mygosia  Dołączyła: 19 Kwi 2006
Pokićkała się kolejność postów ;-)

tomecki  Dołączył: 22 Kwi 2006
tylko kolorowi tak potrafią :mrgreen:

Michu  Dołączył: 18 Kwi 2006
Ministerstwo Propagandy Informuje.
---------------------------------------------
W związku z ciszą w wątku onym, a także dogłębnymi przemyśleniami na rzeczony temat ogłaszam zamknięcie listy uczestników.
Wyjątkiem oczywiście może być jedynie kolega Tomecki, który jednakże na warsztaty musi przybyć w oryginalnym stroju kaszubskim wydzierganym na szydełku haftem krzyżykowym.
Poczynę starania, by przed samym PPD zamieścić konspekt (zwracam uwagę na ciekawe i trudne słowo, które zastosowałem w tym zdaniu) zajęć dla obydwu grup, jak również rozpiskę, kto gdzie został przypisany.
Wszelkie reklamacje rozpatrywane będą bezpośrednio na PPD przy użyciu młotka.
Pozdrawiam machając kończynami...
---------------------------------------------

Gwiazdor  Dołączył: 05 Mar 2007
Michu napisał/a:
przy użyciu młotka.
Czyli Zenita trzeba zabrać? :roll:

Ministerstwo Propagandy Infomuje
-----------------------------------------
Z pomocą totolotkowej metody chybił-trafił dokonałem skrupulatnego podziału na dwie grupy uczestników warsztatów.

Grupa pierwsza (kolejność przypadkowa):
Mygosia
Gwiazdor
Aspius
Plwk
Anno
Arti
Hermes
Kuszelas
Demia
Jacekh
Sołtys
Mian
Adapter
Dickkett
jack

Zajęcia będą zawierać:
- Podstawy:
-- omówienie warstw, trybów mieszania,
-- wspomnienie o warstwach dopasowania
-- maski
-- selekcja (szybka maska)
Kolor:
-- kanały
-- rodzaje konwersji do skali szarości
-- narzędzie hue/saturation
-- kontrast poprzez narzędzia: kontrast/nasycenie, poziomy, krzywe
-- rozszerzenie narzędzie krzywe
-- podstawy wartości liczbowych

Druga grupa (kolejność jeszcze bardziej przypadkowa):
Maciek
Kristofo
Zdano
Jarek Dąbrowski
Luke_z
Tabu25
Bogusz

Zajęcia będą zawierać:
- Przypomnienie wyglądu palety krzywe i dlaczego jest to najważniejsze narzędzie,
- Praca z wartościami liczbowymi w skali szarości i kolorze,
- Patrzeć by widzieć, czyli umiejętność zrobienia każdej stylistyki prostymi narzędziami

Na każde z zajęć przewidziałem ok. 3 godziny z jedną lub dwoma przerwami. Niewykluczone, że zajęcia przedłużą się do 4 godzin. Nie chciałbym trzymać się sztywno powyższych reguł - jeśli będą naciski ze strony grupy, by zmienić tematykę, to oczywiście wkrótce po rozstrzelaniu prowodyrów, dostosujemy zajęcia. Jeżeli macie już teraz uwagi i propozycje - proszę o wpisy.
I powtarzam raz jeszcze: to nie mają być sztywne wykłady na których będę klepał - liczę na ciągłą dyskusję i irytujace pytania.
Jeżeli ktoś uważa, że niewłaściwie przypisałem jego osobę do którejś z grup, istnieje możliwość zmiany (za standardową opłatą jednego wiadra węgla).
To, że zaplanowano te konkretne warsztaty nie oznacza, że na tym zakończymy. Jeżeli podczas PPD zabraknie alkoholu a nuda będzie nadwyraz irytująca, możemy w mniej formalnym gronie kontynuować zmagania. Mało tego. Przez cały czas trwania PPD bez krępacji można zadawać pytania i wyjaśniać wątpliwości związane z tematyką zajęć, lub pokrewnymi dziedzinami - i dotyczy to nie tylko uczestników warsztatów.
Pozdrawiam serdecznie międzynarodowym gestem ciastka z dziurką...
------------------------------------------

Hura!

Michu napisał/a:
Pozdrawiam serdecznie międzynarodowym gestem ciastka z dziurką...

Uslyszalam wczoraj powiedzenie:

moze mnie pani pocalowac w pompke.

Nie wiem za bardzo co znaczy, ale bardzo mi sie spodobalo i je tutaj zastosuje.

[ Dodano: 2009-05-02, 15:32 ]
Aaa przepraszam.

Chodzilo o:

cmokniecie w pompke.

jack  Dołączył: 25 Mar 2007
Michu napisał/a:
Ministerstwo Propagandy Infomuje

Czy znalazłbyś dla mnie miejsce?
Należę do tych co na szczęście wiedzą jak uruchomić program do obróbki zdjęć i to właściwie cała moja wiedza o cyfrowej ciemni.

sołtys  Dołączył: 19 Kwi 2006
Michu napisał/a:
Jeżeli ktoś uważa, że niewłaściwie przypisałem jego osobę do którejś z grup, istnieje możliwość zmiany (za standardową opłatą jednego wiadra węgla).

Jestem absolutnie zrozpaczony i zdegustowany, że absolutnie prawidłowo mnie przypisałeś do grupy. To jest po prostu skandal!

Ty, Jack: ale czytaj ze zrozumieniem. Przecież jak byk figurujesz na liście. Za niepotrzebne zamieszanie przez cały wykład będziesz trzymał Artiego na kolanach (lubi jak się go głaszcze po rozbudowanej klatce piersiowej i szepce do uszka Mrrrruu-mrruu, Ty mój brrrutaluuu...).

samber  Dołączył: 28 Cze 2007
Michu napisał/a:
będziesz trzymał Artiego na kolanach (lubi jak się go głaszcze po rozbudowanej klatce piersiowej i szepce do uszka Mrrrruu-mrruu, Ty mój brrrutaluuu...).

qrde... ale skąd Ty wiesz o tym "mru... brutalu". Zresztą, wolę nie wiedzieć :-P

Michu napisał/a:
Za niepotrzebne zamieszanie przez cały wykład będziesz trzymał Artiego na kolanach

Protestuję, poznałem Atiego w ubiegłym roku, lubię chłopa, ale kara jest niewspółmierna do winy!!! Poza tym jestem od Niego mniejszy i nie dam rady. :mrgreen:

samber napisał/a:

qrde... ale skąd Ty wiesz o tym "mru... brutalu". Zresztą, wolę nie wiedzieć :-P

W końcu są obaj z tego samego miasta i chyba się nawet regularnie spotykają, to może wiedzieć. :-P

[ Dodano: 2009-05-05, 23:01 ]
Michu ty mnie tutaj nie wkręcaj, jak pisałem poprzedniego posta ostatni na liście był Dickkett. :-D

sołtys  Dołączył: 19 Kwi 2006
jack napisał/a:
Michu ty mnie tutaj nie wkręcaj, jak pisałem poprzedniego posta ostatni na liście był Dickkett.

Jakbym wiedział kto tak sobie bezprawnie bierze i dopisuje ludzi do listy bez ostrzeżenia to bym normalnie...... normalnie ...... nie wiem co normlanie.

Fafniak  Dołączył: 19 Kwi 2006
sołtys napisał/a:
to bym normalnie...... normalnie ......
- no z tym mozesz faktycznie miec problem :-P

Fafniak napisał/a:
- no z tym mozesz faktycznie miec problem :-P

Po mojemu to nawet duży problem.
Jak sobie przypomnę, Kto jeszcze niedawno pośredniczył miedzy Michem a Forum ... :-P

Fafniak  Dołączył: 19 Kwi 2006
nie kumam o czym piszesz

Fafniak napisał/a:
nie kumam o czym piszesz

Wybacz, to miała być próba rozwinięcia Twojej odpowiedzi / komentarza do postu sołtysa, którą chciałem żartobliwie poszerzyć.
Nie wiem czy tak jest bardziej zrozumiale?

Jak widzę, pojawili się osobnicy kwestionujący rzetelność moderatorów i kwalifikacje wykładowców. W dodatku próbują tworzyć równoległą rzeczywistość zbliżając tym samym nasz poziom do tego reprezentowany przez Modę na Suckces. Sugeruję, by gremium władne podejmowania decyzji zastanowiło się nad listą kar i upokorzeń dla tego typu reakcjonistów.
Jack: RAZ. Jeszcze jeden tego typu post i przez całe PPD będziesz musiał chodzić z bielizną ubraną na odzież wierzchnią. I to MY będziemy decydować, jaka to ma być bielizna.

j+  Dołączył: 01 Sty 2008
Michu napisał/a:
chodzić z bielizną ubraną na odzież wierzchnią

Jak Superman!
*puf*

Iza  Dołączyła: 01 Paź 2007
j+ napisał/a:
Jak Superman!
Jak dostanie stringi, to już nie będzie Supermanem :-P

Iza napisał/a:
Jak dostanie stringi, to już nie będzie Supermanem