K10D | kit | FA 50 mm f 1.4 | FA 80-320 mm f 4.5-5.6
Manfrotto: 190XProB | 804 RC2
http://picasaweb.google.pl/firlit76
[size=10]Posiadam Super-Kasię + Kit. Próbuję posiąść ją w całości ale jeszcze mi się opiera. Ponadto: SMC DA 50-200, SMC PENTAX-M 1,7/50 ; Revuenon 1,7/55 ; Helios 44-5 MC 2/58. Takumar Bayonet 135mm/2,5 ./[size]
Wito76 napisał/a:Mi kalibrację zrobiło Apollo, na miejscu. Termin realizacji 2 tygodnie i z reguły robią to w ostatnim dniu ustawowych 2 tygodni.
Wito76 napisał/a:Ale ja akurat nie widzę poprawy po mojej kalibracji. Mam nawet wrażenie, ze lepiej było nie ruszać.
Pentax / Canon
MES,K100D
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - APS-C - malutki dron
Pentax, szkło, lampy, tło i co?
MES,K100D
MES,K100D
Raven napisał/a:Ganz, czujników nie sprawdzałem, bo i po co? Inne szkła (ciemniejsze) działają dobrze. Tylko z tym jest problem.
A nawet jak coś jest nie tak z tym centralnym czujnikiem, to i tak trzeba do serwisu.
Raven napisał/a:armar, już któryś raz zaznaczę, że z innymi szkłami jest ok!
Raven napisał/a:Nawet, gdy GO jest minimalna.
Raven napisał/a:A tak z ciekawości, to gdzie są te czujniki?
caban napisał/a:Może te inne obiektywy na których ostrzy dobrze są wolniejsze, cięższe i body ostrząc nie przelatuje punktu ostrzenia ?
CytatTzn masz inne obiektywy o jasności f/1.4 na których huśtawka ostrości nie występuje?