H.M.  Dołączył: 25 Kwi 2006
Preferuje wspólne akcje z myśliwymi, jakkolwiek gardze ich profesją, to jedyna grupa użytkowników lasu zdolnych i chętnych do działania.

roket  Dołączył: 15 Lis 2008
H.M.,
Cytat
to jedyna grupa użytkowników lasu zdolnych i chętnych do działania.
Problem w tym że oni o tym nie wiedzą. :-P
    Znam myśliwych którym to lootto ,i palcem nie kiwną w tej sprawie, oni polują nocą im to nie przeszkadza .
:-/

H.M.  Dołączył: 25 Kwi 2006
Przeszkadza... jak im zaczną zwierzaki z lasu spieprzać, to sie ruszą, sami. Już to przerabiałem.

H.M., W moim rejonie już niema co spieprzać ,tak koło latami dbało o wikt dla zwierzyny i spokojne ostoje , wszystko poszło w pola samopas żeby nie rolnicy i ich uprawy ech..,zresztą spotkaj myśliwego w lesie , a co on by miał tam robić jak szynka lata po polu.

[ Dodano: 2009-04-29, 11:20 ]
Cytat
Quadowcą przeszkadzają crossy, crossy piechurą, piechurą rowerzyści, rowerzystą konie, a konią traktory. A znowuż tym Wszystkim przeszkadzają pracownicy parków/leśnicy :) wiadomo czemu?!

[ Dodano: 2009-05-02, 18:41 ]
Dzisiaj chciałem odpocząć na plaży , niestety plaża zamieniła się w dziką orgie quadów , czy nikt nie jest w stanie temu zapobiec ,przecież plaża jest monitorowana , to już niech lepiej przeniosą się do lasu. :evil:

PiotrR  Dołączył: 03 Maj 2006
Coś dla wszystkich, którzy uważają, że quadowiec też ma się prawo wyszaleć. Choć oczywiście zawsze można ich bronić, że artykuł jest tendencyjny. ;-)
http://miasta.gazeta.pl/g...gaja_sarny.html

Cytat
Koniec zabawy, do akcji wkracza policja
Jak zwykle puste słowa ,zaraz się zacznie lament ze strony policji ,że niewiele mogą brak pieniędzy itd. co najwyżej złapią i ukarają jakiegoś nieudacznika któremu wmówią że łamie prawo , bez zmiany przepisów niestety nic z tego nie będzie.

tatsuo_ki  Dołączył: 01 Mar 2009
roket napisał/a:
bez zmiany przepisów niestety nic z tego nie będzie.

tu nie trzeba zmiany przepisow tylko bardziej zdecydowane stosowanie obecnych. kary pieniezne walic i nie patrzec czy mala szkodliwosc spoleczna czy nie. zero tolerancji dla najmniejszych przewinien zawsze przeklada sie na zmniejszenie sie przestepczosci wiekszego kalibru.
swoja droga jak bym ja ogladal przyrode, a tu tacy idioci wlatuja w las, to bym nie wytrzymal, tylko krzywde zrobil. Rambo-Tarzan mode on i bez przebaczenia...

tatsuo_ki,
Cytat
kary pieniezne walic i nie patrzec czy mala szkodliwosc spoleczna czy nie. zero tolerancji dla najmniejszych przewinien zawsze przeklada sie na zmniejszenie sie przestepczosci wiekszego kalibru.
Właśnie , ale bez zmiany przepisów niestety nic z tego nie będzie.

PiotrR  Dołączył: 03 Maj 2006
A co do zdjęć roketa z plaży. Lata temu spędziłem wakacje w hiszpańskiej Tarifie - daleko na zachodzie, najdalej wysunięty na południe punkt Europy kontynentalnej i takie tam. Mekka windsurferów bo na ogół wieje jak diabli. I pamiętam, że plaża co rano była zryta kołami quadów i motocykli, ale nigdy nie widziałem żadnego za dnia. Ciekawe, dlaczego i ciekawe, czy to się zmieniło. (A w sumie mogliby sobie jeździć nikomu nie przeszkadzając, bo nie jest to plaża, na której by ktokolwiek szczególnie plażował - jak już pisałem, porządnie wieje, a do tego woda ma temperatury raczej bałtyckie. W sumie fajne miejsce, bo nie ma w ogóle typowych turystów-plażowiczów).

roket napisał/a:
Właśnie , ale bez zmiany przepisów niestety nic z tego nie będzie.

alez bedzie, tylko sedziowie musza zaczac kary wymierzac, bo juz w prawie sa mozliwosci, zeby kary pieniezne przyznawac, tylko sedziowie starej daty i niereformowalni w kwestii. dodatkowo panstwo nie radzi sobie ze sciaganiem tych kar, wiec rozumisz...
w teorii wszystko juz mamy, tylko ludzie srednio uzyci...

adriano210  Dołączył: 13 Kwi 2009
to ja się też dołączę, mój teść jest leśnikiem i pilnuje żeby syfu nie było, jak łepki śmigają na quadach, to dostają takie mandaty, że trzeba motor sprzedać i jeszcze brakuje. wszystkie drogi gruntowe w lasach na które nie ma zakazu wjazdu to drogi publiczne/drogi wiejskie więc pojazd musi być zarejestrowany, opłacony i prawo jazdy, co do strzelania z broni palnej -> to był pic uwierz mi że jak by celował to już by cię nie było zresztą jak dla mnie to miał ziomek rację, czyjąś prace trzeba szanować.
ja wiem co to znaczy jak de**** jeżdżą pod domem na crossach a ja po nocy w pracy muszę się wyspać pomimo tego że mieszkam 3 km od centrum Dublina.
po prostu łepką się w du... poprzewracało bo rodzice dają za dużo pieniędzy, a co do jeżdżenia na quadach i crossach to jest pełno nieużytków/ugorów po których można śmigać. D :-B :-B okładnie to samo jest z właścicielami motorówek, skuterów wodnych (z większością) czym głośniej tym lepiej, żeby wszyscy widzieli na co mnie stać!!!!!!!

[ Dodano: 2009-05-08, 01:53 ]
PiotrR napisał/a:
Coś dla wszystkich, którzy uważają, że quadowiec też ma się prawo wyszaleć. Choć oczywiście zawsze można ich bronić, że artykuł jest tendencyjny. ;-)
http://miasta.gazeta.pl/g...gaja_sarny.html

Do takich suk... to bym strzelał po prostu, ja znam te tereny tam jest pięknie.
rozjeżdżanie gniazd, ściganie saren dlaczego? bo krótkiego członka i nadmiar kasy trzeba sobie jakoś zrekompensować!!!!!!

tatsuo_ki, Raczej nie mam na myśli przepisów kodeksu drogowego ,a raczej sam proces rejstracji i użytkowania pojazdu , nie jestem w stanie zrozumieć jak np. 17 latek jeżdzi pojazdem 45KM :!: a jako argument podaje się przecież on jeżdzi tylko po drogach nie gruntowych nie użytkach jakaś paranoja.

w USA samochodem jezdza juz 16-latki. im wczesniej zaczyna sie jezdzic tym lepiej, tylko ze tam nie daje sie maszyny niedoswiadczonemu i szerokiej drogi, ale trzeba najpierw przejezdzic sporo z doswiadczonym kierowca i ten doswiadczony kierowca powinien nauczyc kultury jazdy. niestety w Polsce sporo jest ludzi, ktorzy samochod/motor/quad traktuja (nieswiadomie) jako przelduzenie ego i to rodzi problemy, nie wiek.
w kwestii niedojrzalosci czesci kierowcow zadne przepisy nie pomoga, chyba ze wprowadzimy bardzo restrykcyjne badania psychologiczne kierowcow.

dybon  Dołączył: 05 Gru 2007
Komuna miała jednak jedną dobrą cechę, z władzą się nie dyskutowało.
A teraz prawa człowieka, wolność osobista itd...

kapsel  Dołączył: 13 Lis 2008
Dyskutowało się ale tylko raz.
I jeśli dla Ciebie to dobra cecha to są jeszcze wymarzone kraje na dłuższe wczasy (w gułagu). Korea Północna, Chiny, Kuba.

piters1986  Dołączył: 23 Sty 2008
Dawno takich głupot na tym forum nie czytałem :-/

oc  Dołączył: 29 Kwi 2008
Nie miałem ukończonych 6-ciu lat kiedy dziadek kupił mi w motozbycie motorynkę pony 301. Cieszę się, że sąsiedzi byli tolerancyjni, tak jak teraz ja jestem tolerancyjny dla ich pociech.
Uważam, że każdy kto będzie chciał uprawiać offroad da radę bez niszczenia przyrody i uprzykrzania życia innym, niestety patrząc na rozjeżdzone beskidzkie szlaki brakuje poprostu kultury i zbyt często wychodzi się z przekonania, że przepisy są po to żeby je łamać.

Marek  Dołączył: 21 Kwi 2006
Niestety u nas ciągle wolność utożsamia się ze swawolą. Niech ktoś spróbuje np. w Niemczech uprzykrzać życie sąsiadom to bardzo szybka spotka się z odpowiednią reakcją z ich strony, łącznie ze sprowadzeniem policji. Tamtejsze społeczeństwo jest bardziej świadome swoich praw a ponadto ludzie raczej wystrzegają się tak nonszalanckiego łamania przepisów prawa. U nas na ogół ludzie znoszą taką uprzykrzającą ich życie swawolę innych w milczeniu. I m.in. dzięki temu rośnie nam pokolenie, które nie ma szacunku dla niczego i nikogo. :-/

perl  Dołączył: 24 Wrz 2006
Sposób na quady.
Witajcie!

Mam prośbę. Podsuńcie mi jakieś pomysły na quady.

Te najbardziej brutalne może lepiej na pw.

Wymyśliłem bardzo fajny sposób ale nie podam go publicznie, żeby nie dotarło do tych wstrętnych niszczycieli przyrody, zanim go zastosuję : )

Zacznijmy może od opon.

...

Jedziemy!

er_es  Dołączył: 26 Maj 2009
:mrgreen: sposobu nie mam ale chętnie poczytam.
W chwilach słabości upajam się wizją stalowej linki rozpiętej między drzewami na odpowiedniej wysokości :evilsmile:

Może ustawowo upoważnić do prowadzenia quadów tylko i wyłącznie ludzi z mózgami?
Liczba kierowców pewnie by spadła o połowę.

Skocz do: