plwk  Dołączył: 21 Kwi 2006
Większość drukarek ma opcję drukowania na materiale typu "wstęga".

yacenty  Dołączył: 21 Lut 2008
powiedzcie mi prosze, jest ktos z was kto ma bezposrednie porównanie Epsona r285 i Canona IP4600?
Ceny niemal identyczne na allegro obie ok 300zl
Którą lepiej wybrać?
Mam już laserówkę ze smiesznymi kosztami wydruku arkusza (HP LJ5 PS) tak więc atramentu będę używał przede wszystkim do druku kolorowego i foto.
Posiadacze epsona jestescie zadowoleni?
Ktos z was uzywa jakiegos CISSa? Którego ewentualnie warto byłoby kupic?

Markus  Dołączył: 21 Mar 2007
Poczytaj sobie to :

http://www.swiatobrazu.pl...u_kategori.html

Co prawda nieco inna kategoria, większe formaty ale wybór jest jeden : Epson drukuje najlepiej !!!

przejrzałem dość pobieżnie poszczegolne opisy przeczytałem dokładnie werdykt.
Pytanie jest jedno - czy to samo tyczy się dolnej półki? jesli tak to nie mam raczej wiecej pytan co do firmy, wtedy otwarte pozostaje pytanie który model z epsona, no ale chyba zaczne od najprostszego modelu

alkos  Dołączył: 18 Kwi 2006
Markus napisał/a:
Co prawda nieco inna kategoria, większe formaty ale wybór jest jeden : Epson drukuje najlepiej !!!

Przeciez to zaden wniosek w temacie wątku.

a co byście powiedzieli na taki komplet?
http://allegro.pl/item530..._95_taniej.html

na co patrzec przy tych cissach? są różne czy tylko jeden producent?

pierwsze pytanie już nie aktualne, kupiłem ostatnia r285 z komputronika we wrocławiu.
Teraz otwarta zostaje sprawa cissa czy cfsa jak mowia niektórzy.

Słuchajcie wstepnie mam wybrany system jeszcze jednak do konca nie zdecydowałem się na tusze - czy ktos z was drukował na tuszach lysona, mis (inkssuply.com) oraz na ocp?
które z nich są najlepsze a które maja najlepszy stosunek jakości do ceny?

Chłopaki pisaliście ze ciągneliscie prosto z USA - jakie koszty dochodza przy zakupie zestawu 6x0.5l? moze ktos z was chciałby kupić tusz na spółke?

[ Dodano: 2009-01-29, 17:51 ]
a jak wyglada sprawa drukowania wykresów, ulotek czy wizytówek tuszami foto? np takimi Lyson Fotonic Photo (EPSON) barwnikowy

[ Dodano: 2009-02-01, 09:32 ]
powiedzcie mi jeszcze taką rzecz czym się różni 285 i 265?
Znalazłem bowiem kilku producentów CFS/CISSów jak kto woli którzy pisza ze ich system pasuje tu i tu, w wielu sklepach, aukcjach wynika ze taki system dla 265 jest duzo tanszy - to moze bym sie skusił na taki system do 265 i zamontował to 285?

[ Dodano: 2009-02-11, 13:48 ]
drukarka prztestowana - pare fotosów wydrukowanych na papierze i epsona i no name z allegro - jakość - rewela

matb  Dołączył: 02 Lis 2006
Hej!
No to bym sobie kupił jakąś fajną drukarkę foto. Tylko nie wiem jaką :-(
STylus R285 czy jednak coś innego? Co? Do użytku domowego.
Ma drukować w świetnej jakości do formatu A4 włącznie. Nie powinna rujnować w eksploatacji (znaczy wskazane, żeby była dostępna i przystępna opcja alternatywna w postaci stałego zasilania).
Cena ma znaczenie drugorzędne, ale tak powiedzmy do 500zł. Jeśli jednak naprawdę warto jest dać stówę, dwie więcej w zamian za otrzymanie czegoś takiego, że się robi wielkie WOW!!! To od biedy dam. Od biedy, bo jednak myślę, że do 500zł (? może do 300? nie wiem, nie znam się) da się nabyć coś naprawdę sensownego?

mam od stycznia r285, na tle hp lj5 ps i hp dj930 rewwelacja, co do kosztów nie wiem bo drukuje na niej jakies foty od czasu do czasu, jakies kolorowe sprawka dla studentów i jest git a poza tym dzis jestem lekko sztachniety,
na dniach mysle o zakupie CFSa ale poki co szukam zrodla finansowania - taki CFS to wydatek ok 800zl

plwk  Dołączył: 21 Kwi 2006
matb, poczytaj tą stronę http://www.romtek.warsaw.pl/index.html
Są również inne firmy, które to oferują.

guerilla  Dołączył: 23 Kwi 2006
jak sobie ten Epson radzi z papierem 285 i 310 g/m ?

mi w canonie ip4300 górna rolka całkiem się rozjechała, teraz łyka tylko gruby papier, jak tekst chcę drukować to już nie jest w stanie go pociągnąć :-P
(na szczęście ma kasetę na dole jeszcze)

wydrukowałem poki co kilkanascie zdjęc na papierze 285gr i kilka sprawek na zwykłytm papierze 80-90gr wiec nie moge powiedziec co sie stanie po wydrukowaniu tysiąca fotografii

MarcinS  Dołączył: 30 Gru 2008
zamiennik tuszu ActiveJet?
Pytanie: czy ktoś z Was posiadających R285 drukuje może z zamiennikami od ActiveJet (AE-801 do 806)? Jak z głowicą, nie zapycha się?

Ja od kilku lat używam zamienników od tej firmy na iP3000 Canona i nie miałem problemów (nawet kolory bez kalibracji wychodzą OK jak na tę drukarkę), ale często widzę komentarze użytkowników Epsonów o zapychaniu się głowic, nawet z oryginałami. Więc jak to jest?

jacekh  Dołączył: 08 Maj 2007
A ja jako że i tak tylko 10x15 drukuje używam Canona Selphy CP720 termosublimacyjnej. I jestem bardzo bardzo bardzo zadowolony. Jakość jest super. Jak pokazałem znajomym to nie chcieli uwieżyć że to wydruk z drukarki domowej. ceny materiałów tez powoli spadają. Zestaw do wydruku 108 zdjęć w granicach 90-100 zł. Trwałoś zdjęć trudno ocenić bo mam ją ze 3 lata i z fotkami nic sie nie dzieje.

Disintegrator  Dołączył: 06 Lut 2008
Mam Epsona RX585 z zalozonym CISSem, kupionym niedrogo na ebayu, firmy nie pomne. Troche zabawy z kalibracja, zrobilem sobie profil wydruku i nie narzekam.
Koszt odbitki smiesznie niski wychodzi, na papierze epsona, na ktory ostatnio wszedzie jest promocja 2za1, 10x15 jest w cenie z labu, a wieksze taniej. Dla moich amatorskich potrzeb wystarcza.
Znalazlem przy porzadkach resztke jakiegos fotopapieru HP i wrzucilem na sprobowanie - wynik dobry, praktycznie nie do odroznienia.
Natomiast na walajacym sie w pracy A4 marki Verbatim, ktory zdefraudowalem do testow wychodzi sporo gorzej.

mozesz zerknac na ebay i pokazac czy jakis obecnie sprzedawany ciss/cfs przypomina twoj? a moze nawet na alledrogo?

Disintegrator  Dołączył: 06 Lut 2008
kupowalem od tego goscia, ale jakos taniej bylo wtedy...

http://stores.ebay.at/24t...8QQftidZ2QQtZkm

konkretnie ten - ale w realu zbiorniczki troche inaczej wygladaja

http://cgi.ebay.at/CISS-z...1742.m153.l1262

high end to to nie jest, ale dla mnie wystarcza, a przy odrobinie wysilku wyniki sa niezle.

andrusz  Dołączył: 28 Lip 2007
Właśnie przyszła do mnie drukarka Epson Stylus Photo R800 :-D Po kilku próbnych wydrukach (na razie sam kolor) szczęka opadła mi do samej podłogi i nie chce się podnieść :mrgreen: Takiej jakości, to dawno nie widziałem - jeśli w ogóle, nawet z labu ;-) Kupiłem na próbę kilka rodzajów papieru Agfy i testuję. Potem pobawię się w wydruki cz-b. bo głównie takie chciałem robić. Aha - drukarka jest do dostania w bardzo dobrej cenie (spadła z początkowej 1800 do 1250zł) i na pewno jest warta tej ceny :mrgreen:

a kiedys były po jakies 900zł :)
sproboj sobie papier epsona glossy albo premium glossy, ja własnie w weekend je testowałem na swojej r285 - dopiero z tym papierem sobie usiadłem z wrazenia

negocjatorek  Dołączył: 12 Kwi 2007
mam na biurku canona, który prezentowany jest jako drukarka foto. ip3600. Robię zdjęcia (póki co) tylko 10x15 do włożenia za szybkę. i do takiego celu jest ok. Do ambitniejszych wydruków raczej się nie nadaje, bo widzę jak obcina kolorki i to poważnie.

andrusz  Dołączył: 28 Lip 2007
yacenty napisał/a:
sproboj sobie papier epsona glossy albo premium glossy

O papierach piszę w osobnym wątku :-)

Skocz do: