dotrzeć koneserzy twórczości.

jorge.martinez, o właśnie! Ja też mam ten ból... mi się podoba, ale ciągle nie wiem czy się nada.. Niespodzianka od alkosa... czemu nie.. ale powiedzmy szczerze, nie wszyscy są alkosami... :evilsmile: Albo normalnie nie trafi się w gust...

rychu  Dołączył: 08 Paź 2006
Arti napisał/a:
pokazujemy jakie foty krążą

Dobra by była również informacja gdzie (miejscowość , ewentualnie u kogo zdjęcie przebywało.

mygosia  Dołączyła: 19 Kwi 2006
rychu napisał/a:
Dobra by była również informacja gdzie (miejscowość , ewentualnie u kogo zdjęcie przebywało.

Jakis magik moglby zrobic tak :-D :
- zdjecie by bylo jakos identyfikowalne [numerek, tytul]
- bylaby mapka Polski [swiata?] - i tam bylyby miniaturki zdjec przyklejone w miejscach, w ktorych sie aktualnie znajduja
- moznaby sobie wybrac ktores zdjecie z listy - i przesledzic jego podroze - takze na mapce

Fajne by bylo, nie?
Taki dodatek statystyczny ;-)

mygosia, płyniesz... ;-)
To jak kto pierwszy odważny wrzuci coś do wymiany i może zaczniemy, na próbę? matb, dasz się przekonać do minimum biurokracji, zdjęcie w albumie?

Ja bym to mogla zrobic, ale ktos by mi musial wytlumaczyc w czym i jak - bo ja lubie takie statystki, tabelki, zestawienia :D

Stachu  Dołączył: 27 Kwi 2007
A jak z wysyłaniem zdjęć? Bezpiecznie zapakować nie jest chyba łatwo, a co dopiero oprawione... :roll:

Stachu napisał/a:
Bezpiecznie zapakować nie jest chyba łatwo, a co dopiero oprawione...

Hm.
ewentualnie moznaby podsylac same zdjecia. po wyjeciu z ramek.

Moze Fafniak by sie wypowiedzial jak sie sprawdzily tubusy kartonowe.

Stachu  Dołączył: 27 Kwi 2007
Zamiast kartonowych mogą być też takie szare rurki z pcv czy z czego one tam są. No i oprawienie zdjęcia odgrywa dużą rolę w prezentacji i tak trochę lipka bez niego.

Stachu, z jednej strony tak.

Ale z drugiej... hipotetycznie - jeslibym miala np 5 zdjec, to b. bym chciala miec je oprawione w ten sam sposob, aby nie bylo krasiopisiato :mrgreen:

Bardziej bym sie obawiala, ze rozne osoby moglby by niefrasobliwie podchodzic do zdjec. I wowczas by sie mogly niszczyc. Oprawienie by to minimalizowalo.

Ech.

Skocz do: