the only good pixel is a dead pixel
gilby napisał/a:mam w domu strasznie twardą wodę - dużo kamienia się osadza w czajniku.
Szumak napisał/a:Na początek spróbuj kupić sobie britę z sączkowym wkładem filtrującym. U mnie na osadzający się kamień w naczyniach to pomogło a koszt niewspółmiernie niższy.
K-5, K100d, DA35/2,4, Tamron 17-50/2,8, DA 18-55/3,5-5,6, DA 55-300/4-5,8, SMC M 50/2, SMC M 28/2,8, Metz 48 AF1-d
Szumak napisał/a:Odwrócona osmoza
Szumak napisał/a:otrzymujesz praktycznie wodę destylowaną + mineralizowaną, używanie do gotowania wody bez mikroelementów nie jest na dłuższą metę zbyt zdrowe.
Szumak napisał/a:Nie wiem ile teraz te urządzenia kosztują, ale to był spory wydatek o ile pamiętam, nie wiem czy zmieścisz sie w założonej kwocie. I pamiętaj o corocznych kosztach wymiany wkładów filtrujących... dosyć wysokich kosztach.
Szumak napisał/a:Na początek spróbuj kupić sobie britę z sączkowym wkładem filtrującym. U mnie na osadzający się kamień w naczyniach to pomogło a koszt niewspółmiernie niższy.
sung + M50/1.7
fotonami kreśle swój świat...
Załamanie... chyba nie mam talentu.
renko napisał/a:W czajniku jest zauważalnie mniej kamienia
K20D + DA 18-55 II, DA 55-300, SIGMA 24-135/2,8-4,5
CytatCzy brita/anna długo wodę filtruje?
"Powinniśmy szanować poglądy religijne naszych bliźnich, ale tylko w takim sensie i do takiego stopnia, do jakiego szanujemy czyjeś przekonanie, ze jego żona jest piękną kobietą , a dzieci są bardzo mądre" H.L.Mencken
CytatTwierdził, że to metoda "total", zabezpieczy sprzęt i rury, oszczędzi proszek, mydło, ale dla zdrowia lepiej pić coś innego niż ten " demineralizowany płyn" .
K10D | Z-1p | ME super | Nikon F100 | Yashica Mat-124g | Canon G5 | DA 70 f2.4 | DA 16-45 f4 | SMC-M 200 f4 | SMC-K 50 f1.2 | 360FGZ | D-BG2 | MOJE ZDJĘCIA
A7lll
PRACTICE MAKES PERFECT!
rey napisał/a:Co sądzicie o takich dodatkach codzienności?